Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67281 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mariusl82

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #530 : 26.Ian.2017, 04:19:43 p.m. »
apropo...se aprind si cand nu ai cheile in contact... :fluier:

bineinteles ..apasand pedala

eu am keyless si tot se aprind cand apas pedala de frana
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline wolfin

« Răspuns #531 : 26.Ian.2017, 04:29:42 p.m. »
E acelasi principiu. Cu sau fara cheie se aprind.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #532 : 09.Feb.2017, 12:10:23 a.m. »
     Adevarul este ca de fapt suntem la adoua iarna cu Vitara ! Si la a doua zapada in a doua iarna, nu ?
   In seara asta am avut un traseu mai lung, cam tot Stefan cel Mare, plini de masini dar si plin de zapada(o lentoare nenteleasa a firmelor de deszapezire).
   Trafic greoi, coloana ruleaza cu 20-30km/h, nu stiai pe ce banda te afli, unde e linia de tramvai ! M-a impresionat din nou tinuta ei de drum, la o vit. de aprox.50km/h, prin zapada rascolita, inalta mai bine de-o  palma, in mod snow, merge parca ar fi pe bitum curat : nu derapeaza/patineaza, la curbe de 900 se-ncadreaza perfect, fara sa fuga de spate, ai o stare completa de siguranta(chiar daca nu te afli in x5 sau porche).

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cleriq

« Răspuns #533 : 09.Mar.2017, 12:56:23 p.m. »
Intrebare pentru cei ce au AllSeason tires:
cam cate ierni va tin in conditii de utilizare normala(aprox 10k km pe an)?
Ma gandeam la Michelin Crossclimate parca asa se numeau.
Tin 3 ierni in conditii de siguranta?
  • Suzuki Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina Cosmic Black Pearl

Offline shpeedy

« Răspuns #534 : 09.Mar.2017, 01:06:11 p.m. »
CrossClimate-urile, ca si New Vitara, au aparut in 2015 -> cam prematur sa ai niste opinii cu privire la fiabilitatea pe termen mai lung. Plus ca, pe langa km parcursi, mai intervine o variabila - cum/in ce conditii au fost parcursi respectivii km.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline AT

« Răspuns #535 : 09.Mar.2017, 02:12:10 p.m. »
Am eu Michelin CrossClimate pe masina. Am facut aprox. 28.000 km cu ele.  Am prins doua ierni cu ele 2015 si 2016.
Ca si uzura nu se observa, par ca noi.  Foarte bune vara sau pe ploaie (aderenta excelenta, sunt singurele gen allseason care au clasa A).  Singurul lor minus constatat de mine este ca pe zapada cu gheata nu exceleaza si trebuie condus foarte prudent.   Dar altfel, in conditiile in care la noi in Romania nu sunt multe luni de iarna, este o anvelopa chiar OK pentru restul lunilor de primavara, vara, toamna, cand in general carosabilul este usacat sau ud de la ploaie.  Avantajul anvelopelor allseason ar fi ca masina este intotdeauna pregatita pentru orice schimbare de vreme. Dar cu limitarile lor mai sus enuntate.  Mai nou a mai aparut o anvelopa allseason care am vazut ca a castigat un loc fruntas in testele comparative de anul acesta , este vorba de Goodyear Vector 4seasons Gen2.  Sincer as dori sa am ocazia sa pot efectua un test comparativ, sa verific care se comporta mai bine in conditii reale (pe care te poti baza mai mult ca si siguranta). 
Oricum anvelopele allseason, in afara de faptul ca ai intotdeuna masina pregatita pentru orice vreme, ofera si o anumita comoditate vis a vis de situatia normala (anvelope vara + anvelope iarna).  Insa performante maxima respectiv siguranta maxima se pare ca in acest moment se pot obtine doar cu anvelope separate vara si iarna, dar trebuie investit in versiunile de top, evident mai scumpe.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Cleriq

« Răspuns #536 : 09.Mar.2017, 04:12:46 p.m. »
Multumesc pentru raspuns.
Deci pentru zone gen Timisoara ar fi ok, dar nu e recomandat de mers cu ele pe la munte pe zapada?
Sau te referi efectiv numai la zapada inghetata cu zapada sub?
  • Suzuki Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina Cosmic Black Pearl

Offline fireburn

« Răspuns #537 : 09.Mar.2017, 04:33:42 p.m. »
Pe zapada cu gheata sub aluneca si mama anvepopelor dedicate sezonului.

Offline AT

« Răspuns #538 : 09.Mar.2017, 04:47:53 p.m. »
Poti merge pe zapada cu Michelin CrossClimate-urile insa au aderenta mai redusa iarna decat o anvelopa dedicata,
din acest motiv trebuie mai multa prudenta.

Despre performanta lor pe zapada poti sa-ti faci o idee si din testele comparative:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2015-AutoBild-All-Season-Tyre-Test.htm

CrossClimate-urile sunt mai performante pentru restul anului (primavara, vara, toamna) dar performanta(aderenta) mai scazuta pe zapada.  Mai bine pe zapada se comporta Goodyear Vector 4seasons Gen2 dar este semnificativ mai slaba pe drum uscat.

Ideal la clasa All Season ar fi o anvelopa cu comportamentul de vara al CrossClimate si cu performanta pe zapada a Goodyear Vector 4seasons Gen2.   Dar deocamdata ...nu se fabrica asa ceva :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline toma

« Răspuns #539 : 09.Mar.2017, 05:12:10 p.m. »
Asumindu-mi ca voi spune o mare platitudine - all season e un compromis: castigi la costuri (si comoditate) / pierzi la performanta. 

Anvelopele astea au fost proiectate pentru tarile cu climat temperat cu ierni scurte si blanzi mai mult ploioase decat cu zapada.
In functie de zona in care te deplasezi cu masina, Romania se poate incadra in aceasta definitie. Daca as conduce masina doar in Bucuresti cred ca all season ar fi suficient.

Decizia e legata in functie de buget si conditiile de utilizare a masinii. Nu as recomanda all season (daca buzunarul permite doua seturi de anvelope) nimanui care iese frecvent iarna din oras cu masina.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain