Autor Subiect: Functionare AT  (Citit de 15630 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Functionare AT
« Răspuns #30 : 15.Dec.2016, 10:09:16 a.m. »
Pai, mie personal mi se pare logic ca o data ce ai dezactivat RBS-ul, pilotul automat sa functioneze fara functia de franare autonoma. Adica, din ACC sa ramana un simplu CC.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline jupanul1

« Răspuns #31 : 15.Dec.2016, 10:26:20 a.m. »
În manual, la capitolul ACC nu apare vreo condiție a funcționării lui de activarea RBS. Apare însă condiția (eliminatorie) ca ESP să fie ON.

Ca fapt divers, sunt o groază de scenarii unde RBS ar trebui dezactivat, ca de exemplu folosirea roții de rezervă sau a lanțurilor pentru roți, folosirea unui cauciuc cu pană reparat temporar ( de ex. cu smâcâzul din kit-ul de reparare rapidă).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Lerua07

« Răspuns #32 : 15.Dec.2016, 01:13:07 p.m. »
ACC fara RBS devine un simplu CC, ptr ca fara radarul RBS-ului masina nu mai are de unde sa "stie" distanta masinii in comparatie cu cea din fata , ca sa adapteze viteza de deplasare cu a celei din fata  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline jupanul1

« Răspuns #33 : 15.Dec.2016, 01:24:42 p.m. »
Nu vreau să fiu cârcotaș, dar dezactivarea funcției RBS nu înseamnă în mod implicit oprirea funcționării subansamblului ce dă informații privind distanța față de mașina din față. Radarul din grila radiatorului este doar o componentă nu un sistem; respectiva componentă ar putea fi la fel de bine folosită de mai multe sisteme.

Offline jupanul1

« Răspuns #34 : 15.Dec.2016, 10:03:37 p.m. »
Ca să încheiem și acest off-topic legat de condiționarea funcționării ACC de activarea RBS, astăzi am făcut testul practic - am dezactivat RBS și am activat ACC. Așa cum probabil bănuiește toată lumea, ACC a funcționat conform specificațiilor, respectiv este în continuare ”adaptiv”, indiferent de setarea RBS-ului (adică pe ON sau OFF).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #35 : 15.Dec.2016, 10:08:08 p.m. »
La mine se poate dezactiva ACC-ul si ramane doar CC-ul fara dezactivarea RBS-ul. Probabil ca e posibil si la Vitara, nu scrie nimic in manual despre asta?

Offline jupanul1

« Răspuns #36 : 15.Dec.2016, 10:12:25 p.m. »
La Vitara nu se poate dezactiva A-ul din ACC... dar, zău dacă pot înțelege de ce ai vrea să o faci! Când aveam CC pe Swift aș fi dat averi pentru a-i putea pune un A în față!

Offline sebastian_suzuki

« Răspuns #37 : 19.Ian.2017, 12:04:30 p.m. »
Salutare dragi colegi,

Doresc sa achizitionez un Vitara Passion, 1.6 benzina cu transmisie automata.

Imi puteti impartasi cateva pareri despre cutia automata de pe Suzuki Vitara, va rog?

Nu vreau sa incepem o discutie, cutie automata vs cutie manuala.

Ceva pareri despre fiabilitate, intretinere, cum raspunde la kick-down, chestii din acestea.

Din ce stiu cutia este produsa de Aisin si folosita pe mai multe marci auto.

https://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC

Va multumesc.
  • Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina AT

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #38 : 19.Ian.2017, 01:12:43 p.m. »
Asta înseamnă că ai ales automat tracțiune 4x2.
Nu mă pronunț asupra fiabilității după două luni, pot să spun că nu am ce să-i reproșez. Schimbă lin, reacționează prompt etc.
Dar, și sper că nu va naște polemici, nu aș renunța la 4x4 pentru cutie automată deși am fobie de ambreiaj.

Uite că am uitat politețea acasă, dar am revenit... Salut și bine ai venit  :)
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline ariciul

« Răspuns #39 : 19.Ian.2017, 02:12:25 p.m. »
Pai nu stiu daca are relevanta pt el , parca pe Vitara S e alta cutie automata fata de varianta 1.6
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip