Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67289 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #500 : 23.Ian.2017, 12:40:03 p.m. »
am testat butonul de asistare la coborare pe un sector de drum acoperit cu gheata... masina frana singura de se lipea de asfalt(gheata) si in tmpul asta clipea semnul de esp.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline enicky

« Răspuns #501 : 23.Ian.2017, 12:58:34 p.m. »
Pe zapada negeruita dar apoasa,  nu am vazut aprinzandu-se nici un moment la bord martorul optic al ESP-ului. La voi in cazul pierderii aderentei se aprinde martorul optic de la ESP?
        Pe zapada apoasa nu clipea pt. ca nu pierdea directia.   
       Ce am observat eu, e ca se apride cand masina fuge de spate : daca am accelerat in curba pe snow s-a aprins, sau cand am urcat pe un morman de zapada de  vreo 40-50cm dar numai cu dreapta si masina aluneca usor spre stanga, atunci clipea iar martorul.
       In opinia mea, daca nu exagerezi cu offroad-ul, adica nemeti/gropi prea mari, pt. nivelul ei isi face treaba perfect ! Totusi un +3cm la garda la sol i-ar face bine.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline aleksanders

« Răspuns #502 : 23.Ian.2017, 01:10:56 p.m. »
cred ca poti scoate 1-2 cm daca pui alt tip de scut - eu cu asta ma tot proptesc in zona unde este indoit  :(
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline AT

« Răspuns #503 : 23.Ian.2017, 04:05:34 p.m. »
Totusi un +3cm la garda la sol i-ar face bine.
[/quote]

Corect, subscriu.
Ar avea inaltimea perfecta-practica.
Cred ca avem solutia de inaltare ieftina cu cei de la Cluj, vezi detalii la "Si Vitara poate fi mai inalta".
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline AT

« Răspuns #504 : 23.Ian.2017, 04:58:25 p.m. »
cred ca poti scoate 1-2 cm daca pui alt tip de scut - eu cu asta ma tot proptesc in zona unde este indoit  :(
Chiar daca ai pune alt tip de scut pe fata care sa nu aiba zona indoita in jos (pe care eu unul vreau sa o elimin, nefiind functionala) tot ramane mai jos scutul spate de la diferential, pentru care nu exista alternativa. In acest context, tot solutia de inaltare mai sus amintita poate  rezolva in mod practic situatia.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline ariciul

« Răspuns #505 : 24.Ian.2017, 12:28:54 p.m. »
Cand a fost gerul si zapada in toi  m-am dat eu cateva ture intr-o parcare mai mare de mall. In primele doua ture n-am dezactivat esp-ul si asta a facut sa nu prea pot patina (ca asta era intentia mea) intra la greu si evident se aprindea si martorul in bord. Dupa 2 ture l-am dezactivat si am mai facut o tura fara dar am iesit apoi ca incepuse deja sa miroasa a cauciuc ars (era bine daca dezactivam esp-ul din prima)
Butonul de asistenta la coborare l-am incercat si eu pe un drum forestier dar cand nu era zapada, martorul esp clipeste in bord numai cand masina franeaza. Asta e comportamentul normal al functiei respective.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline daleputley

« Răspuns #506 : 24.Ian.2017, 09:42:02 p.m. »
Salut.
Am o nedumerire:
Am pus masina pe snow-lock si am dezactivat ESP-ul. Chiar si cu el dezactivat, la manevre de iesire din zapada cu patinat de roti imi clipea indicatorul de ESP din bord, din cand in cand. Este normal? Merci.
  • Vitara 2015 Cool, 1.4 benzina, AllGrip

Offline alint

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #507 : 24.Ian.2017, 09:42:44 p.m. »
La folosirea modului Lock ptr a ieși din zăpadă a început sa miroase foarte puternic a cauciuc încins și a apărut alarma în bord "esp hil hold disable". Este a 2-a oara cand apare aceasta alarma, numai ca de data asta am ridicat capota și ieșea fum din partea dreapta a motorului, la un senzor, probabil. Sâmbăta am făcut revizia de 30k, dar testarea pe calculatur nu a identificat prezenta alarmei. De fiecare data alarmele au dispărut după 45-60 minute de la apariție.

Offline alint

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
« Răspuns #508 : 24.Ian.2017, 09:46:54 p.m. »
Salut.
Am o nedumerire:
Am pus masina pe snow-lock si am dezactivat ESP-ul. Chiar si cu el dezactivat, la manevre de iesire din zapada cu patinat de roti imi clipea indicatorul de ESP din bord, din cand in cand. Este normal? Merci.
Nu știu dacă e normal sau nu dar și eu am pățit la fel.

Offline toma

« Răspuns #509 : 25.Ian.2017, 12:27:47 a.m. »
La folosirea modului Lock ptr a ieși din zăpadă a început sa miroase foarte puternic a cauciuc încins și a apărut alarma în bord "esp hil hold disable". Este a 2-a oara cand apare aceasta alarma, numai ca de data asta am ridicat capota și ieșea fum din partea dreapta a motorului, la un senzor, probabil. Sâmbăta am făcut revizia de 30k, dar testarea pe calculatur nu a identificat prezenta alarmei. De fiecare data alarmele au dispărut după 45-60 minute de la apariție.

In manual nu spune despre mesajul respectiv decat ca semnaleaza o posibila problema a sistemului de control pentru coborare pante si se impune o vizita in service.
Fara sa ma pricep as spune ca daca dupa o perioada de timp isi revine inseamna ca ceva se supraincalzeste, sistemul intra in eroare si la racire isi revine.
Nu stiu daca in afara se diagnoza cu ajutorul computerului trebuie facuta si o inspectie vizuala/mecanica a sistemului respectiv.
Poate iti raspunde cineva mai stiutor in ale mecanicii.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain