Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67280 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #540 : 09.Mar.2017, 05:37:28 p.m. »
Ai perfecta dreptate. Din acest motiv i-am comunicat si eu colegului care cauta All Season, pe langa ce poate crossClimate-ul  si urmatoarea informatie:

"Insa performante maxima respectiv siguranta maxima se pare ca in acest moment se pot obtine doar cu anvelope separate vara si iarna, dar trebuie investit in versiunile de top, evident mai scumpe.

Mai ales ca eu am iesit iarna din Bucuresti cu CrossClimate-urile :)

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #541 : 10.Mar.2017, 03:09:52 a.m. »
Ca fost utilizator de CrossClimate "anvelope de vara cu care se poate merge si iarna", pot spune ca nu m-au dezamagit, in conditii de iarna de Bucuresti. Dar parca nu le-as mai recomanda lui @Cleriq pentru 4x2 cum am avut si eu. AT a punctat foarte bine minusurile acestor anvelope, cu toate ca 4×4 mai atenueaza din impactul la capitiolul aderenta/tractiune pe zapada.
Insa, le-as recomanda ca anvelope de vara, inaintea unora dedicate. Asta pentru aderenta foate buna pe asfalt uscat, dar mai ales umed si pentru zgomot redus. Si mai am un argument. Cine este interesat, va fi pregatiti oricand pentru o escapada mini off road de vara fara emotii. Se vor comporta mult mai bine, de exemolu pe o panta cu iarba uda, decat un cauciuc de vara dedicat pentru asfalt.
Deci, daca tot exista dorinta de a pune pe roti cauciucuri all season, recomandarea mea este de a merge pe clasicul "anvelope de iarna cu care se poate merge si vara". Riscurile, nevoile sunt mai mari iarna, iar ceea ce se pierde pentru vara nu este chiar semnificativ.
Pe acestvconsiderent, la noua masina mi-am luat BF Goodrich allseason, care sunt de fapt proiectate&manufacturate de Michelin si ma astept sa fie complementarul lui CrossClimate, pastrand calitatea recunoscuta a firmei mentionate.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: SuViPa

Offline Cleriq

« Răspuns #542 : 10.Mar.2017, 11:38:16 a.m. »
Deci varianta cea mai putin rea ar fi sa merg cu cauciucuri de iarna vara?
E o varianta mai buna decat sa imi iau Cross Climate(sau ma rog, categoria All season)?
Am inteles ca varianta ideala e cauciucuri de vara/iarna, dar la cate drumuri (nu) fac eu in afara orasului, mai ales iarna..
  • Suzuki Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina Cosmic Black Pearl

Offline AT

« Răspuns #543 : 10.Mar.2017, 11:46:26 a.m. »
Nu este recomandat sa circuli vara cu cauciucuri de iarna.  Distanta de franare vara cu cauciucuri de iarna creste foarte mult!
All Season-urile sunt varianta mai sigura, dar de mijloc, nu sunt cele mai bune nici iarna nici vara, dar sunt OK pentru toate anotimpurile.
Daca nu faci multe drumuri iarna in afara orasului si doresti totusi o anvelopa mai performanta vara de tip All Season, ramane totusi Cross Climate-ul.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline cristianzhr

« Răspuns #544 : 11.Mar.2017, 01:10:55 p.m. »
Dupa prima iarna cu Suzuki Vitara sunt foarte multumit de comportamentul ei in zapada. Bine in zona mea iarna este mai blanda si nu m-am intalnit decat de vreo 4 ori cu situatii in care chiar era nevoie de 4x4. Prima situatie a fost intre Craciun si Revelion cand am urcat la schi la Semenic  folosin modul Auto pe traseul Slatina Timis - Semenic (pentru cei care cunosc drumul ), un drum de munte foarte ingust si cu multe curbe, cu zapada destul de mare si cu multa gheata pe prima portiune. A doua oara am fost la ski la Obarsia Lotrului pe traseul Petrosani-Obarsia Lotrului. Am urcat folosind modul Snow si nu am vazut nici cea mai mica dificultate la masina de a urca desi in multe zone erau santuri destul de mari in zapada de la masinile care patinasera pe acolo. Si de 2 ori am fost in vizita la bunici unde  primarul cam uita sa dezapezeasca ulita lor de vreo 3,4 ani (deh, cele 2 case de batrani care stau acolo nu prea trec pe la vot  :-q). Desi zapada a fost mai mare ca in ultimii 2 ani cand cu un alt SUV de la un mult laudat si preaslavit constructor European am ramas suspendat si am iesit doar tractat  :-j , cu Vitara am trecut fara probleme cu ea cuplata pe modul Snow nefiind nevoie de Lock.
  • Suzuki Vitara
Suzuki Vitara Passion Allgrip, 1.6 vvt

The following users thanked this post: SuViPa

Offline emil_greus

« Răspuns #545 : 11.Mar.2017, 02:18:32 p.m. »
@cristianzhr: Ce avelope de iarna ai folosit?

Offline dan_wolf

« Răspuns #546 : 12.Mar.2017, 12:10:29 a.m. »
..Distanta de franare vara cu cauciucuri de iarna creste foarte mult!

Eu cred ca nu ai dreptate.
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #547 : 12.Mar.2017, 09:53:44 a.m. »
Distanta de franare vara cu cauciucuri de iarna creste foarte mult!

Eu cred ca nu ai dreptate.

Nu incepedi din nou aceasta discutie si pe topicul asta.  :-t  Daca totusi vreti sa discutati veridicitatea diferitelor teste disponibile, puteti sa o faceti in topicurile dedicate anvelopelor in general, nu e o tema ce priveste doar noua Vitara in sezonul hibernal. :)

Offline cristianzhr

« Răspuns #548 : 13.Mar.2017, 09:37:03 a.m. »
@cristianzhr: Ce avelope de iarna ai folosit?
Semperit Speed Grip 2 .
  • Suzuki Vitara
Suzuki Vitara Passion Allgrip, 1.6 vvt

Offline Cleriq

« Răspuns #549 : 14.Mar.2017, 04:50:13 p.m. »

Pe acestvconsiderent, la noua masina mi-am luat BF Goodrich allseason, care sunt de fapt proiectate&manufacturate de Michelin si ma astept sa fie complementarul lui CrossClimate, pastrand calitatea recunoscuta a firmei mentionate.

Ai testat BF Goodrich allseason, le-ai luat? Ne poti oferi o parere?
  • Suzuki Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina Cosmic Black Pearl