Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Suzuki - discutii TEHNICE
»
Suzuki NEW VITARA
»
Diverse NEW VITARA
(Moderatori:
toma
,
yeti
) »
Analiza rentabilitate diesel - benzina
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5
Mergi Jos
Autor
Subiect: Analiza rentabilitate diesel - benzina (Citit de 7450 ori)
0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
marcone
Sr. Member
Mesaje postate: 436
Re: Analiza rentabilitate diesel - benzina
«
Răspuns #20 :
24.Dec.2015, 07:41:53 p.m. »
Nu e nicio cearta, eu am facut o analiza stict bazata pe cifre asupra rentabilitatii unui combustibil in comparatie cu altul in cazul noii Vitara.
Cine a inteles mesajul transmis, foarte bine, cine nu a inteles, iarasi foarte bine, forumul nu e loc de prozelitism.
Craciun fericit pentru toti!
memorat
smadalin
Sr. Member
Mesaje postate: 290
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
«
Răspuns #21 :
24.Dec.2015, 10:16:20 p.m. »
Eu am retinut asta:
'Deci tu faci (primii) 32273 km, in vrme ce eu stau pe bara.'
Eu mi-am luat benzina si o voi vinde la 32272km astfel incat ma voi plimba gratis fata de un diesel.
PS1: nu sunt fan una ori alta, cred ca se muleaza pe diferite situatii. Argumentul tau nu e general valabil.
PS2: Mos Craciun foloseste reni. Craciun fericit!
memorat
Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina
Jurnal de bord?
http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jurnalul-vitarei-de-sub-pietricica
vladut.b
Newbie
Mesaje postate: 36
Gen:
Italy
«
Răspuns #22 :
31.Dec.2015, 12:33:03 a.m. »
In mod normal, eu personal ,nu calculez asa rentabilitatea, depinde foarte mult de cati km faci intr-un an, eu fac asa: daca masina pe benzina ma costa 20.000 euro + banii bagati in benzina in urmatorii 5 ani, hai sa presupunem ca am bagat pana acum 5000 euro: 22.000+5000=27.000 euro, desigur daca calculezi si alti factori cum ar fi reviziile sau taxele pe fiecare versiune diesel sau benzina poate sa influenteze mult suma finala, dar asta depinde de la tara la tara desigur!
memorat
Suzuki Swift 1.2 B-Color
Consum mediu:
SPIRIDUSHU
Sr. Member
Mesaje postate: 383
Gen:
BUCURESTI
«
Răspuns #23 :
01.Ian.2016, 11:50:13 p.m. »
Si mai sunt si d'astia ca mine, care isi cumpara diesel ptr simplul fapt ca adora sa mearga cu un diesel. Fara o motivatie de ordin economic. A... si ptr ca mi-e lene sa trec asa des pe la benzinarie. Am avut un benzina si diesel, cu benzina 1 data la 2 sapt mai bagam niste benzina, cu diesel bagam 1 data pe luna, asta asa... cand o mai si "calcam". Imi place sa fac plinul o data si sa scada acul ala cat mai lent.
Deci ptr lenesi ca mine carora le place sa simta masina "mai grea", e ok diesel.
Si mai e ceva, in general, dupa 5 ani, incepi sa bagi in masina, e de ajuns sa iti crape ceva naspa si costisitor si dupa aceea nu prea cred ca mai conteaza diesel/benzina, de fapt cand incepi sa bagi bani in ea, numa' la consum nu te gandesti.
memorat
New Vitara 1.6 ddis, Luxus
aleksanders
Hero Member
Mesaje postate: 3234
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #24 :
02.Ian.2016, 11:41:48 a.m. »
Eu dupa un sierra 1.8 tdi si un megane 1.5 dci, am ales 1.6 benzina. Diferenta de consum intre benzina si diesel nu este una notabila, plus ca inafara de cuplul genial nu m-a incantat deloc dieselul. Foarte zgomotos, la 3 ani trebuie facuta distributia, si un diesel implica si alte costuri fata de un benzinar aspirat.
memorat
vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new
2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea
vladut.b
Newbie
Gen:
Italy
«
Răspuns #25 :
02.Ian.2016, 11:49:53 a.m. »
aleksanders e adevarat ca nu mai sunt asa mari diferente la consum intre un diesel si benzina, desigur nu sunt de acord ca e foarte zgomotos un diesel, depinde de ce marca vorbim, eu la G. Picasso sunt mereu intrebat daca e diesel sau benzina de cei care se urca in ea. Iar cu distributia se face in functie de unde exploatezi masina, daca stai in orase mari se face la 60.000 de km dar asta e valabil si la benzina si la diesel, asta daca ai distributie pe curea, daca ai pe lant poti face ceva mai multi km inainte sa o schimbi.
memorat
Suzuki Swift 1.2 B-Color
Consum mediu:
aleksanders
Hero Member
Mesaje postate: 3234
Gen:
new vitara
bucuresti
«
Răspuns #26 :
02.Ian.2016, 11:55:10 a.m. »
Comparatia era strict pt vitara. Meganu meu desi diesel era foarte silentios dar odata cu timpul si primul schimb de distributie, zgomotul s-a accentuat. Si m-a socat faptul ca la un logan diesel faci distributia la 4 ani pe cand la suzuki la 3. Provenienta italiana a fost alt factor descurajant. Benzinarul cu distributie pe lant ar trebui sa nu iti faci griji in urmatorii 200k km.
«
Ultima Modificare: 02.Ian.2016, 11:57:26 a.m. de aleksanders
»
memorat
vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new
2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea
SPIRIDUSHU
Sr. Member
Mesaje postate: 383
Gen:
BUCURESTI
«
Răspuns #27 :
02.Ian.2016, 12:07:32 p.m. »
asa e, depinde de la masina la masina. De exemplu la 206 hdi, distributie pe curea, se schimba la 10 ani sau 180.000 (tari cu praf) sau 240.000 tari d'alea d'ale lor.
memorat
New Vitara 1.6 ddis, Luxus
vladut.b
Newbie
Gen:
Italy
«
Răspuns #28 :
02.Ian.2016, 03:10:36 p.m. »
Eu în locul vostru nu aș face schimbul de distribuție așa târziu dacă circulați preponderent în oraș, aici în orașele mari nimeni nu le schimba așa târziu, eu personal la toate mașinile care le-am avut scria că schimbul de distribuție (fie lanț sau curea) se schimbă la jumătate din kilometrii parcurși în mod normal dacă se circula preponderent în oraș ! În rest sunt mașinile voastre, faceți cum doriți!
«
Ultima Modificare: 02.Ian.2016, 03:12:28 p.m. de vladut.b
»
memorat
Suzuki Swift 1.2 B-Color
Consum mediu:
enicky
Hero Member
Mesaje postate: 12763
Gen:
Bucuresti
«
Răspuns #29 :
02.Ian.2016, 09:33:51 p.m. »
Poate fii, sau nu ditributia un motiv de zgomot, oricum dieselul e zgomotos. F. silentios e cand e nou, dar dupa 4-5 ani nu mai e. Am avut Focus 1,8tdci si chiar si insonorizata cabina, usi, portbagaj, aripi fata-spate, dupa 4 ani incepuse sa se mareasca zgomotul.Am mai condus si Passat si Megan si Hyunday, la fel zgomotoase(mai ales cand e motorul rece). Iar cu fordul n-am avut niciodata 7,5% in oras cum am scos cu Vitara(benzina). Pt. mine era nerentabil sa dau 6000 de euro in plus pe diesel. Plus ca motorul diesel este si mai pretentios, mai complicat, mai scump de intretinut si deci mai costisitor.Dar fiecare ne facem socotelile dupa necesitati si, de ce nu, placere.
memorat
Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
Jurnal de bord
Tipărire
Pagini:
1
2
[
3
]
4
5
Mergi Sus
« precedentul