Autor Subiect: Ulei Suzuki Ignis  (Citit de 56332 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline limonada

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
  • suzuki ignis
Re: Ulei Suzuki Ignis
« Răspuns #130 : 24.Iun.2010, 10:18:12 p.m. »
ca a venit vorba de ulei castrol magnatec 10 w 40, eu am bagat si acum la motor se aude un "da, da ,da,da, da, da "  si se aude cam din 3 sec in 3 sec ,zgomot care nu il aveam inainte, sau o fi intimplarea si o aparut acum cand am bagat magnatecul asta ,mentionez ca am in jur de 6000 km cand a aparut zgomotul ala, daca mai este careva patit sa imi zica si mie sau daca ii de la altceva zgomotul ala,oricum schimb in 4 zile uleiul si daca dispare va anunt .

Offline M_TM

« Răspuns #131 : 25.Iun.2010, 11:19:23 a.m. »
Daca citesti aici http://www.suzuki-club.ro/forum/piese-auto-ignis/ulei-suzuki-ignis/8/  o sa vezi ce am patit eu.Acum nu stiu cum sa traduc da,da,da....tzacanit metalic?.....

Offline limonada

• Newbie
  • *
  • suzuki ignis
« Răspuns #132 : 25.Iun.2010, 09:45:05 p.m. »
"da da da da da" ca o vibratie este  ,am mai avut in bidon 200 gr de ulei castrol magnatec  si lam pus sa vad daca se mai aude si culmea se aude dar mai incet aproape deloc ,uleiul era la un  jumate din semnul de la joja,deci ulei avea, dar de ce facea asa nu pot sami dau seama , voi cat ulei bagati in motor pina la semnul de sus sau la jumatatea semnelor de min si max de pe joja? si daca uleiul elf 75w80 ii bun pentru cutia de viteze a noastra ca lam gasit cu 28 de lei litrul

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #133 : 25.Iun.2010, 10:00:15 p.m. »
cu respect ma bag si eu in seama,
altii...adica eu am bagat  numai Castrol Magnatec 5w40,  am 95 000 km si merge brici, mare grija de unde cumparati uleiul apoi trageti concluziile  ;) eu sunt super multumit

referitor la uleiul cutie de viteze recomand doar Castrol TAF-X GL4 75w90  - este sintetic, 75w80 e semisintetic si putin mai gros si iarna mesteci nitel mai greu  ;)

Offline limonada

• Newbie
  • *
  • suzuki ignis
« Răspuns #134 : 25.Iun.2010, 10:13:12 p.m. »
uleiul nu era turcesc si avea sigiliul ala de autenticitate pe dop nu mai stiu exact tara care la facut oricum nu era turcesc eu am 180000 km si nu am avut probleme cu motorul ,nu papa ulei ,ii impecabil,revizia mia facuto un inspector RAR de la centrala de la judet (nu de aia din reprezentante RAR )  foarte exigent  si nu o gasit nimik chiar o fost multumit de masina si de motor ,vreau sa subliniez ca masina la km ei este impecabila, dar de cand am bagat castrol magnatec 10 w 40 sa dus linistea mea,inainte nu auzeam motorul acum ii mai galagios si se auzea  si vibratia aia din cand in cand(de cand am completat cu ce o mai ramas in bidonul de ulei nu se mai aude decat ca o pareresi numa daca esti foarte atent,sau am ramas eu cu impresia ca se mai aude  :) ) si  pina unde ai uleiul pe joja ?

Offline limonada

• Newbie
  • *
  • suzuki ignis
« Răspuns #135 : 25.Iun.2010, 11:24:53 p.m. »
io fusei ala.... >:D<

iote ce scriam acum un an pe vechiul forum....

e inadmisibil.....asa ceva nu cred ca se poate intampla decat in romania....la service-uri autorizate....
sunt convins ca a gresi e omenesc, dar nu la nivelul asta.....ca sa fii autorizat sa faci service la o marca de masina trebuie sa respecti niste standarde si sa detii niste certificari, altfel nu poti sa te compari decat cu "nea gicu si fii srl" care poate sa-ti faca revizia fara nici o pretentie suplimentara....

ca sa recapitulez:

1) revizia de 10k km - schimbat filtru de ulei, aer, bagat castrol magnatec 10w40 (cu indice de vascozitate cu 12 mai mare decat recomanda producatorul)
dupa 1000 km, tzacanit motor, aruncat ulei + filtru pe cheltuiala mea, bagat mobil 1 5w30 esp; cost total 460 ron revizia + 320 cost suplimentar = 780 ron

2) revizia de 20k km - schimbat ulei - de data asta adus de mine (strambat aia din nas) + filtre ulei, aer, polen (tre' sa ma uit de curiozitate daca intr-adevar cel de polen l-au schimbat) uitat capac ulei. am mers 4 km dupa care am simtit miros de ulei ars in habitaclu, ulei care a ajuns pe galerie si a inceput sa se arda....
cand am ridicat capota am vazut ce vedeti si voi in poza....
dat telefon la service, dealer, opc....
dupa 3 ore de telefoane la toti furnizorii de piese de schimb (i-am pus sa sune inclusiv la subaru, ca modelul justy gx3 e identic cu ignis, e echipat cu motor m13a), cei din service au gasit capacul cazut prin hala ....
costuri totale: 260 ron ulei + 240 ron revizia + 30 ron curatat motor = 530 ron
sunt convins (sa-mi sara capacul de la ulei daca nu e asa .....  ) ca nu s-a facut nimic la frane (reglat frane spate, verificat placute pe fata, frana de mana)
mecanicul care mi-a facut revizia (pana in 25 de ani) de asemenea sunt ferm convins ca stie despre masini la fel de mult ca si tata, adica cunoaste la perfectie dacia 1300....

concluzii:

sunt extrem de dezamagit acum dupa ce mi-au trecut nervii....
e inadmisibil ca la o reprezentanta care are niste certificari ISO sa se intample asa ceva; ma intreb ce pateam daca se executau lucrari pe partea de directie, suspensie sau frane....scriam de la sectia de urgenta ?!?
o sa formulez zilele astea si o reclamatie in limba maghiara + poza anexata si o sa o trimit la cei din ungaria; oamenii aia trebuie sa-si gaseasca alte service-uri autorizate care sa poata sa faca fata cerintelor...altfel nu au decat de pierdut....lumea va renunta sa mai cumpere suzuki din cauze exclusiv subiective....

PS: despre dealer? ce as mai putea zice? l-am sunat cu 2 zile inainte de a merge la revizie pentru a-i cere o alta locatie din zona mea; raspunsul a fost ceva de genul: "singurul service autorizat este cel din cluj, ne pare rau; daca faceti revizia altundeva riscati sa pierdeti garantia; a, doriti sa puneti uleiul adusa de d-voastra? ne pare rau, dar singurul ulei acceptat de producator (sic!) este castrol; daca puneti alt tip de ulei si se strica ceva la motor nu ne asumam garantia....."

cand vor intelege oamenii aia ca eu nu doresc sa profit de faptul ca am garantie la masina?!? doresc sa o folosesc fara sa se strice cat mai mult posibil....
nu pun ulei de 18 euro/litru ca sunt nebun, nu ?!?

service-ul "autorizat" este Proton Auto Cluj.

intre timp imi fac reviziile la unguri....
acolo bag ulei de care zice ma-sa in cartea tehnica....adica Shell Helix Ultra 5W30 care e scump ca draq da' merita sa auzi cum suna motorul cu el....iese pe la 20000 de forinti schimbul....

tot pe vechiul forum scrisese goad urmatoarele

In legatura cu uleiurile: gradele de vasozitate API sunt orientative !Consultati fisa cu caracteristicile de vascozitate ale uleiurilor respective si faceti o comparatie intre ele.O sa constatati ca un ulei 5W30 ,poate avea aceleasi caracteristici cu un ulei 5W40!Sau un ulei 0W40 ,poate fi mai gros ,decat un ulei 10W30, chiar daca are 0W , in fata!
Uleiul care este in motoarele Suzuki 1.3 si 1.5 VVT este Shell 10W30 cu urmatoarele caracteristici:
API SL/CF
ACEA A3-98 and B3-98
Vascozitate 40gr.C 73 cSt
100gr.C 11.5 cSt
Densitate 0.850 kg/l

