Autor Subiect: Miros ambreiaj  (Citit de 23006 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Miros ambreiaj
« Răspuns #80 : 15.Ian.2018, 06:27:46 p.m. »
In primul rand curata zapada din zona intrarii. Cred ca va disparea nevoia de actionare a ambreiajului. Mirosul va trece in cateva zile bune, cel mult, doar sa nu mai repeti abuzul.  :)

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #81 : 15.Ian.2018, 06:29:34 p.m. »
Aeriseste masina, nu are nimic.
De la drive test am constatat ca miroase, asa ca relax. Daca o fortezi un pic pute.
Daca incepe sa patineze, ceea ce nu cred, numai atunci mergi la service.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline mariusl82

« Răspuns #82 : 15.Ian.2018, 06:29:58 p.m. »
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline Bobcat134

« Răspuns #83 : 15.Ian.2018, 06:30:53 p.m. »
Salut
Avem deja un topic dedicat
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6273.0

Salut vad ca e pe manevre 4x4. Am zis sa fie unu dedicat.
  • Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip

Offline NicNic

« Răspuns #84 : 15.Ian.2018, 07:45:58 p.m. »
Daca nu simti nici o modificare in functionarea ambreiajului, inseamna ca nu e ceva grav.

Daca simti ca pedala de ambreiaj e mai "dura" la apasare sau ca se face o cuplare mai brusca, nu la fel de lina, atunci poate fi ceva. Insa nu cred ca e cazul sa iti faci probleme deosebite.

Oricum, e bine sa nu mai lucrezi din ambreiaj. Megi incet si lasa sistemele masinii sa preia controlul in astfel de situatii.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #85 : 15.Ian.2018, 08:18:49 p.m. »
Intrebare: la respectivele manevre ce ai facut cu ESP-ul?
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #86 : 15.Ian.2018, 08:22:59 p.m. »
    :-)) adica cum sau cui dedicat ?! Mirosul de ambreiaj apare determinat de aceleasi conditii, daca ai tractiunea integrala cuplata sau nu.
     Pana la Suzuki (daca nu este prima masina) este aproape impozibil, mai ales iarna, sa nu te confrunti cu mirosul de ambreiaj.
    In situatia descrisa de tine nu cuplezi "sport" pt. ca nu te ajuta absolut deloc. Vad ca ai allgrip, deci fie folosesti snow-mud, fie lock(e ma sigur) si masina nu va patina/derapa, esp-ul avand grija s-o mentina pe traiectorie. Plus de asta, facand atata baleiaj, inseamna ca rotile-fata n-au patinat fortand astfel sa cupleze automat si rotile spate.
    Deci mirosul este rezultatul frecarii discului de placa, prin urmare nimic grav care sa necesite vizitarea unui service. Doar ca ai mai scurtat putin durata de viata a ambreiajului.
     Iarna trecuta am parcat intr-un loc gasit liber pt. ca era plin de sleauri si gloduri de gheata, loc din care am iesit cupland lock si decupland esp-ul.

Propun transferul postarilor in topicul existent deja.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #87 : 19.Ian.2018, 08:47:10 a.m. »
in lock stresul pe discul de ambreaj e mai mare....si de preferat sa nu file folosit mult timp....adica fortat. in zapada modul snow. daca nu ai iesit foloseste putin lopata  ;)
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #88 : 19.Ian.2018, 09:29:10 a.m. »
in lock stresul pe discul de ambreaj e mai mare....
            Pai s-atunci nu-l mai folosim?! Tocmai aici ii vad rostul, sa ma bazez cat mai putin pe lopata. Oricum se decupleaza singur. Masina are mai multe optiuni, ramane doar ca noi sa intelegem cum, cand si cat sa le folosim.
       Aici este totusi o ciudatenie : apare cam repede acest miros de disc incins.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline wolfin

« Răspuns #89 : 19.Ian.2018, 09:35:06 a.m. »
nu mai inteles...una e sa il folosesti sa iesi din groapa ...1 minut si alta e sa tragi de el 15 minute...ca mine de a iesit fum de nu mai vedeam in masina.....dupa ce am oprit o (2 luni a persistat mirosul  #:-S).

in mod snow nu l am incins... :dknw: in lock...imediat miroase...mai ales cnad dau cu spatele.

de decuplat se decupleaza discul diferentialului...cand se incinge...si te lasa 4x2 si revii la lopata. dupa prima iarna eu am inteles o....nu e terano...sa nu imi pese ce am in fata sau dedesupt :)...
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970