Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67312 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline mpamfil

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #170 : 28.Ian.2016, 09:39:26 a.m. »
Inghetarea parbrizului pe interior nu are nici o legatura cu etanseitatea masinii, acum legat de tras curentul, nu stiu ce sa zic, nici la Logan nu am vazut asa ceva, la Suzuki mi se parea chiar prea etansa masina la inceput, cand la ultima portiera trebuia aplicata mai multa forta ca sa se inchida, acum nu mai e problema asta.

@magicoolje verifica sa nu fie o problema la garnitura de la portiera respectiva. Sa fiu eu singurul norocos care nu are probleme de genul asta ?
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline magicoolje

« Răspuns #171 : 28.Ian.2016, 09:42:16 a.m. »
Usile  nu se inchideau bine la inceput pentru ca erau chederele noi si usile usoare.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline mpamfil

« Răspuns #172 : 28.Ian.2016, 09:44:13 a.m. »
@magicoolje, eu am testat și ușile se inchideau perfect toate daca aveam geamul deschis de exemplu, sau daca cand inchideam usa mai era o usa deschisa, cu geamurile inchise si cu celelalte usi inchise aparea problema. Deci tin sa te contrazic legat de cazul meu, nu stiu la altii.

Offline magicoolje

« Răspuns #173 : 28.Ian.2016, 09:49:07 a.m. »
Ok...cum spui tu. Se ia un mercedes, bmw..ce vrei tu... Se inchide usa... si se inchide din prima.. Tu crezi ca acele masini sunt mai putin ermetice decat Vitara? In fine eu asta am ales sa cred. Fiecare cu teoria care ii convine cel mai mult. Din punctul meu de vedere atat timp cat simt aerul cum intra pe la cheder...asta este explicatia. Daca tu nu ai aceasta problema ma duce cu gandul iar si iar la Tombola cu Surprize Suzuki!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #174 : 28.Ian.2016, 10:01:03 a.m. »
Hai sa va zic eu de ce....ingheata. Ieri mergeam pe autostrada si un amic de al meu a tras scaunul din dreapta mai in spate ca sa se odihneasca. A constatat ca il trage curentul. Am pus mana si pe partea din stanga si aceiasi problema. Deci da....etansitatea cabinei este o problema care poate duce la inghetul parbrizului. Dar cum am zis in nenumarate randuri....nu va mai bucurati ca aceste probleme sunt si la alte marci... Aici discutam de minusurile si plusurile Suzuki. Deci concluzia...Minus Suzuki la capitolul etans...

Bănuiesc ca la o inspecție vizuala portierele se aliniază bine cu caroseria. Rămâne de verificat cum calcă chederele. Ați încercat și alta poziție la aeratoarele laterale din bord?

Offline fireburn

« Răspuns #175 : 28.Ian.2016, 10:19:43 a.m. »
Din punctul meu de vedere atat timp cat simt aerul cum intra pe la cheder...asta este explicatia.
Verifica chederul respectiv.
La temperaturile negative trecute, chederele se  lipeau de usi.
Daca se trage tare de usi exista posibilitatea ca acel cheder sa iasa din locasurile unde este prins de usa. (pe partea lipita de usa are niste iesituri/prelungiri care se infig in gauri de pe usa).
Daca este desprins, preseaza cu mana pana intra la loc.

Offline magicoolje

« Răspuns #176 : 28.Ian.2016, 10:22:41 a.m. »
Chederul e la locul lui. Nu prezinta urme de deteriorare.

Offline mpamfil

« Răspuns #177 : 28.Ian.2016, 10:26:59 a.m. »
@magicoolje Tin sa te contrazic din nou, chestia asta cu inchisul din prima se intampla la mai multe marci cand masina e noua, in primele saptamani, logodnica a lucrat la Jaguar - Land Rover, la Land Rover fiind portierele mai solide nu am observat asta dar la Jaguar am intalnit aceeasi problema la inchiderea portierelor. Si un Jaguar nu e din aceeasi categorie cu Vitara, asa cum nici bmw nu e.

Offline shpeedy

« Răspuns #178 : 28.Ian.2016, 10:36:02 a.m. »
Si eu am remarcat iarna asta parbrizul inghetat pe interior la SX4. Nu i-am dat prea mare importanta pentru ca se topea cand dadeam drumul la AC; am pus fenomenu' pe seama zapezii care se lasa de pe incaltaminte pe covorase. Acuma ca am citit despre pozitiile de ventilare ale instalatiei de climatizare, o sa le las asa cum trebuie - in jos, inspre picioare.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline migabi

« Răspuns #179 : 28.Ian.2016, 10:38:08 a.m. »
Nu stiu la Vitara dar daca gurile de ventilatie sunt la fel ca la SX4, curentul ala la viteze mari se simte de la gura de ventilatie ingusta de langa usa care nu are fluturas de inchidere, chiar daca dai pe recirculare.

Asta e la SX4 (in patrat rosu), pt New Vitara nu gasesc :

Solutia e sa dai aerul mai cald sa nu se raceasca in contact cu geamul. Mentionez ca eu am si folie pe geam si probabil a mai redus din problema.
« Ultima Modificare: 28.Ian.2016, 10:42:14 a.m. de migabi »
SX4 SE m16a awd 2011