Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67279 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline CipV

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #560 : 20.Ian.2018, 01:00:42 p.m. »
Pentru cei care mai au inca dubii daca sa-si ia 4x4 sau sa mearga pe 2x4, le spun doar atat: daca stau in oras si nu au probleme cu deszapezirea si nici nu au strazi in panta, 2x4 e suficient. Daca stau la periferie sau in rural (sau intentioneaza sa se mute) sau au drumuri in zone din rural, respectiv daca orasul are multe strazi in panta, 4x4 fara discutie.
Felul in care se descurca Vitara 4x4 pe zapada afanata, proaspat depusa, e admirabil. Am urcat pante abrupte, necuratate, acoperite cu 25cm de zapada, fara nicio problema, timp in care masinile cu tractiune pe 2 roti abia de ajungeau la mijlocul drumului. Sa fi vazut un Mustang in ce hal dansa pe strada plana, neinclinata si necuratata...
  • Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT Galactic Grey

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #561 : 20.Ian.2018, 05:05:31 p.m. »
Mustangul are tractiune spate si 450 cp.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline RaduV

« Răspuns #562 : 26.Ian.2018, 05:41:12 p.m. »
... nu am dat la lopata si am plecat cu zambetul ala tamp de care au mai zis si alti colegi :))
       In traducere, ai ras de vecinii care dadeau la lopata pentru ca n-aveau Suzuki. :)

Placerea de a fi primul care lasa urme in zapada, si face drumul iti da acel zambet tamp.
L-am trait cand, la intrare in parcarea Palas Iasi de la palat, mi-a zis tipul de la bariera ca ma bag pe barba mea pentru ca nu e dezapezit  :D
Long story short - am intrat, parcat - vazut de treaba. ( mandru de al meu 4x4 )
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 manuala 6T Galactic Grey

Offline ariciul

« Răspuns #563 : 26.Ian.2018, 06:41:27 p.m. »
Da e evident faptul ca poti sa mergi cu 4x4 in niste conditii in care majoritatea celorlalti (care evident au 4x2) nu se prea descurca. Atentie insa la portiunile de ghiata ca acolo e cam totuna ce ai, iar in zilele astea cum zapada aia de 25 cm nu s-a topit in portiunile unde nu s-a curatat zapada, aia a devenit gheata!
Cand a nins atunci m-am simtit "vultur" pentru ca mergeam fara griji si frica pe zapada, masina asta iti da incredere si cand mai vezi si pe ceilalti din jur ca merg foarte precauti cand tu zburzi pe langa ei, senzatia de "vultur" apare automat. Evident dupa ce se topeste si toata lumea merge normal devin "cioara"  :D de unde si expresia: o zi pe an vultur si restul cioara!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #564 : 26.Ian.2018, 08:53:15 p.m. »
.....
mergeam fara griji si frica pe zapada, masina asta iti da incredere si cand mai vezi si pe ceilalti din jur ca merg foarte precauti cand tu zburzi pe langa ei, senzatia de "vultur" apare automat. Evident dupa ce se topeste si toata lumea merge normal devin "cioara"  :D de unde si expresia: o zi pe an vultur si restul cioara!
   Cel putin ai ocazia, chiar daca numai o zi, sa fii si vultur !!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ambmihai

« Răspuns #565 : 10.Feb.2018, 12:44:04 p.m. »
cateva impresii dupa excursiile la munte si comportamentul masinii pe zapada,gheata,zloata.
Incep cu zapada batatorita,batuta de soare si apoi inghetata-viteza a 3-a maxim 40 km/ora,nici o problema;in jur de 60 km/ora,derapeaza in curbe
             zapada proaspata,putin circulata-absolut nici o problema,mi s-a parut ca merge mai bine decat pe asfaltul curat(mers viteza 1 rar a 2-a)
             zloata 3-5 cm grosime-impecabil,am depasit cu 110km/ora fara probleme si da m-am simtit vultur vazandu-i pe ceilalti participanti la trafic super precauti.
am condus in modul lock pe zapada,mud &snow pe zloata
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline enicky

« Răspuns #566 : 10.Feb.2018, 01:15:30 p.m. »

cateva impresii dupa excursiile la munte si comportamentul masinii pe zapada,gheata,zloata.
Incep cu zapada batatorita,batuta de soare si apoi inghetata-viteza a 3-a maxim 40 km/ora,nici o problema;in jur de 60 km/ora,derapeaza in curbe
     Presupun ca ESP-ul isi facea treaba.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ambmihai

« Răspuns #567 : 10.Feb.2018, 03:01:02 p.m. »
nu am dezactivat esp
  • Suzuki vitara allgrip cool 1.6 benzina
Cine controleaza media ,controleaza mintea..Jim Morrison

Offline acidutzu

« Răspuns #568 : 13.Feb.2018, 03:20:53 p.m. »
am condus in modul lock pe zapada

nu inteleg rationamentul. Modul LOCK are scopul să te scoată din situațiile extreme.
Gen rămas in zăpadă -> ESP off -> dacă nu merge -> LOCK ON -> dacă nu merge -> pune mâna pe lopată  :P
Doar activând / deazactivând o setare a unui sistem in aceleași condiții, poți testa utilitatea acelei setări. Cu alte cuvinte, de unde știi că nu puteai pur și simplu să mergi in AUTO acolo unde tu ai mers cu LOCK?
  • Vitara Boosterjet 1.4 AT

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #569 : 13.Feb.2018, 06:37:37 p.m. »
Gen rămas in zăpadă -> ESP off -> dacă nu merge -> LOCK ON -> dacă nu merge -> pune mâna pe lopată 

Sau decartat vreo 20 lei catre băieții cu lopata pe umăr care străbat cartierele cu sloganul: "te deszapezim, sefu'?"

Dar nu vine. Singuratec, in zadar suspin si sufar: Ou sont les neiges d'antant?

« Ultima Modificare: 13.Feb.2018, 06:53:04 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice