Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67315 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #180 : 28.Ian.2016, 10:42:27 a.m. »
Am simtit si eu la viteza ca intra aer pe acolo. La Vitara e un pic mai sus fata de aeratorul rotund, care are inchidere.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Laurentiu

« Răspuns #181 : 28.Ian.2016, 10:46:23 a.m. »
Nu incercati sa traversati ape cu un vad mai adanc, senzatiile nu or sa fie placute la interior. :))
Inainte de aceasta experienta, faceti proba cu pisica; vedeti pe unde scoate capul.  :D

La temperaturile negative trecute, chederele se  lipeau de usi.
Pt astfel de situatii, exista glicerina.  ;)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #182 : 28.Ian.2016, 11:16:09 a.m. »

La asa ceva ma refeream, eu am fost "mai norocos" si am pierdut numarul de pe fata. Apa nu a intrat niciun strop in masina.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Go Terios!!!:)

Offline enicky

« Răspuns #183 : 28.Ian.2016, 12:28:32 p.m. »
        Daca n-aveti glicerina (supozitoare de preferat :D)folositi ulei siliconic: in partea de jos a foto se vede un stalp de masina .
        @Lucianer inseamna ca gaurile de scurgere n-au fost infundate !
« Ultima Modificare: 28.Ian.2016, 12:33:46 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cosmin09

« Răspuns #184 : 28.Ian.2016, 01:06:44 p.m. »
Dar ce rol are glicerina sau acel spray siliconic?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #185 : 28.Ian.2016, 01:44:33 p.m. »
...curentul ala la viteze mari se simte de la gura de ventilatie ingusta de langa usa care nu are fluturas de inchidere, chiar daca dai pe recirculare.

Inclin sa cred ca de-acolo provine curentul. Poate din locurile marcate cu rosu, daca sunt aerisiri cu debit necontrolat, cum a explicat colegul @migabi.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline enicky

« Răspuns #186 : 28.Ian.2016, 01:45:13 p.m. »
  Pe spray scrie asa :
"- este hidrofug si ofera o excelenta aderenta; - face piesele de cauciuc sa nu se lipeasca prin inghetare si sa nu se usuce; - face ca piesele din plastic sa nu scartaie si sa nu huruie; - este rezistent la acizi si baze cu conc. reduse; - rezistenta la temp. intre -50 si +200 gr.C; valoare PH neutra. Utilizare pt. int. si ext."

Mai mult ca sigur ca de acolo vine curentul !
« Ultima Modificare: 28.Ian.2016, 01:52:19 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Cosmin09

Offline Laurentiu

« Răspuns #187 : 28.Ian.2016, 01:45:35 p.m. »
Dar ce rol are glicerina ... ?
Intretine cauciucul intr-o forma elastica si nu lasa sa se lipeasca gheata de el. Glicerina mai are si rolul de "antidezaburizator".  ;)
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: Cosmin09, PAR

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #188 : 28.Ian.2016, 02:03:51 p.m. »
 În ce priveşte etanşeitatea habitaclului, cred că ar intra apă în interior la spălarea cu turbojetul ori la roboţel dacă maşina ar fi într-atât de romantică încât să se vadă lumina lunii printre cupolă şi portiera închisă.
Pe de altă parte, folosirea instalaţiei de ventilaţie pe debit mare crează o suprapresiune în habitaclu şi nu cunosc mecanismul de echilibrare a presiunilor, mai precis cum se evacuează o parte din suprapresiune - cel mai simplu ar fi ca instalaţia de ventilaţie să aibă permanent un circuit  de evacuare.

Hai sa va zic eu de ce....ingheata. Ieri mergeam pe autostrada si un amic de al meu a tras scaunul din dreapta mai in spate ca sa se odihneasca. A constatat ca il trage curentul.

Faptul că într-o maşină ce rulează cu viteză mare se simte curent poate fi firesc în anumite limite. Chiar dacă ar fi închisă instalaţia de ventilaţie, aceasta permite circulaţia unui debit minim de aer (cauzat de deplasarea automobilului), cred că prin gurile laterale din bord. Ce credeţi că s-ar întâmpla într-un habitaclu în care nu pătrunde din exterior o cantitate suficientă de aer (cu oxigen cu tot), în care 4-5 persoane repiră ??? Exact, acesta este şi motivul pentru care instalaţia de ventilaţie nu trebuie menţinută mult timp în regim de recirculare a aerului, nu orice şofer realizează că urmează să aţipească din cauza hipoxiei.
« Ultima Modificare: 28.Ian.2016, 02:07:40 p.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg, mpamfil, PAR

Offline Cosmin09

« Răspuns #189 : 28.Ian.2016, 02:33:30 p.m. »
În ce priveşte etanşeitatea habitaclului, cred că ar intra apă în interior la spălarea cu turbojetul ori la roboţel dacă maşina ar fi într-atât de romantică încât să se vadă lumina lunii printre cupolă şi portiera închisă.
Pe de altă parte, folosirea instalaţiei de ventilaţie pe debit mare crează o suprapresiune în habitaclu şi nu cunosc mecanismul de echilibrare a presiunilor, mai precis cum se evacuează o parte din suprapresiune - cel mai simplu ar fi ca instalaţia de ventilaţie să aibă permanent un circuit  de evacuare. [...]

Stiu ca deja ne inderpartam de subiectul topic-ului, dar de mult timp voiam sa intreb.

La Vitara, in portbagaj, acolo unde am indicat cu sagetile rosii in poza, exista pe fiecare parte niste grile ce par a fi de aerisire.

Oare nu cu ajutorul acestor grile se face echilibrarea presiunii aerului in habitaclu?

« Ultima Modificare: 28.Ian.2016, 02:36:43 p.m. de Cosmin09 »