Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67298 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Augustin Beldeanu

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #60 : 19.Ian.2016, 09:32:40 a.m. »
Prima seara de inghet. Azi de dimineata usile s-au deschis ok, fara a fi lipite. Referitor la mersul pe stradutele inguste dintre blocurile din Colentina...masina s-a comportat ok. Nu mi-a fugit spatele deloc. Oricum merg incet cu viteza intai. Anvelopele cumparate adica Federal Himalaya pe 17 inchi momentan isi fac treaba foarte bine. Sunt fericit ca nu a mai trebui sa imi deszapezesc locul de parcare.....
Va recomand aceste anvelope care sunt pentru SUV-uri. Consumul pe traseul Colentina colt cu Fundeni pana la Parlament orele 7.20 si inapoi la orele 16.30 plus mers in aglomeratia din Bucuresti, consumul a fost de 11,2-12 la suta benzina, mers linistit fara sa ma bag si sa trag de masina. Sper sa se mai lase, caci momentan am doar 90 de km facuti. Confortul....priceless.
Keep in touch
  • Suzuki Vitara Spirit Allgrip MT; Logan mcv 1.5Dci 2007 si Symbol 1.4 16v Fidji Automat

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #61 : 19.Ian.2016, 10:12:28 a.m. »
Poate este un pic prea devreme sa recomanzi. O poti face dupa ce a trecut iarna si ai mers cu ele pe diferite tipuri de drum/conditii.  :)
Go Terios!!!:)

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #62 : 19.Ian.2016, 10:14:44 a.m. »
Ei pe naiba, în 90 km se pot întâmpla multe.  =))

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #63 : 19.Ian.2016, 10:21:25 a.m. »
si in 2 km.... :-))
Go Terios!!!:)

The following users thanked this post: Augustin Beldeanu

Offline krm

« Răspuns #64 : 20.Ian.2016, 10:40:56 a.m. »
Azi am fost nevoit sa abordez o panta de cativa metri, cu inclinatie de 45 de grade, plina de zapada si gheata si in curba. In afara de un alunecus scurt, am urcat-o fara nici cea mai mica problema.

Pana acu', e foarte placut sentimentul de siguranta pe care-l ofera masina pe timp de iarna :)

Offline Cosmin09

« Răspuns #65 : 20.Ian.2016, 10:57:27 a.m. »
Asta pot spune si eu. Zilnic parcurg cativa km de drum judetean care nu a vazut vreun utilaj de deszapezire dupa ultima ninsoare de duminica. Iar drumul este inghetat si simti de parca mergi pe un pavaj prost montat. Vibreaza masina din toate partile iar mersul e mai mult un dans. Dar...este un dans bine coordonat deoarece chiar si in aceste conditii nu am simtit ca pierd controlul masinii. Atata vreme cat tin bine de volan si mentin masina pe o directie dreapta, asa si merge. De altfel, pana acum nu am simtit deloc ca a intrat ABSul la vreo franare. Cu cealalta masina simteam la fiecare franare pe un astfel de drum. Sper ca Vitara mea are ABS si ca acesta functioneaza :)
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #66 : 20.Ian.2016, 11:24:32 a.m. »
Înseamnă că ai cauciucuri bune și nu e nevoie de intervenția ABS-ului. :)

Offline enicky

« Răspuns #67 : 20.Ian.2016, 11:54:43 a.m. »
       Totusi e bine de testat ABS-ul, sa stii cand intra, sa vezi reactia masinii, sa nu fii surprins cand ai o urgenta ! Vezi in oglinda sa n-ai companion in spate si calca frana tare. La prima zapada eu am testat chiar si ESP-ul si e interesant cum te "pune la loc" pe drum. :)
       La celelate masini nu mi s-a intamplat, dar la Vitara de 2 zile imi ingheata parbrizul pe.... interior ! S-a mai intamplat la cineva?
« Ultima Modificare: 20.Ian.2016, 11:59:42 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ariciul

« Răspuns #68 : 20.Ian.2016, 12:05:25 p.m. »
@krm  Atentie daca ai de gand sa parcurgi aceeasi portiune si in coborare!  La pantele accentuate se schimba treaba fata de urcare! vezi si   din experienta lui smadalin:  http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jurnalul-vitarei-de-sub-pietricica/msg179736/#msg179736
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline BXXENL

« Răspuns #69 : 20.Ian.2016, 12:07:29 p.m. »

imi ingheata parbrizul pe.... interior ! S-a mai intamplat la cineva?
Am sesizat asta la toate masinile cand e foarte frig...

Poti incerca sa lasi pe bord o soseata plina cu litiera pt pisici din cristale/gel nu betonita/nisip.

E cam aceeasi chestie cu desicantul acela din silica-ce-o fi.

Altfel, poate doar sa dai cu aer rece pe parbriz ca sa-l usuci bine inainte sa opresti motorul....dar apoi tre sa mai stai sa usuci instalatia de climatizare...iar se face condens in masina sau daca nu astepti se face miros pe instalatia de A/C....
« Ultima Modificare: 20.Ian.2016, 12:09:31 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

The following users thanked this post: enicky