0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Te referi poate la 2 litri la 100 km nu la 2% mai mult fata de manuala...?7.4 l e un consum foarte apropiat de cel din carte.. Radu ai condus normal sau ai condus strict economic?Sent from my SM-N910F using Tapatalk
@tau: inainte de a fi atat de categoric in afirmatii (Marcone, calculul tau este complet gresit!) poate n-ar fi rau sa intrebi pe ce date de consum si-a bazat rationamentul... Din ce vad, colegul Marcone si-a luat datele de pe spritmonitor.de (sau cel putin asa cred pentru ca eu acolo m-am dus si am vazut respectivele valori medii, pentru benzina, respectiv diesel) - o sursa destul de corecta, tinand cont ca vorbim de valori reale (sau aproape de real) ale utilizatorilor. In rest rationamentul - asa din avion cum este - mi se pare destul de corect, fara a tine cont de multe variabile...Tu, de exemplu, pe ce te bazezi cand dai respectivele valori - la centima de euro - pentru planul de revizii ?! Pot interveni atatea costuri pe parte de service in acei 5 ani...In rest, asteptarile sunt diferite de la masina la masina si de la individ la individ: asa cum tie iti place senzatia de cuplu a diesel-ului, eu prefer - la modul meu de folosire a masinii - caldura pe care o primesc in masina in diminetile friguroase la 5 minute de la plecarea de pe loc. @marcone: in termen de 30 minute iti poti edita post-ul pentru a evita astfel scrierea unuia nou...
Pai pe acest calculul ma bazez:22000.00 euro - pret achizitie spirit allgrip diesel 19400.00 euro- pret achizitie spirit allgrip benz.2600.00 euro - diferenta pret achizitie11752.00 ron - diferenta Ron pret achizitie (1 euro = 4.52 ron)5.1 ron / l - pret benzina 2304.31 litri - litri benzina ce pot fi cumparati din diferenta de pret7.14l / 100km - consum mediu allgrip benzina32273.30km - rulajul ce poate fi efectuat cu varianta benzina, la un consum mediu de 7.14 l / 100 km Nu am socotit si diferenta de cost la service, intrucat pentru mine chiar nu este importanta - fiind fan diesel.Daca si unde gresesc, va rog sa-mi spuneti.
obtii dupa cati km motorina prinde din urma dieselul la costuri de achizitie si combustibil.
Sa facem un exercitiu simplu: avem amandoi 22000 de euro, si dorim sa ne cumparam o masina.Tu iti iei o masina pe benzina si platesti 19400 euro, iar eu iau varianta pe motorina si platesc 22000 - si ca atare, raman lefter.Drept urmare, pentru masina pe benzina, tu platesti mai putin cu 2600 de euro - sau 11752 ron - decat platesc eu pentru cea pe motorina.Acesti bani iti raman in buzunar; cu ei, la momentul actual poti cumpara 2304 l de benzina, cu care poti face - avand un consum mediu de 7.14 l / 100km - 32.273km.Deci tu faci (primii) 32273 km, in vreme ce eu stau pe bara.Intrucat vine mos Craciun, primim fiecare ca si cadou aceeasi suma de bani - chiar nu conteaza cat.Cert este ca:- pentru un litru de benzina, tu vei plati cu 10% mai mult decat platesc eu pentru un litru de motorina - adica 1.1 euro / 1euro.- pentru fiecare suta de km, tu platesti la benzina: 7.14 l/100km x (4.5297 x 1.1 euro) = 36.07 ronin vreme ce eu voi plati pentru motorina 5,34 l/100km x (4.5297 x 1euro) = 24.18 ronIn concluzie, tu mergi primii 32273km gratis, dupa care ... diesel rules - indiferent daca vrei sa acccepti asta, sau nu!De ce crezi oare ca majoritatea taxiurilor sunt pe gpl / motorina?