Autor Subiect: Functionare AT  (Citit de 15631 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Functionare AT
« Răspuns #50 : 04.Feb.2017, 08:26:37 a.m. »
postarile despre care faci referire sunt ulterioare asteia, in topicul despre rugina a spus La Revedere...   :-))

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #51 : 04.Feb.2017, 08:34:48 a.m. »
Ce-mi scapă?  :-?
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline cornel80

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
  • Gen: Bărbat
    • Romania
« Răspuns #52 : 22.Iul.2017, 01:06:04 a.m. »
Buna seara tuturor vitaristilor! As vrea sa intreb daca s-a mai intalnit cineva cu urmatoarea problema? Am o Vitara S AT 4x4 si de 3 ori mi s-a intamplat sa apas acceleratia mai puternic, sa se tureze tare motorul, dar sa nu accelereze si cred ca nici n-a schimbat viteza. Am lasat apoi pedala de acceleratie si totul a revenit la normal!Mentionez ca eram pe modul Auto!
A doua problema sa-i zic asa, daca este normal sa existe o usoara smucitura din viteza 3->4?
Va multumesc!
« Ultima Modificare: 26.Iul.2017, 01:31:07 a.m. de cornel80 »
  • Vitara S 1.4 Boosterjet AT 4x4

Offline aavii

« Răspuns #53 : 18.Sep.2017, 01:41:54 p.m. »
Partea cu acceleratia nu am intaminat-o in 35k km.
Partea cu smucitura... e greu de zis. Depinde cum decelerezi/accelerezi, depinde cum ai mers pana in momentul ala...etc. Tine cont ca motorul este VVT si mai mult, turbina este cu asa zis-a "geometrie varibila". Daca nu o accelerezi brusc un timp sau nu esti pe sport, exista o valva care se inchide si turbina nu mai este antrenata. La o revenire la acceleratie brusca, dureaza ceva pana se deschide valva respectiva si diferenta se simte destul de brutal. Dar depinde foarte mult de situatie.
  • Suzuki Vitara S grade

Offline maxp

« Răspuns #54 : 03.Sep.2018, 04:19:44 p.m. »
salutare,
vin si eu cu impresiile mele despre cutia automata de pe un Passion 1.6 benzina 2wd dupa aproape 5000km. Nu am mai condus automata pana acum, dar mi se pare putin ciudat ca experimentez kickdown-ul destul de des. mai ales cand folosesc CC si se intampla sa franez putin si apoi ii dau sa revina la setarea anterioara sau daca ii dau + ca cresc putin viteza, nu ar trebui sa fie o crestere lina? ma smuceste mereu incercand sa revina instant la viteza propusa.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6

Offline razordan88

« Răspuns #55 : 03.Sep.2018, 04:45:48 p.m. »
Salut! S-a mai raportat problema asta in topicul de nemultumiri. Din pacate, asa face cutia cu CC activat. Eu dau din padele in treapta superioara maxima (merge si in modul auto) si accelereaza mai lin.
  • Vitara S Allgrip AT

Offline sebastian_suzuki

« Răspuns #56 : 03.Sep.2018, 07:31:35 p.m. »
@maxp:

Cand vrei sa maresti viteza CC, apasa plus cate putin de mai multe ori. Nu va retrograda si cresterea vitezei va fi mai lina.
  • Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina AT

The following users thanked this post: gabineg

Offline Ruhestand

« Răspuns #57 : 03.Sep.2018, 11:43:12 p.m. »
pentru a evita situatia asta eu mai intai accelerez cat mai aproape de viteza setata si apoi dau reset.
am mai remarcat ca uneori daca nimeresc o accelerare liniara si apas reset schimba fara kickdown.
smunceli primesc mai ales atunci cand ridic piciorul de pe acceleratie si apoi apas butonul de reset.

@sebastian_suzuki nu e vorba de modificarea vitezei setate...situatia prezentata apare atunci cand ai o viteza mare selectata...franezi sub 40km/h (sau altii franeaza peste viteza aia pentru ca n-au incredere 100% in masina..) iar apoi dupa ce sari de pragul de 40 dai direct reset si masina "fuge" cat mai repede spre viteza aia
  • Suzuki Vitara S

Offline maxp

« Răspuns #58 : 04.Sep.2018, 05:43:48 p.m. »
pentru a evita situatia asta eu mai intai accelerez cat mai aproape de viteza setata si apoi dau reset.
am mai remarcat ca uneori daca nimeresc o accelerare liniara si apas reset schimba fara kickdown.
smunceli primesc mai ales atunci cand ridic piciorul de pe acceleratie si apoi apas butonul de reset.

@sebastian_suzuki nu e vorba de modificarea vitezei setate...situatia prezentata apare atunci cand ai o viteza mare selectata...franezi sub 40km/h (sau altii franeaza peste viteza aia pentru ca n-au incredere 100% in masina..) iar apoi dupa ce sari de pragul de 40 dai direct reset si masina "fuge" cat mai repede spre viteza aia

ah nicidecum, la mine face asa si cand nu e cresterea atat de mare. ceva gen am pe CC 120/h, franez pana la 110 si apoi ii dau sa revina la 120. la fel si cand dau plus.
zice cineva mai sus sa dau scurt +, parca in carte zicea ca apasat scurt ar trebui sa fie o crestere mica, gen 1km/h sau asa ceva. daca ii dau de 3 ori consecutiv scurt deja face kickdown
  • Suzuki Vitara Passion 1.6

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #59 : 04.Sep.2018, 05:46:06 p.m. »
Eu cred că se referea la padele, nu la butonul de pe volan. Adică să schimbi într-o viteză superioară.