Punct de inghet -39gr.C
Mobil 1 ESP 5W30 este cel mai apropiat ca grad de vascozitate cu Shell:
Vascozitate 40gr.C 72.8 cSt
100gr.C 12.1 cSt
Densitate:0.850 kg/l

Zgomote la distributie cu motorul rece apar la folosirea unui ulei cu o vascozitate prea mare(mai gros) la rece (40 gr.C)
De exemplu Castrol 5W40 e prea gros pt. Suzukiavand o Vascozitate la rece 40 gr.C 79 cSt (fata de 73 cSt cat are 10W30 de la Shell)iar la 100 gr. C 13.7 cSt ( fata de 11.5 cSt de la Shell)
Ca sa nu mai vorbesc de Castrol Magnatec 10W40 care e si mai gros !!! O crima pt. acest motor facut in Japonia!

Uleiul recomandat de producator dupa rodaj(la revizia de 10000km) este SHELL HELIX ULTRA EXTRA 5w30 cu urmatoarele caracteristici:
Vascozitate 40gr. C 67.9 cSt
100gr. C 11.8 cSt
Densitate 0.848 kg/l
Poate fi folosit in plaja de temp. exterioare de la noi -15gr C +40 gr. C .
Din pacate acest ulei nu prea se gaseste pe la noi si atunci trebuie sa cautam un ulei cat mai apropiat cu indicii de vascozitate ale acestuia (67.9cSt si 11.8cSt).Exista acest Mobil 1ESP 5W30 si am mai gasit ceva pe la MOTUL,deocamdata.
Sau punem ulei original Mercedes 5w30 de la reprezentanta (care e de fapt Shell) dar e prea scump

ca o completare

Test Method(s) Unit Typical
Relative Density 15
°C ASTM D4052  0.8501
Appearance Visual  clear and bright
Viscosity 100°C ASTM D445 mm²/s 11.9
Viscosity 40°C ASTM D445 mm²/s 73.4
Viscosity Index ASTM D2270 None 160
CCS -30°C ASTM D5293 cP 6130
Ash, Sulphated ASTM D874 % wt 0.600
Total Base Number, TBN ASTM D2896 mg KOH/g 6.0
Flash Point, PMCC ASTM D93 °C 209

parca ii mai bun ca mobil 1 esp 5 w 30 ,asta care lam trecut ii castrol edge 5w30

Offline Laurentiu

« Răspuns #136 : 26.Iun.2010, 10:52:06 a.m. »
referitor la uleiul cutie de viteze recomand doar Castrol TAF-X GL4 75w90  - este sintetic, 75w80 e semisintetic si putin mai gros si iarna mesteci nitel mai greu  ;)
O mica corectie asupra coeficientilor uleiului:
1. 75W(winter) - ambele uleiuri au aceeasi viscozitate pe timp de iarna;
2. "90" fata de "80", este un ulei mai viscos pe timp calduros.

In concluzie, un ulei luat numai dupa indici, la fel ca si la uleiurile de motor, 75W80 este un ulei mai subtire decit 75W90.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline limonada

• Newbie
  • *
  • suzuki ignis
« Răspuns #137 : 26.Iun.2010, 06:29:30 p.m. »
atunci oare sa fie bun si elf-ul la cutia noastra de vitez? ma refer la uleiul de cutie 75w80, in favoarea lui fiind faptul ca  ii 28 de lei kg

Offline danker

« Răspuns #138 : 27.Iun.2010, 09:52:41 a.m. »
- Eu zic sa respecti prescriptiile producatorului din manual, respectiv API GL-4; SAE 75w- 90, te inteleg, dar cu toata criza si cu tot respectul, pretul nu este cel mai important aspect la achizitionarea unui ulei.  :-?
« Ultima Modificare: 27.Iun.2010, 09:54:16 a.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Batranul

« Răspuns #139 : 27.Iun.2010, 10:41:23 a.m. »
Chiar pretul nu este argumetul maxim..eu tiu minte ca eram in magazin sa cumpar ulei pt cv si nu mai stiam exact ce ulei imi trebe..oricum 75w80 mi s-a parut prea ieftin asa ca am sunat la un coleg ignisist din bt care e mai mecanic de felul lui si m-a lamurit ce ulei imi trebe. Nu risca sa iti f@#i cutie de viteze pentru vreo 30 ron.

Spor.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro