Autor Subiect: Ulei Suzuki Ignis  (Citit de 56330 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline danker

Re: Ulei Suzuki Ignis
« Răspuns #110 : 13.Mai.2010, 10:08:48 a.m. »
- Probabil ca firmele mari producatoare de uleiuri, considera ca un motor  care a depasit 100000km a inceput sa aibe niste uzuri mai mari decat unul nou, sau aproape nou.
- Interesanta cred, este posibilitatea de a citi presiunea uleiului, oarecum... la indemana oricui este interesat, prin montarea unui senzor si a unui ceas, de asemenea posibilitatea de a citi temperatura lichidului de racire si implicit a uleiului ( citirea exacta in gradeC, de ex. asa cum  eu) de aici se poate observa usor cum la unele modele de ulei temperatura ajunge  repede la circa 98 C si se mentine asa chiar si in conditiile unui mers constant  la o temperatura exterioara decenta. iar la alte modele de ulei, la care coeficientul de frecare este mai mic pentru ca uleiul folosit are o capacitate mai mare de lubrefiere, temperatura constanta a lichidului de racire este undeva pe la 87 C in aceleasi conditii.

« Ultima Modificare: 13.Mai.2010, 12:08:50 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline ntire2000

« Răspuns #111 : 13.Mai.2010, 11:04:54 a.m. »
- ntire2000 - spune-ne si noua cati km are masinutza ta? dupa 100k km nu se recomanda un ulei un pic mai gros?

65000 de km am acuma
pana acum nu a consumat pic de ulei. ma uit periodic (cam din mie in mie de km) la joja si ma mira ca nu consuma gram de ulei, tinand cont de vascozitatea redusa a acelui ulei. se simte enorm de mult calitatea uleiului, am avut si mobil 1 pe la 20000 de km, dar cu shell motorul trage de rupe...
cel putin atata timp cat masina asta o sa fie la mine alt ulei decat cele din gama shell ultra helix nu o sa vada.... :)
« Ultima Modificare: 13.Mai.2010, 11:09:39 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #112 : 14.Mai.2010, 07:01:53 p.m. »
Azi am vazut in intersectia de la Unirii o domnisoara intr-o bluza rosie pe care scria Shell Helix.Nu mi-am dat seama ce impartea,dar mi s-au parut a fi braduleti parfumati branduiti cu Shell. Oare or incepe sa vanda din nou in RO?
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline sanduraveica

« Răspuns #113 : 14.Mai.2010, 08:07:31 p.m. »
       Ar fi ideal, dar la Auto Net nu-ti da voie sa vii cu uleiul de acasa. Ar mai fi....faci doar schimbul de ulei in alta parte. Daca tot avem eticheta cu Shell lipita sub capota, parerile colegilor de pe forum sunt pro Shell `or sti japonezii ceva nu ? :-?
  • Ignis

Offline Laurentiu

« Răspuns #114 : 14.Mai.2010, 09:58:39 p.m. »
...posibilitatea de a citi  temperatura ... a uleiului ...
Temperatura uleiului poate fi diferita daca e masurata in acelasi timp in puncte diferite.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline danker

« Răspuns #115 : 14.Mai.2010, 10:42:28 p.m. »
- Andrei daca o sa citesti postarile de mai sus ai sa vezi ca uleiurile Shell se vand in Romanica.  ;)

- Laurentiu, o citare mai corecta a ceea ce am zis eu  asta este.

... posibilitatea de a citi temperatura lichidului de racire si implicit a uleiului...

Nu stiu de cati senzori e nevoie ca sa citim temperatura uleiului, dar eu vorbeam de aceleasi conditii, acceeasi senzori, dar uleiuri diferite care dau valori de temperatura diferite. :dknw:
« Ultima Modificare: 14.Mai.2010, 10:54:20 p.m. de danker »
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline Laurentiu

« Răspuns #116 : 14.Mai.2010, 10:50:27 p.m. »
... eu vorbeam de aceleasi conditii, acceeasi senzori, dar uleiuri diferite care dau valori de temperatura diferite. :dknw:
Am inteles asta insa eu am dat o informatie in plus.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cobra20

« Răspuns #117 : 15.Mai.2010, 07:28:08 p.m. »
sper ca aici nu se vorbeste numai de ulei de motor. Oricum am dat peste asta ulei pentru sistemul de frane, care se schimba din 2 in 2 ani. Ceva pareri? A folosit cineva?
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #118 : 15.Mai.2010, 11:27:02 p.m. »
Fiecare cu ce-l doare. Eu sunt curios :-? dacă a folosit cineva ARAL High Tronic 5w40 la motorul VVT si daca se declară mulțumit.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Stefan

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1025
  • FeeL the SnoW!
« Răspuns #119 : 17.Mai.2010, 02:25:11 p.m. »
eu am avut Aral High Tronic 5W40 (4L) (ulei motor) la prima revizie dupa ce am luat masina, totul a fost ok - nu am avut probleme, insa este un ulei mediu.

Daca mai ai 50 de ron mai bine folosesti ceva mai bun.
..:::| Suzuki Ignis 1.5 | 4x4 | Gri metalizat |:::..