Autor Subiect: Se termina caldura  (Citit de 9736 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Vladut

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
  • Gen: Bărbat
  • Swift Violet Edition <3
    • Swift
Re: Se termina caldura
« Răspuns #30 : 26.Ian.2016, 11:09:48 a.m. »
Cand ma duc la revizie o sa ii rog pe cei de acolo sa verifice ce si cum oricum nu cred ca termostatul e ceva consumabil ? Si nu cred ca e ok sa se strice dupa prima iarna :). Revin cu detalii probabil in topicul de jurnal de bord avand in vedere ca acest topic poate fi inchis :)

Multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutor :)

LE Ok , o sa postez aici cand aflu exact care este problema :)
« Ultima Modificare: 26.Ian.2016, 11:38:35 a.m. de Vladut »
  • Suzuki

Offline Laurentiu

« Răspuns #31 : 26.Ian.2016, 11:24:52 a.m. »
Revin cu detalii probabil in topicul de jurnal de bord avand in vedere ca acest topic poate fi inchis :)
Nu cred ca este o ideea buna cu "jurnalul de bord" cind e vorba de o defectiune de care se pot lovi si altii.

In jurnalul de bord e indicat sa-si treaca cine doreste ceea ce face in plus (imbunatatiri) la masina daca tine mortis sa i se citeasca doar de cei interesati de masina respectiva sau de proprietarul acesteia.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Vladut

• Full Member
    • Swift
« Răspuns #32 : 29.Feb.2016, 09:34:59 a.m. »
Aparent dupa ce am reusit sa fac si eu revizia la masina "problema" aceasta este prezenta la cam toate swifturile din cauza motorului mic si implicit din cauza ca apa este putina dupa cum mi-au explicat cei de la service. Oricum dupa ce au verificat totul masina parca ofera mai multa caldura acum in treapta 1 si 2 decat o facea inainte deci posibil sa fi deblocat / curatat ceva la ea. Oricum per total acum totul e ok.
  • Suzuki

Offline enicky

« Răspuns #33 : 29.Feb.2016, 10:15:01 a.m. »
Aparent ........ din cauza motorului mic si implicit din cauza ca apa este putina dupa cum mi-au explicat cei de la service.
             O explicatie cel putin ciudata, n-am mai auzit asta, sa n-ai caldura ca e motorul mic. Am mers si cu matiz si avea caldura, si are motorul mai mic. Atunci la ford focus cu motor de 1litru/125cp, care are cabina mult mai mare ce faci ?
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Vladut

• Full Member
    • Swift
« Răspuns #34 : 29.Feb.2016, 10:26:32 a.m. »
Da si mie imi pare putin ciudata. Dar fata de inainte acum cand acul indicator indica faptul ca apa este rece in interior intra caldura fata de aerul rece care il simteam inainte. Oricum am insistat au facut testele am mers si cu swiftul de la reprezentanta si acelasi lucru , aerul care intra este cald desi indicatorul este la rece :)
  • Suzuki

Offline aleksanders

« Răspuns #35 : 29.Feb.2016, 10:30:47 a.m. »
Termostatul este cauza. O verificare la ce temperatura deschide. Faza cu motorul mic este o aberatie. Cu cat este mai mic se incalzeste mai repede, iar odata incalzit nu are cum za se raceasca decat daca ceva nu functioneaza corect (termostatul in cazul asta).
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Vladut

• Full Member
    • Swift
« Răspuns #36 : 29.Feb.2016, 10:40:12 a.m. »
Termostatul este cauza. O verificare la ce temperatura deschide. Faza cu motorul mic este o aberatie. Cu cat este mai mic se incalzeste mai repede, iar odata incalzit nu are cum za se raceasca decat daca ceva nu functioneaza corect (termostatul in cazul asta).

Din ce am vazut au fost si la test drive cu masina sa verifice acest lucru si termostatul este ok nu se deschide prea repede nu se blocheaza pe deschis. Oricum avand in vedere ca acea caldura se termina doar cand merg in frana de motor sau nu turez masina este ok si in acest caz avand in vedere ca fata de inainte intra caldura in loc de aer rece eu sunt multumit sa zicem :)
  • Suzuki

Offline Laurentiu

« Răspuns #37 : 29.Feb.2016, 03:36:00 p.m. »
..."problema" aceasta este prezenta la cam toate swifturile din cauza motorului mic si implicit din cauza ca apa este putina dupa cum mi-au explicat cei de la service.
  :-O   =))  Motor (radiator) mic -> apa putina => timp mic de incalzire si nu de racire. Ce explicatie ar fi gasit "mecanicii" la un motor racit cu aer?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: Vladut

Offline NicNic

« Răspuns #38 : 29.Feb.2016, 06:32:44 p.m. »
Buna intrebarea, @Laurentiu!    :-))

Probabil ca la unul racit cu aer era problema inversa: prea  mult aer in atmosfera, ce trebuie incalzit...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline mihailadrian

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #39 : 19.Aug.2016, 09:48:40 p.m. »
De aici incalzirea globala