Autor Subiect: Inchidere haion portbagaj  (Citit de 18704 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline daleputley

Inchidere haion portbagaj
« : 26.Ian.2016, 09:03:24 a.m. »
Se inchide mereu la a doua sau a treia incercare... asta daca nu il trantesc cu forta. Ma gandesc ca in timp, trantirile astea vor dauna haionului si masinii in general.
Am auzit ca au si altii problema asta. Se poate face ceva, vreun reglaj la service ?
« Ultima Modificare: 29.Apr.2019, 12:17:59 a.m. de yeti »
  • Vitara 2015 Cool, 1.4 benzina, AllGrip

Offline mpamfil

Re: Inchidere haion
« Răspuns #1 : 26.Ian.2016, 09:40:22 a.m. »
Eu nu am problema asta dar nu mi se pare normal, fă o vizită în service, trebuie sa se inchidă din prima, fără a fi trântit, doar lăsat ușor să cadă de la sine.
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #2 : 26.Ian.2016, 01:55:33 p.m. »
In teorie, solutia este reglarea tampoanelor de pe haion (vezi marcat cu rosu in poza). Prin rasucirea lor se ridica sau se coboara pozitia de inchidere a haionului.
Am spus in teorie, deoarece in practica eu n-am reusit rezolvarea 100%, ci doar reducerea semnificativa. Am reglat odata pana a fost perfect. Am testat de 20 de ori la rand (din diverse pozitii, mai liber sau mai trantit) si s-a inchis fara rateu. Dupa 3 drumuri cu masina, iar s-a intamplat. Am repetat experienta: reglat, testat->OK, plimbat->rateu. Am lasat-o asa, cam in 1 la 10 cazuri nu se mai inchide din prima.
Presupun ca problema este influentata si de deformarea elastica a caroseriei. Masina se torsioneaza dupa terenulunde este parcata si reglajul facut intr-un loc nu mai este valabil in altul.
Interesant este ca de cand a dat gerul nu am mai avut nici un rateu. Astept confirmarea influentei temperaturii dupa ce vremea se mai incalzeste.

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: smadalin, Cosmin09

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 26.Ian.2016, 07:46:03 p.m. »
In teorie, solutia este reglarea tampoanelor de pe haion (vezi marcat cu rosu in poza).
In teorie DA, da" in practica se mai poate regla si din "miscarea" incuietorii sau a "cuiului" central.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline enicky

« Răspuns #4 : 26.Ian.2016, 08:23:59 p.m. »
In teorie DA, da" in practica se mai poate regla si din "miscarea" incuietorii sau a "cuiului" central.  ;)
      Eu stiu ca de aici se regleaza inchidera si a haionului si usilor. La mine de ex. se intampla cand masina e parcata jumate pe trotuar jumate pe strada, haionul sa se inchida mai greu(din a2a incercare). Nu prea cred ca la acele tampoane este "cheia". Dupa cum n-am putut sa cred explicatia unui agent de vanzari la un drive-test, ca haionul nu se inchidea pt. ca... erau toate 4 usi inchise si s-ar crea presiune in interior :-)). Asta e de copii mici!
« Ultima Modificare: 26.Ian.2016, 08:29:08 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #5 : 26.Ian.2016, 08:54:15 p.m. »
      Eu stiu ca de aici se regleaza inchidera si a haionului si usilor.
Reglajele se fac din partile (piesele) dure. Cauciucurile sint doar amortizoare de zgomot dar daca tu stii altefel ...
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: kellogs

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #6 : 26.Ian.2016, 09:49:31 p.m. »
Sunt de acord ca reglajul pieselor dure trebuie sa asigure inchiderea corecta. Dar am pretentia ca acestea au fost reglate din fabrica si nu se mai misca/deformeaza, spre deosebire de piesele moi. Se pare ca exista o deviatie, fie in fabricatie, fie in proiectare. Altfel nu inteleg de ce sunt relativ multe masini cu problema. Eu personal am vazut-o la 4 masini (2xshowroom, 1xdrivetest si in fine la masina mea), iar aici pe forum au mai scris ceva patiti.

Sent from my SM-T705 using Tapatalk

• Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #7 : 26.Ian.2016, 09:51:17 p.m. »
Din pacate, problema apare si in multe filmulete pe youtube.

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #8 : 26.Ian.2016, 10:52:57 p.m. »
Eu am reglat acele tampoane si se inchide mai bine. E adevarat ca daca esti urcat pe bordura sau intr-o pozitie mai ciudata cu masina..se inchide haionul la fel de greu.
Oricum, un pas inainte.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline marcone

« Răspuns #9 : 16.Oct.2016, 04:36:39 p.m. »
In cazul meu o mare schimbare in bine a venit dupa ce am gresat tot ce inseamna balama usa si haion cu niste vaselina lichida. Haionul se inchide singur daca ii dai drumul de la inaltimea portivita, la usi nu am mai avut niciun rateu.