Autor Subiect: Impresii...prima iarna cu New Vitara  (Citit de 67296 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ariciul

Re: Impresii...prima iarna cu New Vitara
« Răspuns #100 : 24.Ian.2016, 11:08:20 p.m. »
Salut,

Ca sa revenim la subiect am sa relatez din experienta mea de ieri. Iesit la o plimbare pe campuri undeva in afara Iasului pe drumuri de pamant , la un moment dat am luat-o pe unul care mai avea ceva pete de zapada inghetata (restul drumurilor fiind curate si uscate).
Ei bine eram in viteza a doua pe modul auto si aveam sa zic 20 km/ora si dupa vreo 50m pe drumul asta prind o combinatie de portiune mai moale (noroi) urmata de niste pete de gheata care ma fac sa alunec intr-o parte, pisc un pic frana si ce credeti? Ma intorc si ma opresc perpendicular pe drum. Deci 90 de grade fara sa se aprinda vreun beculet ceva sau sa sesizez ca m-ar fi ajutat sistemul. Intrigat pun masina la loc pe drum si dau cu spatele inapoi ca sa trec din nou pe portiunea respectiva. de 2 ori  :D   
Nu s-a mai intamplat acelasi lucru poate si fiindca am fost mai atent si n-am mai franat plus posibilitatea sa fi creat deja mici santuri ajutatoare. Ideea e ca prima data n-a intrat nici un sistem sa ma ajute drept care ma si intreb daca or fi active! (din butoane nu sunt dezactivate va asigur)  A treia oara cand am strabatut drumul am facut-o in modul snow si mi s-a parut masina mai ferma pe pozitii!
Nu eram acolo sa fac teste de aceea am si fost luat prin surprindere la faza cu intoarcerea de 90 de grade.  Ma intreb insa ce s-ar fi intamplat daca pateam asta pe un drum circulat!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline magicoolje

« Răspuns #101 : 24.Ian.2016, 11:46:33 p.m. »
Doamne fereste. This is very sad ,only :(

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline BXXENL

« Răspuns #102 : 25.Ian.2016, 08:46:01 a.m. »
La 20 la ora cred ca nu functineaza nici abs nici esp nici nimic.

Nu e tocmai o viteza la care sa fie nevoie de elemente de siguranta.

Cred ca aburiti de atatea optionale, frana/radar/4x4/ESP am uitat sa mai (fim atenti cand) conducem, ne tinem de volan si ne asteptam sa ne duca masina acasa cum duce calul carutasul beat?

Ca idee, toate sistemelea astea REACTIONEAZA oricum la suprafata drumului, nu o anticipeaza. Deci 4x4 intra in actiune cand fata derapeaza, ESP intra in actiune cand masina deja se rasuceste, totul oleaca tardiv...

Responsabilitatea este 100% a ta, nu a masinii, e vitara nu masina autonoma google.
  • SX4 1.5
Alex

The following users thanked this post: pavel_o

Offline Bar

« Răspuns #103 : 25.Ian.2016, 09:43:05 a.m. »
Ba eu cred ca toate functioneaza plus diferentialul.
Cand trebuie sa iesi din noroi sau zapada, ce faci, o impingi pana ajunge la 20 km/h ? :D

E evident ca s-a ajuns la un moment cand inginerii trebuie pusi serious la treaba. Trebuie sa inventeze un sistem cu mai multe butoane, eventual plasat pe volan, in care cei care se tin de volan, nu soferii, sa-si selecteze nivelul de IQ intr-ale condusului: extreme de slab, foarte slab, slab, suficient, bine, foarte bine si astfel sa fie ghidati prin satelit. Trebuie avuta in vedere o calitate foarte buna  si rezistenta la utilizare intensiva a primelor selectii.

Astazi , la -13 grade si gheata sticla pe jos mi-a alunecat cca 20 cm. Vai de mine , e ceva grav, vreun defect de fabricatie?  =))

• X

Offline ariciul

« Răspuns #104 : 25.Ian.2016, 10:04:06 a.m. »
Da , multumesc de mistouri, va doresc si voua sa vi se intample poate o sa intelegeti mai bine situatia!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline magicoolje

« Răspuns #105 : 25.Ian.2016, 10:10:01 a.m. »
Eu inteleg semnul tau de indoiala asupra sigurantei...Siguranta chiar nu e un mitiv de caterinca ieftina.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Vitara S allgrip 1.4 Turbo 6AT, scuturi din metal, cool white pearl

Offline Bar

« Răspuns #106 : 25.Ian.2016, 10:10:23 a.m. »
Totusi, ce anvelope au fost depasite de situatie?

Recomandare: pe drumuri publice nu te mai juca cu piscatul franei pe gheata. E de apreciat ca inveti din greseli, astfel incat la a doua trecere recunosti ca nu ai mai franat si astfel totul a fost ok.
E indicat sa anticipezi fluenta traficului.
« Ultima Modificare: 25.Ian.2016, 10:12:44 a.m. de Bar »
  • X

Offline Cosmin09

« Răspuns #107 : 25.Ian.2016, 10:19:21 a.m. »
Salut,

Ca sa revenim la subiect am sa relatez din experienta mea de ieri. Iesit la o plimbare pe campuri undeva in afara Iasului pe drumuri de pamant , la un moment dat am luat-o pe unul care mai avea ceva pete de zapada inghetata (restul drumurilor fiind curate si uscate).

Nu pare sa fi fost pe drumuri publice....
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Bar

« Răspuns #108 : 25.Ian.2016, 10:28:11 a.m. »
Recomandarile se fac de obicei pentru situatii viitoare. Acum, fiecare intelege dupa cum poate.
  • X

Offline BXXENL

« Răspuns #109 : 25.Ian.2016, 10:29:11 a.m. »
4x4 da, reactioneaza si sub 20km/h dar ABS nu functioneaza sub viteza asta si imi imaginez ca nici ESP-ul din moment ce se bazeaza pe informatii venite de la inelele ABS printre altele.

Deci la 20km/h daca pisti frana poti fi sigur ca legile fizicii isi vor urma cursul nestingherite.

Eu simt in pedalier auto-testul ABS/ESP ce se face prima data cand depasesc ~17km/h, sub viteza aia oricum te poti da jos din masina daca vezi ca urmeaza sa faci accident.

« Ultima Modificare: 25.Ian.2016, 10:30:59 a.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex