Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67330 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #250 : 01.Feb.2016, 10:37:33 a.m. »
Sper doar sa ma insel eu si sa dau eu de baut la toti pe care i-am stresat cu semnalarea tuturor problemelor...
     Esti probabil un om mai pesimist...si ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa ti se si intample  :D : in general, "iesista o esplicatie " la toate : presiunea jetului de apa poate produce multe surprize si banuiesc ca n-ai facut testul cu apa(la chederul dela usa). Tot din cauza spalatoriei iti scartiea si usa, care o fii avut un strop de vasilina, si aia inghegata, si combinata cu apa= scartait de usa. Nu e o tragedie, putina vasilina sau un spray cu ulei(cel mai simplu la Lidl, sau unu mai jmecher dela specializati). Discurile se fac din fonta, material moale (si prost, dar cel mai bun pt. discuri), cu puternice tendinte de oxidare(in 12 ore e rosu) si de ovalizare (la frane puternice pe ploaie, balti etc). Pe vremuri aceste discuri se rectificau, dar acum sunt subtiri si nu mai ai ce sa rectifici, il schimbi. Vremea de acum e favorabila acumularii de material zgrunturos (antiderapantul pt. zapada) in zona placutelor si de aici si zgomotele respective. Eu am ajuns cu Fordul la service pt. nisip acumulat intre disc si placute, si au dat c-un spray degripant si gata. Nu sunt eu mecanicu' lu' peste dar iti spun din 'esperenta'. bafta ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline migabi

« Răspuns #251 : 01.Feb.2016, 10:40:18 a.m. »
La SX4-ul meu au inceput sa scartaie usile parca in al 2-lea an si cand am lubrifiat treaba, am observat ca se adunase mazga pe balamale. Apa la bord am bagat si eu nitel cand am venit cu jetul prea aproape si de atunci evit sa intru in toate crapaturile. Pe forumul din State problema cu apa este notata de mult timp si nu cred ca standardele sunt diferite la fabrica din Ungaria.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline magicoolje

« Răspuns #252 : 01.Feb.2016, 10:47:44 a.m. »
Pesimismul nu are nici o legatura cu pragmatismul. Iar in ce priveste experienta, in cei 500000 km facuti pe alte 4 masini noi si mai ieftine decat Suzuki, nu am intalnit sau nu am avut nevoie de experienta de mecanic...

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline enicky

« Răspuns #253 : 01.Feb.2016, 11:08:08 a.m. »
    Asta inseamna ca ai mai multa experienta ca mine, dar eu am fost mai ghinionist, si am avut mai multe probleme. Sau probabil am avut masini mai proaste, si am invatat din "nevoie". Sau... ma rog. Mi se pari usor iritat, eu sunt mai glumet de fel, dar am  vrut doar sa te ajut  :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline magicoolje

« Răspuns #254 : 01.Feb.2016, 11:09:40 a.m. »
Nu sunt iritat din cauza ta enicky...sunt iritat ca am dat peste un miliard si trebuie sa invat mecanica. Peace

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #255 : 01.Feb.2016, 12:05:25 p.m. »
imi pare rau pentru experienta ta. Sfatul meu este sa strangi o lista cu problemele sau lucrurile care te nemultumesc si cu garantia in mana, sa te duci la service sau cand vine prima revizie. Vezi cate se incadreaza, conform celor de la service, in "normal" si sa ne spui si noua, sa stim la ce am putea sa ne asteptam sa fie "normal".
Mie mi-a sarit vopseaua de la o piatra pana la metal, in 2 luni a prins rugina. Am cumparat kit de vopsea si am reparat si solutie de scos rugina, asa am invatat ca, de acum inainte, e "normal" sa-mi rugineasca tabla daca o las 2 luni expusa, desi e galvanizata. E normal pentru o masina de 23.000 ? Nu stiu, cred ca trebuie sa aflam ce inseamna "normal" ca sa stim ce asteptari sa avem. Acum ma mai gandesc ca si frabrica din Ungaria poate e depasita de situatie dpdvd al productiei si le fac mai pe repede inainte, asamblare, reglaj.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline magicoolje

« Răspuns #256 : 01.Feb.2016, 12:07:32 p.m. »
Ma bucur ca ai inteles :). Asta era si ideea, la revizie puse toate problemele pe tapet.

Offline enicky

« Răspuns #257 : 01.Feb.2016, 12:33:21 p.m. »
    Este adevarat ca asteptarile sunt mari la un miliard, dar fierul e fier indiferent de pret ! Nu stii reactia lui la o pietricica amarata. Fordul l-am dat cu 2 puncte (gamalie de ac) rosii pe capota dela piatra . Fenomenele petrecute se intampla si la masini de 30-40mii.
     Eu cred ca daca tot pui problemele pe hartie, sa nu astepti pana la revizie, sa te duci cu ele proaspete ca sa le si rezolve, ca d-aia e garantie, nu? Acestea ni se pot intampla f. bine si noua celorlati si macar sa aiba cunostinta de ele.

Offline shpeedy

« Răspuns #258 : 01.Feb.2016, 01:28:16 p.m. »
Acuma scuze ca intreb: dar care-i faza cu miliardu' ?!  :-/

Din ce stiu, anul trecut s-au sarbatorit 10 ani scursi de la denominare, denominare prin care Leul a pierdut vreo 4 zerouri... So?!

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline magicoolje

« Răspuns #259 : 01.Feb.2016, 01:42:55 p.m. »
Ma scuzi...peste 100000 ron. E ok asa? Sau acum se schimba datele problemei?