Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67327 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #310 : 04.Dec.2016, 05:21:22 p.m. »
Cum a fost cu lanturile: crezi ca se justifica?

Nu de alta, dar eu le tin nefolosite in portbagaj, de cand il am pe SUVI, si ma gandeam sa il usurez oleaca ... :)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline AT

« Răspuns #311 : 05.Dec.2016, 05:42:47 p.m. »
Chiar daca lanturile sunt utilizate extrem de rar, tot este mai bine sa le ai in portbagaj si sa le poti monta in "acea zi" in care va fi polei sau gheata sub zapada.     
Am vazut cu toti masinile incontrolabile de la Sinaia (apropo masini care nu aveau montate lanturi).

Personal, consider cea mai buna solutie. acest model hibrid:
https://www.autopneu.ro/accesorii/lanturi/rud-matic-hybrid-21555r17-2155517hybrid.html

Avantaje:
-usurinta in montare-demontare;
-prezenta lantului pe lung (pe toata suprafata de rulare a anvelopei) = confort mai bun de rulare/protectie suspensie;
-protectia jantelor /capacelor (nu mai exista riscul zgarierii jantelor/capacelor ca in cazul lanturilor clasice);
-rezistenta/eficienta mai buna decat solutiile de panza (tip ciorap).

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline Catalln

« Răspuns #312 : 05.Dec.2016, 06:20:30 p.m. »
Din ce este pe piata,  pana acum,  cel mai OK mi se pare:
http://m.emag.ro/lanturi-michelin-easy-grip-s11-vag92306/pd/DS5KB7BBM/
Avantaje fata de restul solutiilor,  dupa mine:
1. nu iti afecteaza anvelopa/janta/sistemul de rulare,
2. pe gheata se descurca se pare cel mai bine,
Iar pe zapada, ajuta mult.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline aleksanders

« Răspuns #313 : 05.Dec.2016, 06:58:15 p.m. »
interesant, dar mai interesant este.... cati au folosit pana astazi vreun sistem de orice natura care sa te ajute ... - eu de 16 ani am folosit o singura data pe un logan... - si daca odata la 15 ani am nevoie.... nu cred ca se merita investitia  :D - acum aruncati cu pietre/zapada in mine  :D
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline shpeedy

« Răspuns #314 : 05.Dec.2016, 07:15:39 p.m. »
Sunt o multime de variabile in aceasta ecuatie - unde stai? care e clima/nivelul de precipitatii in zona respectiva? cat conduci? ce masina ai? ce anvelope ai? samd

Daca mergi la modul curent pe forestiere acoperite de zapada/gheata, s-ar putea sa se impuna ori o asemenea solutie, ori niste anvelope cu tzepi...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Laurentiu

« Răspuns #315 : 05.Dec.2016, 07:17:42 p.m. »
eu de 16 ani am folosit o singura data pe un logan...
Asta pentru ca traiesti intr-o regiune de cimpie. Daca viata de zi cu zi ti s-ar desfasura intr-un relief deluros sau muntos, alta ti-ar fi fost optiunea.  ;)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline aleksanders

« Răspuns #316 : 05.Dec.2016, 07:22:29 p.m. »
cred ca majoritatea stam in oras si in plus de asta avem masini cam de asfalt, formula de 4x4 este un fel de casco psihologic de a dormi linistit chiar daca uita sa treaca lama prin fata casei tale.... si sincer vorbind, eu pun si crampoane/tinte/10 lanturi, si la ce ma ajuta daca botul masinii se infige in maldarul de zapada - este vreunul nebun sa rame cu masina doar de dragul de a demonstra ca are aderenta si iese de oriunde - vitara mea nu este facuta pentru zapada inghetata cu sleauri peste 30 cm!!! - cu atat mai putin pentru drumuri forestiere in conditii de iarna
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Laurentiu

« Răspuns #317 : 05.Dec.2016, 07:40:11 p.m. »
cred ca majoritatea stam in oras...
Una e sa CIRCULI in oras si alta e sa locuiesti intr-o regiune muntoasa sau deluroasa. In oras nu ai nevoie de lanturi dar iesind din el, sigur vei da de un deal (pe o ruta nu prea circulata; sate) chiar si de 20-30m pe care nu-l vei putea urca fara unelte antiderapante. Sacul de nisip pe care multi nici nu-l au in portbagaj pe timp de iarna, nu te va ajuta pe o distanta mai mare de 10-15m.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #318 : 05.Dec.2016, 08:30:26 p.m. »
În Timișoara, am pus o singură dată lanțuri, prin 2000. De pe atunci am mai văzut zăpadă doar pe net sau ocazional în diverse plimbări/excursii.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline enicky

« Răspuns #319 : 05.Dec.2016, 09:02:53 p.m. »
            Discutia "cu lanturi sau fara lanturi" este similara cu aceea mai veche : "(la ce)imi trebuie sau nu-mi trebuie tractiunea 4x4 "?
            Dupa cum a mentionat si colegul, aici sunt mai multe elemente de luat in calcul ! Dar idealul situatiei ar fi sa le ai in portbagaj si sa nu ai nevoie de ele, precum asiguararea masinii(oricare).
            Optiunea de a nu le avea nu trebuie sa se bazeze pe principiul conform caruia eu "n-o sa am nevoie de lanturi niciodata"
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip