Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67293 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Vali D

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #480 : 17.Ian.2017, 07:43:28 p.m. »
Dar ca sa obii asa ceva, trebuie sa incingi bine ambreiajul. Adica asa cum am facut eu la SUVI ...   :(

Sigur obtii - sa scoti mai repede niste bani din buzunar.....

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #481 : 17.Ian.2017, 07:57:57 p.m. »
Dacă m-ați injurat careva de mi-a pleznit a treia pompă de apă într-un an la pejou, aflu!!!
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline Vali D

« Răspuns #482 : 17.Ian.2017, 08:00:00 p.m. »
Dacă m-ați injurat careva de mi-a pleznit a treia pompă de apă într-un an la pejou, aflu!!!
Sa le multumesti nemtilor - ca ei isi bagara coada la PSA.

Offline Laurentiu

« Răspuns #483 : 17.Ian.2017, 08:18:16 p.m. »
1. Penrtru ca prin patinare se poate incalzi ambreiajul, implicit si placa de presiune.
2. Iar prin incalzire se schimba caracteristica de material (un fel de tratament termic).  :(
1. Prin patinare se incing garniturile de frictiune ale discului de ambreaj care se si rod. Placa de presiune se incinge cind intervine o frecare de metal pe metal (niturile de pe disc).

2. Prin incalzire se produce alunecarea discului fata de placa si volanta. Frecarea puternica are loc la inceputul actiunii si pe masura ce se incalzeste, incepe patinarea efect ce nu mai produce caldura. Ambreajul este hidraulic si nu ajunge lichidul de frina prin care ambreajul este actionat, la o temperatura asa de mare incit sa-si schimbe caracteristicile.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cydul79

« Răspuns #484 : 18.Ian.2017, 06:29:58 p.m. »
Prea incantat de achizitia noua am uitat si eu de dezactivarea ESP ului si eu si mi-a iesit ceva miros de ars cand am ajuns sus la telegondola la noi. Urcat pe modul snow pe zapada batatorita si pe cateva portiuni cu gheata. Nokian-urile WRD4 si-au facut treaba cu brio.
  • Vitara S 4WD, MT- Cool White Pearl

Offline enicky

« Răspuns #485 : 18.Ian.2017, 08:22:57 p.m. »
      Frumoase pozele : o pata alba pe o mare alba ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #486 : 18.Ian.2017, 08:53:51 p.m. »
Foarte frumoase. Să aveți drumuri bune împreună  :)
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline jda

« Răspuns #487 : 18.Ian.2017, 11:03:52 p.m. »
             Deci am testat ESP-ul : ambreiaj calcat, introdus aIa, snow-mud, lock, apas pe buton si la aIVa secunda se aprinde pe bord iconita desenata pe buton(secundele le-am numarat cu 101, 102,etc.). Am trecut inapoi pe snow-mud si nu s-a stins iconita. Am scos din viteza, a ramas tot aprinsa, apoi dezactivare din buton. Precizez ca nu exista si un semnal sonor la actv./dezact.
            Afirmatie corecta @shpeedy : tii apasat pana se dezactiveaza.

Revin dupa ce am testat dezactivarea ESP pe masina din semnatura urmind sugestiile si testele colegilor.
Am facut 10 teste cu masina rece, dupa rulaje mai mici sau mai mari, etc, pt a fi sigur de masuratori iar timpul scurs a fost cronometrat cu smartphone-ul.
Am reusit sa dezactivez ESP-ul in toate testele dar cred ca rezultatele indica totusi o problema:
--- In 7 teste din 10 sotia a trebuit sa tina apasat butonul peste 15 secunde pt dezactivare manuala
--- in cel mai bun caz a fost nevoie de 10 secunde pt dezactivare
--- in toate cazurile reactivarea manuala a ESP s-a facut in max 4-5 secunde, cam in marja indicata de voi

In concluzie, o sa reclamam problema la revizia de 3000 Km ( avem 2500 acum ) si sper sa fie rezolvata.

Multimesc tuturor care au consumat din timpul lor pentru sugestii, teste si ... glume legate de problema dezactivarii ESP ...   :good:

• Suzuki Vitara Passion 1.6 benzina 4WD 5MT - Cool White Pearl / Matiz

Offline toma

« Răspuns #488 : 18.Ian.2017, 11:21:34 p.m. »
Par cam mari timpii, nu e o idee rea sa verifici in service. La mine reactivarea e instantanee la apasarea butonului. Dezactivarea, asa cum am spus, se face in mai putin de 10 secunde.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline wolfin

« Răspuns #489 : 19.Ian.2017, 08:52:44 a.m. »
jda..nu ar trebui sa te ingrijorezi

la jaguar tot 10 sec trebuie sa apesi pe buton ca sa dezactivezi traction control
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970