Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67328 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Lerua07

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #270 : 03.Dec.2016, 01:52:43 p.m. »
Eu am folosit peste 16 ani cauciucuri de iarna cu crampoane. Sunt excelente indiferent de starea carosabilului uscat/umed/cu zapada/gheata. Iar pe drumul Sinaia spre cota 1400 in conditii identice ca cele de ieri am urcat fara probleme fara sa am 4x4. De fapt , imi amintesc ca am fost singurul care am reusit sa urc, si asta numai datorita cauciucurilor.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline Relisis

« Răspuns #271 : 03.Dec.2016, 02:12:00 p.m. »
Da, sunt bune dar fac zgomot si nu sunt legale aici la noi..
La mine urcarea nu a fost o problema, chiar deloc in schimb coborarea..

@enicky aderenta...putina, foarte putina..la un moment dat, mergeam lateral cu rotile blocate! A fost groaznic!
A, si ABS-ul..Nu ajuta in cazuri ca asta...luam viteza mai tare..
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

Offline shpeedy

« Răspuns #272 : 03.Dec.2016, 02:12:52 p.m. »
@Lerua07: Adica d'astea?!

Povesteste-ne, rogu-te, mai multe despre asta... In primul rand, sunt legale?!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline hugbear

« Răspuns #273 : 03.Dec.2016, 02:25:39 p.m. »
nu sunt legale aici la noi.
O legendă urbană FALSĂ.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #274 : 03.Dec.2016, 02:57:31 p.m. »
Eu am folosit peste 16 ani cauciucuri de iarna cu crampoane. Sunt excelente indiferent de starea carosabilului
             Si cum rulai cu ele pe asfalt curat?!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Lerua07

« Răspuns #275 : 03.Dec.2016, 03:27:32 p.m. »
Da, erau asemanatoare cu cele din poza. Crampoanele erau metalice cu cap vidia (denumire populara ptr carbura de tungsten). Cauciucurile erau facute in Italia din cauciucuri resapate. As fi pus si acum pe fata din astea insa producatorul italian a fost preluat de alta firma olandeza (mama ei de globalizare ! X-( ) si nu mai produce astfel de cauciucuri de vreo 4 ani.
Singurul dezavantaj al lor era ca sunt ceva mai zgomotoase pe drum uscat, in rest sunt net superioare oricarui alt tip de cauciuc de iarna !  :good:
La rularea pe drum uscat nu era absolut nici o problema in afara de zgomotul ceva mai mare. Singura restrictie era sa nu se mearga cu ele peste 120 km/h - indicatie expresa pusa de producator pe eticheta... indicatie de care eu chiar am tinut cont !
Cu ultimul set am mers 10 ani (cca 60 K km din care cred ca cel putin 80% pe drum uscat - la noi in zona nu prea mai este zapada iarna) si tintele inca erau in stare buna iar cauciucul nu dadea semne de inbatranire.
Plus ca reduce si uzura benzii de rulare (dupa 10 ani erau cu cel putin 50% mai putin uzate ca cele de pe spate fara tinte si cu aceeasi vechime)... probabil ca italienii in banda de rulare (partea resapata) puneau o cantitate ceva mai mare de cauciuc natural , iar frecarea cauciucului cu asfaltul era mai mica datorita tintelor. Pot spune ca sunt mult mai eficiente decat lanturile in special pe drum cu ghiata si asigura un control foarte bun al masinii la coborare si o franare excelenta.
Erau ceva mai scumpe, cam 120 euro/buc) dar isi meritau fiecare banut !  :good:
Cat despre treaba ca ar fi interzise la noi nu este deloc adevarat. Imi amintesc ca odata cand am coborat de la Cota 1000 spre Tgv, pe un drum cu gheata ca oglinda, la baza pantelor m-au oprit politistii, care nu-i lasau pe soferi sa urce pana nu veneau cei de la drumuri sa dea cu nisip, sa vada ce fel de cauciucuri am de am reusit sa cobor si nu au zis nimic ptr ca aveau tinte. Dimpotriva au zis ca sunt f misto si m-au intrebat de unde le-am luat.  ;)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #276 : 03.Dec.2016, 03:42:07 p.m. »
Avem un topic dedicat, hai sa nu ne intindem si aici...  :pardon:

Anvelope cu tinte (de unde, sunt permise?)

Offline Laurentiu

« Răspuns #277 : 03.Dec.2016, 03:57:47 p.m. »
si ABS-ul..Nu ajuta in cazuri ca asta...luam viteza mai tare..
ABS-ul intra in functie de la 20km/h in sus. Sub aceasta viteza, masina se comporta ca o masina "stearpa".  :)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Lerua07

« Răspuns #278 : 03.Dec.2016, 03:59:53 p.m. »
rexkrokiDAU ai dreptate exista un topic dedicat insa este "inghetat" de vreo 4 ani, asa ca am preferat sa le impartasesc din experienta mea cu acest gen de cauciuc pe acest topic mai.... fierbinte !  :pardon:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #279 : 03.Dec.2016, 04:03:18 p.m. »
aderenta...putina, foarte putina..la un moment dat, mergeam lateral cu rotile blocate! A fost groaznic!
A, si ABS-ul..Nu ajuta in cazuri ca asta...luam viteza mai tare..

Nu ai incercat sa folosesti functia de asistenta la coborare (hill descend control)?