Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67329 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Relisis

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #280 : 03.Dec.2016, 04:21:34 p.m. »
Nu, viteza care o mentine hdc ar fi in jur de 10km/h ceea ce era prea mult-se cobora cu 1, 3 5 km/h; fiind panta accentuata, si gheata exista posibilitatea sa nu o mai controlez deloc.
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

Offline ariciul

« Răspuns #281 : 03.Dec.2016, 04:46:00 p.m. »
Asa e, daca nu cumva chiar mai mult de 10km/h. HDC  e bun pentru drumuri uscate nu pentru situatii din astea.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #282 : 03.Dec.2016, 04:52:17 p.m. »
HDC se foloseste si de ESP deci poate ca nu e chiar asa de contraindicat.

Offline dAlex

« Răspuns #283 : 03.Dec.2016, 04:58:38 p.m. »
Da lanturi nu si-o fi pus nimeni in coborarea aia? Daca si-au pus n-au facut fata?

Apropo, ce fel lanturi foloseste lumea pe Vitara? Sunt putin pierdut in ofertele de la emag si preturile variaza mult.
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Relisis

« Răspuns #284 : 03.Dec.2016, 05:25:50 p.m. »
Un mic filmulet din masina de ieri de la coborarea de la Cota:
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

The following users thanked this post: enicky, Augustin Beldeanu

Offline shpeedy

« Răspuns #285 : 03.Dec.2016, 05:31:03 p.m. »
Da lanturi nu si-o fi pus nimeni in coborarea aia? Daca si-au pus n-au facut fata?

Aceste intrebari ne doare... >:) "Pai daca am 4x4 ce nevoie mai am de lanturi cand merg la munte iarna?!"

Acum doi ani am trecut printr-un eveniment mai putin placut (dar ce putea sa fie mult mai nasol) in conditiile in care doar am nimerit pe o pelicula de gheata, fiind intr-o zona viticola, de podis. Si eram echipat cu anvelope de iarna (nu ca asta te-ar ajuta prea mult pe gheata)...

Apropo, ce fel lanturi foloseste lumea pe Vitara? Sunt putin pierdut in ofertele de la emag si preturile variaza mult.

Intre timp, am trecut la anvelope all-season si m-am inarmat si cu niste lanturi RUD...   
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: dAlex

Offline ariciul

« Răspuns #286 : 03.Dec.2016, 05:56:39 p.m. »
HDC se foloseste si de ESP deci poate ca nu e chiar asa de contraindicat.

Pe gheata nu e indicat, nu te ajuta nici mama esp-ului  :D Nu recomand la nimeni sa incerce! Cand a alunecat masina in lateral ce a facut esp-ul?  :D
Sistemul asta incearca sa-l tina la 10km/h ceea ce in conditii de gheata poate fi prea mult si te trezesti ca nimic nu o mai poate stapani!

Offline dAlex

« Răspuns #287 : 03.Dec.2016, 06:04:36 p.m. »
Intre timp, am trecut la anvelope all-season si m-am inarmat si cu niste lanturi RUD...

Fain! Eu in schimb, din comoditate, am luat setul de roti cu anvelope de iarna Yokohama de la dealer. Care erau descentrate tare, una pusa invers...in fine.
Am surpriza sa vad ca nu prea exista multe variante de lanturi compatibile cu 215/60 R16... Deci pana la urma, nu-s asa multe oferte.:D
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline Laurentiu

« Răspuns #288 : 03.Dec.2016, 06:45:02 p.m. »
Deci pana la urma, nu-s asa multe oferte.:D
Poate te ajuta sa iei o decizie corecta:
" Lanţurile sunt mai ieftine şi mult mai durabile. Pe de altă parte, sunt dificil de montat (mai ales atunci când îngheaţă), iar, în timp, strică anvelopele, articulaţiile suspensiilor şi, mai grav, sistemul de direcţie. De partea cealaltă, husele costă destul de mult şi nu au o viaţă atât de îndelungată, însă o pereche de mâini indemanatice le pot monta în mai puţin de un minut; totodată, sunt uşoare, compacte, nu uzează anvelopele şi nu deteriorează trenul de rulare. În plus, husele antiderapante de calitate sunt autorizate de centrele de verificare şi înmatriculare a vehiculelor din numeroase ţări occidentale, iar lista producătorilor auto care le recomadă creşte de la an la an."
http://www.dumivest.ro/articole/Articles-Detail/300-Huse-antiderapante-sau-lanturi-/0

L.E. Si o funie te poate scoate din incurcatura daca e destul de lunga:

« Ultima Modificare: 03.Dec.2016, 07:04:12 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: enicky, dAlex

Offline ariciul

« Răspuns #289 : 03.Dec.2016, 07:31:43 p.m. »
Tocmai am vazut la stiri cum "se dadeau pe gheata" masinile pe o strada din Sinaia. unele veneau la vale in patinaj si cu spatele! Evident toate se loveau fie de borduri garduri si alte masini. Intr-un final a inchis si politia strada!
Puteti vedea stirea aici: http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/strazile-din-sinaia-s-au-transformat-in-patinoar-iar-masinile-s-au-ciocnit-in-lant-drumul-spre-cota-1400-inchis-de-politie.html

Acu vad ca e vorba tot de cota 1400  :D