Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67382 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline aleksanders

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #340 : 15.Dec.2016, 10:36:38 a.m. »
a bagat cineva pana acuma cross climate-ul prin zapada mai mare?
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Online NicNic

« Răspuns #341 : 15.Dec.2016, 11:25:09 a.m. »
Daca te ajuta,  am folosit CrossClimate iarna trecuta prin zapada. Si le-am pus pe masina inlocuind niste Dunlop Winter Sport (nu mai stiu exact ce generatie). Dar pe o alta masina, Golf V.
Michelin-urile sunt parca mai bune prin zapada decat Dunlop-urile.

In concluzie, cred ca se vor comporta bine si pe Vitara, prin zapada mai mare.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline AT

« Răspuns #342 : 15.Dec.2016, 11:54:22 a.m. »
Anul trecut cand a nins in Bucuresti circa 20 cm iar la bordura troienita pe alocuri spre 30 cm,am parcat fara probleme, simteam aderenta buna a Cross Climate-urilor, mai ales daca zapada era usor geruita.  Nu am avut insa ocazia sa circul constant prin zapada mai mare si drumuri de munte (acolo ar fi mai interesant de testat comportamentul). Am testat si pe carosabil acoperit cu putina zapada afanata dar cu gheata dedesubt la demarari sau franari bruste deseori pierdea aderenta si intra ESP-ul (insa am vazut atunci cam acelasi comportament si la alte masini din trafic).
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #343 : 15.Dec.2016, 03:11:57 p.m. »
     Am in spatele blocului parcarea lunga de aprox. 150m, aseara era "sticla" si am testat abs-ul. La cam 30km/h cred ca mi-au trebuit vreo 10-12m sa ma opresc ! Apoi am accelearat in "auto", a plecat destul de repede dar cred ca a cuplat si spatele si esp-ul pt. ca a aparut pe bord cu galben simbolul masina cu urme de derapaj. Dar de apreciat, ca atat la franarea de urgenta cat si la demaraj puternic, masina pe gheata fiind, si-a mentinut impecabil traiectoria.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline AT

« Răspuns #344 : 15.Dec.2016, 03:26:12 p.m. »
Daca ai fi avut setarea pe Snow,  crezi ca masina s-ar fi comportat mai bine (ar fi scazut distanta in care ai oprit)?
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline enicky

« Răspuns #345 : 15.Dec.2016, 03:46:01 p.m. »
    Nu cred, pt. ca am apasat puternic pe frana tocmai pt. a testa abs-ul, n-am facut frana de motor. Deci nu vad cu ce ajuta snow-mud la franare. Va fi un zgomot nou/deranjant in habitaclu, zgomot care poate creea panica pasagerilor.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline hugbear

« Răspuns #346 : 15.Dec.2016, 04:05:52 p.m. »
ABS-ul NU scurtează distanța de frânare ci, inerent, o lungește. Rolul ABS-ului e acela de a permite păstrarea unui oarecare control asupra DIRECȚIEI în care se deplasează mașina.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline jupanul1

« Răspuns #347 : 15.Dec.2016, 04:12:32 p.m. »
ABS-ul NU scurtează distanța de frânare ci, inerent, o lungește.

Pardon? Poate doriți să reveniți asupra afirmației, să nu rămână lumea cu impresii greșite.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline hugbear

« Răspuns #348 : 15.Dec.2016, 04:26:27 p.m. »
Îți las plăcerea să ne scoți pe toți din beznă, arătându-ne detaliat modul în care distanța de frânare cu ABS devine mai scurtă decât distanța de frânare fără, pe ghiață.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline jupanul1

« Răspuns #349 : 15.Dec.2016, 04:43:14 p.m. »
Nu am plăceri deosebite în a aprinde lumina (fie chiar și figurat vorbind). Ca de obicei, subiectul este ”sensibil” și îndelung discutabil. Să rămânem la aserțiunea că ABS-ul nu scurtează distanța de frânare, n-are rost să ne lamentăm mai departe, nu e nici locul și nici momentul pentru așa ceva.

Detalii pentru curioși.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise