Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67326 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #300 : 04.Dec.2016, 01:16:06 a.m. »
@Laurentiu eu am zis de magazine online, nu ca nu se gasesc deloc la vanzare. Asa mai este si Rogroup din Pitesti. De fapt ideea era ca sunt foarte putini care ofera spre vanzare asa ceva ptr ca nu au cautare, desi sunt aparute de cel putin 8 ani. Eu continui sa cred ca nu sunt prea grozave ptr ca la romani lucrurile bune si eficiente, mai cu seama cand este vorba de masini  ;) , prind foarte repede chiar si cand au preturi piperate.
Oricum la pretul de cca 250 lei nu strica sa fie in masina ptr situatii limita !   :-t
@Enicky  neasigurarea CASCO a masinii nu are nici o treaba cu inconstienta soferului. Este o chestie de optiune personala si de risc asumat vizavi de eventualele costuri cu reparatia. Parerea mea !
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline fireburn

« Răspuns #301 : 04.Dec.2016, 08:06:28 a.m. »
O pereche de lanturi de 50 ron cred ca isi face treaba decent pentru situatii limita.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #302 : 04.Dec.2016, 08:55:54 a.m. »
Motivele pot fi multiple: au cumparat chinezarii IEFTINE, nu au stiut sa le foloseasca, au patinat roata pe gheata, minciuni etc. Pina nu le probezi singur dar citind in prealabil instructiunile de folosire a produsului ORIGINAL cumparat, nu ai sa poti fi sigur ca cele relatate in rewieuri sint adevarate ori ba.

Tu ti-ai cumparat? Esti multumit de ele?

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #303 : 04.Dec.2016, 09:25:57 a.m. »
Cred că e o neînţelegere. S-a amestecat ce a spus ariciul despre şoriceii ăia cu părerile despre şoşoni.
Cum s-ar zice şoriceii au mâncat şoşonii. Deci e nevoie de o pisică :-))
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

The following users thanked this post: ariciul

Offline Laurentiu

« Răspuns #304 : 04.Dec.2016, 09:57:05 a.m. »
sunt foarte putini care ofera spre vanzare asa ceva ...
Anul trecut am vazut si prin Kaufland asa ceva. Nu cunosc firma pentru ca nu m-a interesat.

Tu ti-ai cumparat?
NU. Iarna ma invirt doar prin oras asa ca nu le vad utilitatea. Am postat solutia pt cei care se aventureaza in excursii omenesti montane pe timp de iarna. Sint mult mai usor de montat-demontat decit o pereche de lanturi si iti protejeaza tractiunea, directia, suspensia si caroseria. Eu pt situatii de urgenta am o pereche de lanturi insa, daca voi considera necesar, voi face comanda si pt asa ceva la adresa http://antiderapare.ro/contact/ .

O pereche de lanturi de 50 ron cred ca isi face treaba decent pentru situatii limita.
Putin dai, putin te tine. Nu e o regula dar "sint prea sarac sa cumpar lucruri ieftine" cred ca se preteaza si la noi mai ales in ziua de azi. Ce te faci cind o za din lant se rupe si incepe sa bata in aripa imediat ce te-ai pus in miscare? O za din otel de 4-5 mm e mai solida decit una de 3mm. Ca forma, as recomanda lanturile in forma de romb (pe suprafata de rulare). Multe lanturi am vazut ca sint facute din "sirma" ordinara  "aranjata" ca aspect si decit asa, mai bine iti cumperi niste "soricei" (cea mai mare dimensiune) si-i montezi pe roti.

Urmatoarele pneuri de iarna vor fi cu crampoane (nu exagerat de mari). Mai lesne se face polei prin oras si nu-mi perit montari-demontari de lanturi sau sosete la fiecare colt de strada.

Sint doar niste sfaturi si nu oblig pe nimeni sa le puna in aplicare sau sa le dea atentie. Fiecare face asa cum crede de cuviinta dupa disponibilitati si prioritati.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline shpeedy

« Răspuns #305 : 04.Dec.2016, 11:33:26 a.m. »
Chiar in dimineata asta ma uitam la filmulete despre cum se monteaza/demonteaza lanturile de le luai - nu am trecut si la practica, dar nu-mi pare un capat de tara...

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: enicky

Offline Laurentiu

« Răspuns #306 : 04.Dec.2016, 12:06:29 p.m. »
Chiar in dimineata asta ma uitam la filmulete despre cum se monteaza/demonteaza lanturile ...
Observ ca nu arata/spune nimic despre restringerea (refacerea stringerii) lanturilor dupa 50-100 m. In manual sau instructiuni ce spune?

O pereche de manusi te-ar avantaja cind lucrezi cu lanturile.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ariciul

« Răspuns #307 : 04.Dec.2016, 01:03:16 p.m. »
Cred că e o neînţelegere. S-a amestecat ce a spus ariciul despre şoriceii ăia cu părerile despre şoşoni.
Cum s-ar zice şoriceii au mâncat şoşonii. Deci e nevoie de o pisică :-))

Exact asa s-a intamplat! Eu vorbeam de asta: https://www.amazon.com/Zip-Grip-Go-Cleated-Traction/dp/B009M6TXLU apasati pe linkul 36 customer reviews

=))

Cu sosetele/sosonii n-am nimic!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline Lerua07

« Răspuns #308 : 04.Dec.2016, 02:51:17 p.m. »
Mda, alea de pe Amazaon nu sunt sosete/sosoni, sunt un fel de.... slapi !  >:)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline fireburn

« Răspuns #309 : 04.Dec.2016, 05:13:18 p.m. »
Putin dai, putin te tine. Nu e o regula dar "sint prea sarac sa cumpar lucruri ieftine" cred ca se preteaza si la noi mai ales in ziua de azi. Ce te faci cind o za din lant se rupe si incepe sa bata in aripa imediat ce te-ai pus in miscare? O za din otel de 4-5 mm e mai solida decit una de 3mm.

Eu le am de vreo 6 ani.
Le port in portbagaj in fiecare iarna. Nu le-am folosit niciodata.
Au za de 5-6 mm si sistem in romb pe calea de rulare. Sistem de prindere ca cele Rudy ale lui Spidu'.
Raman la parerea mea ca nu tre sa dai t'nspe sute de lei ca sa le folosesti ocazional 1-2 ori in 10 ani, pentru distante de cateva sute de metri, pana te scot din rahat zapada.

Shpeedy, am montat eu azi pe o roata, in circa 5 minute, asa.......just for fun/reminder.
Nu-s greu de montat :)

The following users thanked this post: hugbear