Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67300 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #430 : 13.Ian.2017, 02:57:38 p.m. »
La SX4 este cam 2k cu oiese de origine. Oferta primita telefonic de la reprezentanta din Bucuresti.
La Valcea au spus 1.5k,  dar nu spus cu ce piese lucreaza.
Eu am schimbat cu Exedy, cu 1,25k. Dar nu avea si rulment de presiune in kit. Manopera si piesele luate impreuna, de la aceeasi reprezentanta din Bucuresti.
Oricum, am inteles ca pe masina este montat tot Exedy (implicit OEM), doar ca il livreaza in cutie pe care scrie Suzuki.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline jupanul1

« Răspuns #431 : 13.Ian.2017, 04:03:26 p.m. »
Oare discuția despre ambreiaj, mai ales partea cu costurile, nu ar merita un topic separat în aria Piese de schimb? Ținând cont de câte Vitara LY sunt pe forum și în trafic, cât de curând va deveni subiect de discuție destul de aprins... Poate ne-ajută un moderator?

Am vrut să deschid eu un subiect nou dar, ținând cont că la o cutie automată cu convertizor de cuplu sunt mai multe ambreiaje (unul uscat + vreo 3-4 multidisc umede), din care nici unul nu e consumabil,...
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline wolfin

« Răspuns #432 : 13.Ian.2017, 04:30:58 p.m. »
Ar fi ideal un topic separat la piese de schimb.

Off topic.

Are careva idee cand scap de miros. Azi la urcarea unei borduri iara a dat un miros pronuntat...puternic
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline jupanul1

« Răspuns #433 : 13.Ian.2017, 04:32:52 p.m. »
De miros scapi cu ceva... cu timpul! Trebuie să mergi ceva mai mult, fără forțări gen urcare de borduri... și trece.

Offline enicky

« Răspuns #434 : 13.Ian.2017, 05:12:35 p.m. »
          De miros scapi intr-o zi max. 2(mai deschizi un geam), daca mai folosesti si un parfum... Iar pe timp de iarna eu recomand snow/mud,  bun chiar si pt. borduri pt ca impinge si spatele.
          Eu cred ca e prematur sa vorbim(in topic specializat) despre ambreiaj(chiar daca uneori mai miroase), in conditiile in care nu cred ca  exista Vitare 2015 cu mai mult de 40 000km. Eu unul am vreo 16k.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #435 : 13.Ian.2017, 05:22:12 p.m. »
44.000 km se pune?  ;-)
A stat aseară la mine în garaj  :D
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline mariusl82

« Răspuns #436 : 13.Ian.2017, 08:47:17 p.m. »
Daca tot suntem la ambreiaje,dupa cati km incepe sa nu "mai taie ca prin branza" si sa inceapa sa opuna ceva rezistenta,sa fie mai tare cu alte cuvinte?
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline jupanul1

« Răspuns #437 : 13.Ian.2017, 08:53:52 p.m. »
Tu vrei să ”devină mai tare” un ambreiaj acționat hidraulic? Adică un ”servo-ambreiaj” (fie-mi iertată construcția lingvistică)? Asta se va întâmpla doar atunci când se va uza excesiv/strica pompa...

Offline mariusl82

« Răspuns #438 : 13.Ian.2017, 09:08:24 p.m. »
Pai eu nu vreau,dar am citit la colegul care i s-a intarit pedala.
La masina veche dupa 2-3 mii pedala nu mai era asa de moale,tot actionare hidraulica,si pana la vanzare am facut peste 80 mii km fara probleme
Ma astept ca si la Vitara sa nu mai fie ca in prima zi dupa un anumit numar de km
Prin pedala tare nu ma refec ca iti amorteste piciorul cand apesi :),ci ca incepi sa "o simti"
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline enicky

« Răspuns #439 : 13.Ian.2017, 09:17:42 p.m. »
44.000 km se pune?  ;-)
               La 170k am dat Vectra si a mai mers vreo 30k pana i s-a sch. ambreiajul. Daca nu luam in calcul batrana Dacie, al carei ambreiaj se sch. la aproape 100 000, am putea estima ca un ambreiaj folosit corect(in Ro) ar trebui sa tina pana pe la 150 000km. In schimb la o masina din vest care are peste acest nr. de km si suntem incantati ca e din VAG, ambreaiajul ar putea avea viata dubla deoarece masina a facut "naveta" adica aprox. 100km pe zi pe ...autostrada. Deci cifrele sunt relative si influentate de multi factori, printre care : stilul de condus, regimul(urban/autostrada) de rulare s.a. De aceea revin si opinez ca e prematura aceasta discutie.
    Dar, dupa cum spunea si colegul citat intr-o postare anterioara,  n-am cum sa le stiu eu pe toate, poate  mai au si alti colegi  experiente similare.

Pai eu nu vreau,dar am citit la colegul care i s-a intarit pedala.
La masina veche dupa 2-3 mii pedala nu mai era asa de moale,
           Intr-un articol citat parca de @silfax, autorul spunea ca masina e ca si noi, un organism viu  :) : deci ca si la om, i se mai intaresc si ei anumite parti  :-))! Functionarea  mai sufera si ea modificari !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip