Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67319 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #330 : 09.Dec.2016, 05:59:42 p.m. »
Nu se pune problema unui sistem ideal, ci doar a unui sistem eficient si care sa nu zgarie janta , dar cu o diferenta rezonabila de pret.
Din pacate EasyGrip este dublu ca pret decat RUDmatic Hybrid.  In plus RUDmatic Hybrid pare mai rezistent - daca tot faci o investitie.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Laurentiu

« Răspuns #331 : 09.Dec.2016, 06:32:03 p.m. »
Din pacate EasyGrip este dublu ca pret ...
Ti-ai facut un calcul cit ar costa pivotii, cauciucurile, planetarele, bucsele, manopera si eventualele stricaciuni ale caroseriei? Doar asa ai putea face un calcul corect al pretului.

Pt o folosire accidentala asa cum a fost la Sinaia, poti cumpara o pereche de lanturi mai ieftine. Daca insa ai de gind sa faci periodic trasee montane ori ai drm pe la tara unde plugurile de zapada ajung mai greu, e bine sa ai ceva mai de calitate.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline dan_wolf

« Răspuns #332 : 09.Dec.2016, 07:53:16 p.m. »
Un mic filmulet din masina de ieri de la coborarea de la Cota:

Salut, cu ce model de camera este filmata coborarea? Multumesc.
  • Suzuki Vitara '16, Passion Allgrip

Offline Relisis

• Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

The following users thanked this post: dan_wolf

Offline Cleriq

« Răspuns #334 : 15.Dec.2016, 09:14:45 a.m. »
Ceau all,
Am comandat si eu un Suzuki Vitara, am mai scris asta si in alte posturi :)
Am inteles ca vine echipat cu cauciucuri de vara.
Este posibil sa cumpar doar cauciucurile de iarna, sau trebuie sa cumpar un set de roti cu tot cu jante?
  • Suzuki Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina Cosmic Black Pearl

Offline centel

« Răspuns #335 : 15.Dec.2016, 09:28:01 a.m. »
Un al doilea rand de jante+cauciucuri e foarte folositor, in primul rand ca ai scapat de mersul la vulcanizare de doua ori pe an si in al doilea rand iti protejezi jantele de loviturile cauzate de schimbarea cauciucurilor, dar nu e obligatoriu. Problema e ca un al doilea set de jante+cauciucuri implica costuri mai mari, ai nevoie de jante, senzori de presiune si cauciuri.
  • Vitara 1.6 Passion 2WD AT - Galactic Grey

Offline AT

« Răspuns #336 : 15.Dec.2016, 09:45:18 a.m. »
O alta solutie (optima) ar fi vanzarea anvelopelor de vara cu care vine masina din fabrica si achizitionarea unor anvelope de tip All Season cu avantajele de rigoare (eliminarea costului suplimentar cu achizitia unui alt set de jante si anvelope dedicate de iarna, lipsa stresului cu depozitarea si schimbul functie de sezon, faptul ca masina este intotdeauna pregatita pentru o zapada, pentru drumuri cu noroi sau pentru drumuri usoare offroad).  Pentru anvelope de tip All Season de recomandat modelele cat mai performante posibil.  O idee este si varianta atipica Michelin Cross Climate care difera fata de anvelopele All Season prin faptul ca reusesc sa aiba performante de top vara (performante similare anvelopelor de vara performante) situatie care nu se regaseste si la restul anvelopelor din clasa All Season.
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #337 : 15.Dec.2016, 09:47:30 a.m. »
Este posibil sa cumpar doar cauciucurile de iarna?

Salut
Sigur, pe 17 cum sunt jantele de aliaj. Calculează doar dacă e mai comod să strici (riști să strici) aliajul iarna și să cumperi ulterior jante noi versus achiziție jante tablă, senzori, gume de iarnă (preț între 3000 și 3600 lei).
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline AT

« Răspuns #338 : 15.Dec.2016, 09:53:34 a.m. »
Jantele de aliaj de pe Vitara au o acoperire de calitate, robusta, eu nu am constatat dupa un an jumatate respectiv o iarna (gheata/zapada)  nici cea mai mica urma sau zgarietura, sunt impecabile. 

Offline saureign

« Răspuns #339 : 15.Dec.2016, 10:35:42 a.m. »
eu am vandut anvelopele de vara si am luat all-season Vredestein Quatrac-5. Destul de ok, atat vara, cat si iarna.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015