Autor Subiect: Miros ambreiaj  (Citit de 23017 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Miros ambreiaj
« Răspuns #70 : 12.Mar.2017, 01:28:34 p.m. »
@emil_greus: depinde fiecare de ce riscuri e dispus sa-si asume cu privire la utilizarea masinii, dar - pentru mine, cel putin - SX4 Classic cu acelasi motor si (cam) acelasi sistem 4x4 reprezinta o sursa de surprize placute in ceea ce priveste capabilitatile de trecere...

Dupa cum spuneam si aici, limitele Suzuki-urilor astea chiar "de asfalt" cum sunt ele sunt peste limitele unui utilizator obisnuit - singurele modificari la masina sunt o mica inaltare din arcuri si anvelope AT.

Chiar si cu o motorizare turbo (diesel sau benzina), exista sanse reale ca limitele in afara asfaltului sa fie dictate de garda la sol/unghiuri/aderenta rotilor, inainte ca motorul sa-si spuna ultimul cuvant...

Parerea mea...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: gabineg, emil_greus

Offline emil_greus

« Răspuns #71 : 12.Mar.2017, 01:54:32 p.m. »
@shpeedy: Arata f. bine

Felicitari soferului ... in primul rand  :good:

The following users thanked this post: shpeedy

Offline rdc

« Răspuns #72 : 13.Mar.2017, 01:55:04 a.m. »
subscriu la ce a zis shpeedy: masinile astea sunt surprize placute pe drumuri forestiere. 1.6 benzina e mai mult decat suficient
urca elegant pe unde trebuie sa turez x-trail in draci sa nu moara si ranger cam cere 'la mic'
sta mai prost la coborat pante abrupte :) frana de motor e inexistenta, setarea de 10km/h pentru hdc e prea mult si trebuie dozata cu grija din pedala. ceea ce nu-i nici recomandat nici prea elegant
in rest, pedigree-ul e inca acolo. vitara mea are in palmares mii de km pe drumuri de munte in diverse conditii. a ajuns pana acum pe vre-o 4 varfuri de munte. suntem prieteni
curaj, experienta, citit corect terenul, etc si ea-si face partea ei din treaba

Offline emil_greus

« Răspuns #73 : 13.Mar.2017, 05:48:30 a.m. »
@rdc: Ce tip de Vitara ai? motorizare/transmisie/tractiune.

Offline DanyX

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #74 : 11.Iul.2017, 10:28:09 p.m. »
Buna seara!
Sunt nou pe acest forum deoarece urmeaza in viitorul apropiat sa fiu posesor de Vitara cu diesel,cutie automata,si AllGrip.
vreau sa va intreb :
1.la cutia automata mai are mirosul de ambreiaj?
2.am citit intr-un post din paginile anterioare ceva despre un vasco-cuplaj,deci,are Vitra asa ceva?????...daca DA....voi anula cumpararea acestei masini,m-am lecuit de vascocuplaje la Freelander!!!!!
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #75 : 11.Iul.2017, 10:45:36 p.m. »
Vitara nu are viscocuplaj, ci un cuplaj cu frictiune multidisc actionat electromagnetic.
Ma refer la cuplajul interpus intre axul cadanic si diferentialul puntii spate.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline DanyX

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Bucuresti
« Răspuns #76 : 11.Iul.2017, 11:21:52 p.m. »
Multumesc pentru raspuns,ma speriasem cand am citit cuvantul "vasco-cuplaj",....si oricum din ce am mai citit pe la subiectul despre cutia automata nu prea mi-a facut o impresie buna,cred ca ma indrept spre Renault Kadjar,cel putin cu cititul forumului!
O seara buna!

Offline Leutz

« Răspuns #77 : 12.Iul.2017, 02:24:50 p.m. »
Sunt masini cu vasco-cuplaj care sunt foarte bune; sunt si masini care sunt foarte bune in general.

Freelander-ul, de la facerea lui in anii 90 si pana in zilele noastre, nu s-a incadrat in nici una din categorii. Deci nu vasco-cuplajul ca si concept e de vina  :).

Nu cred ca ai avea de ce sa te temi daca Vitara ar avea vasco-cuplaj. Suzuki a avut modele AWD cu vascocuplaj care au dovedit fiabilitate si performanta cel putin onorabile.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: SuViPa

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #78 : 12.Iul.2017, 04:36:07 p.m. »
Ce povesteam eu, in alta sectiune, era despre un subaru Forester, diesel, din prima generatie la care se faramase vascocuplajul.
Cred ca de acolo panica colegului
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Bobcat134

« Răspuns #79 : 15.Ian.2018, 06:07:35 p.m. »
Salut, o sa deschis acest topic dedicat mirosului de ambreiaj si sa va intreb daca trebuie sa ma ingrijorez sau nu. Eu am o intrare in garaj mai ingusta si o panta de bordura de trecut pentru a intra. Nu stiu ce a fost cu mine azi dar mi-a fost frica datorita zapezii sa nu derapeze in porti. Asa ca am baleat ambreiajul si nu mi-am dat seama ca o fortez. Ulterior am cuplat sport si tot asa am baleat ambreiajul cu nesimtire. Ajuns in garaj, fiind spatiu inchis am inceput sa simt miros de ambreiaj. M-am speriat, ca masina e noua si parca nu as vrea sa ma duc sa verific ambreiajul sau sa il schimb.

Voi ce parere aveti?

• Vitara passion 1.6 Mt 5 Allgrip