Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67310 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #380 : 10.Ian.2017, 01:51:08 p.m. »
A utilizat cineva lanturile in aceasta iarna?

Nu am avut nevoie. Chiar daca m-am jucat prin zapada cu SUVI, cauciucurile de iarna sunt foarte suficiente.
Greu de inteles pentru mine cand va fi necesara utilizarea lanturilor ...   :dknw:
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline AT

« Răspuns #381 : 10.Ian.2017, 01:58:19 p.m. »
Cred ca sunt totusi necesare in anumite conditii de aderenta scazuta, in special pe drumurile de la munte,
am vazut la TV ce pateau la Sinaia cei care nu aveau lanturi si incercau sa urce o sosea in rampa acoperita de zapada.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline fireburn

« Răspuns #382 : 10.Ian.2017, 02:00:36 p.m. »
Nici eu nu am prins conditiile acelea speciale.
Sper sa nici nu le prind vreodata, ca-s un lenes :)

Offline NicNic

« Răspuns #383 : 10.Ian.2017, 02:17:16 p.m. »
Mai mult ca sigur ca sunt necesare in unele conditii. Doar ca eu nu reusesc sa le intalnesc.
Dar nici nu imi doresc prea mult sa pun lanturile. Imi amintesc, copil fiind, ca nu se foloseau anvelope de iarna si se puneau doar lanturi la masina. Si nu mi-a placut cum se simtea in masina, atunci.
Desteapta-te romane!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #384 : 10.Ian.2017, 02:37:46 p.m. »
In experienta mea cu tractiunea integrala de pe SX4 si S-Cross nu am fost nevoit sa apelez nici o data la lanturi  :good: desi erau toata iarna in portbagaj. Si am facut ceva km, in toate conditiile posibile, dar e adevarat ca am avut si cauciucuri de iarna bune.   :)

Din drum m-au oprit cel mult doar elemente de ordin birocratic, ca de exemplu granita cu Rusia, tara pentru care nu aveam viza.  :baston:

Offline AT

« Răspuns #385 : 10.Ian.2017, 02:47:05 p.m. »
Singurul contraexemplu pe care il readuc in discutie in privinta lanturilor, este cazul din Sinaia mediatizat la TV,
in care si SUV-uri 4x4 fara lanturi nu reuseau sa urce soseaua in rampa acoperita de zapada (urcau doar o portiune
apoi pierdeau aderenta si alunecau inapoi total incontrolabil, lovindu-se in multe cazuri de celelalte masini sau garduri.
Posibil lanturile ar fi fost salvatoare in acest caz (in reportaj nu erau si masini echipate cu lanturi).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline toma

« Răspuns #386 : 10.Ian.2017, 02:53:41 p.m. »
@AT cred ca despre asta spui:

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline AT

« Răspuns #387 : 10.Ian.2017, 02:54:28 p.m. »
Da.

Offline boga81

« Răspuns #388 : 10.Ian.2017, 03:17:14 p.m. »
@rex: ft tare poza cu suza! :D
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Offline NicNic

« Răspuns #389 : 10.Ian.2017, 03:23:17 p.m. »
Da, imi place poza cu Sx4 plin de zapada in spate. Parca ai fi fost la un raliu de iarna ...

Nu te-a oprit nimeni sa intrebe ce numar ai la masina?
Desteapta-te romane!