Autor Subiect: Polita portbagaj spate - elemente de sprijin casante la temperaturi scazute  (Citit de 16361 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline TVS

A mai avut cineva probleme cu vreunul din cele doua elemente de sustinere a politei spate?
Am avut ieri fericirea ca la -12 grade sa descoper ca un element d eplastic din stanga s-a spart cu o bucata consistenta din laterala masinii.
Costa fix 150 de euro plasticul in care se afla si acest element de support.
Cred ca pozele sunt relevante.

Ce sa zic, capricioasa rau si mai ales de calitate slaba, cred ca nici la Dacia nu se poate intampla asa ceva.

Am fost la munte, prin Parâng ,si dimineața  cand am plecat spre casa , erau -15 grade . Pe polița nu țin decât umbrela primită cadou la achiziția mașinii. Pensiunea la care am stat era pe un drum pietruit . Ideea este ca am pățit aceeași chestie  X-(. S-a rupt exact ca in pozele lui Newah, fix la fel. Încep sa cred ca e defect de fabricație . Ma voi prezenta la AutoNet săptămana viitoare . Va țin la curent.
La multi ani !
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=6243.0;attach=6245;image
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

Offline NicNic

Imi pare rau de patania ta.
Tare neplacut fiindca trebuie inlocuit tot elementul de plastic pe care se afla acel "cui" de balama.

Din forma rupturii pare ca ceva a actionat (impins) dinspre spatar spre polita.
Posibil sa fi intrat ceva intre spatar si polita. (asa imi imaginez)
Oricum, ruptura este una data de o incarcare dinamica, nu statica.
Pentru mine e greu de crezut ca e rezultatul unui defect de fabricatie, de material sau de  proiectare...

LE.: Nu vreau sa dau vina pe cineva. Doar incerc sa pregatesc sufleteste lumea.  :)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline mariusl82

Poate a fost fisurat mai de mult si acum a cedat din cauza vibratiilor,dar oricum nu e normal sa se rupa asa...sper sa iti schimbe pe garantie,dar ma cam indoiesc de asta..
  • New Vitara 1.6 MT Spirit Allgrip Atlantis Turquoise

Offline aleksanders

Eu am reusit sa imi fac o ditamai taietura in deget cand am impins un geamantan si am atins cu degetul marginea interioara a politei - semnul o sa ramana, asa ca si la intalnirea de 10 ani o sa am ce arata  :(
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline rexkrokiDAU

Pentru mine e greu de crezut ca e rezultatul unui defect de fabricatie, de material sau de  proiectare...

Defect de fabricatie nu cred nici eu dar de proiectare si materiale folosite zic ca da. Daca nu ma insel, e al patrulea caz de care stiu.  :-?

Offline enicky

Se pare totusi ca la o temperatura exterioara peste -50, cu atat mai mult la -150, la aceasta masina este necesara o incalzire a motorului inainte de plecarea la drum,  incalzire a motorului si implicit a cabinei. Nu stiu daca pt. Europa de nord fabrica foloseste alte materiale mai rezistente la frig(mai putin casante).
       Avem un coleg in Goteburg, @Costique,  poate ne spune el daca incalzeste masina inainte de a pleca la drum, si in general la ce temperaturi circula  pe acolo, comportamentul masinii pe timp de iarna in general(http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=6252.0#gsc.tab=0)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline TVS

Am fost la munte, prin Parâng ,si dimineața  cand am plecat spre casa , erau -15 grade . Pe polița nu țin decât umbrela primită cadou la achiziția mașinii. Pensiunea la care am stat era pe un drum pietruit . Ideea este ca am pățit aceeași chestie  X-(. S-a rupt exact ca in pozele lui Newah, fix la fel. Încep sa cred ca e defect de fabricație . Ma voi prezenta la AutoNet săptămana viitoare . Va țin la curent.
La multi ani !
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?action=dlattach;topic=6243.0;attach=6245;image

Am fost azi la AutoNet . Se schimba pe garantie ( include tot ansamblul ).Fara întrebări absurde cum ar fi dar cum s-a întâmplat , sigur nu ați pus greutate pe polița , etc . Doar poze cu piesa rupta, VIN , talon si nr de înmatriculare .
 Fara comentarii si ,din nou ,un  10 plus pt AutoNet Giulesti  B-).
  • vitara-spirit 1,6 VVT , 4x4, manual, white pearl, 2015

The following users thanked this post: rexkrokiDAU, aleksanders, toma, Cosmin09

Offline rexkrokiDAU

O veste buna, thx  :good:

Offline toma

Foarte tare!

Nici eu nu cred ca e defect de fabricatie dar am multe cuvinte "dulci" pentru ala care a proiectat ansamblul!
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline NicNic

@TVS:
Super! Ma bucur pentru tine.

Si imi voi reconsidera opinia pesimista privind garantia oferita.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!