Autor Subiect: Functionare AT  (Citit de 15633 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Raadu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Bucuresti
Re: Functionare AT
« Răspuns #20 : 14.Dec.2016, 06:15:27 p.m. »
Salutare,

De curand sunt posesorul unui Suzuki New Vitara 1.6 benzina cu cutie automata. Am observat un comportament ciudat de schimbare a vitezelor, si anume: daca merg pe autostrada cu pilotul automat activat la 140km/h, activat in treapta 6 de viteza, daca urmeaza o rampa masina schimba viteza in a 5-a sau a 4-a dupa caz, iar la revenirea pe drum drept, ramane doar in viteza a 5-a, fara sa mai urce in a 6-a. Doar daca urmeaza o panta schimba in a 6-a. De multe ori am fost nevoit sa o trec in viteza a 6 din padele. Masina este noua, are aprox 1300 de km la momentul acesta.
Imi poate confirma cineva daca este doar un caz singular, sau si la voi se intampla la fel.
Multumesc

Acelasi comportament l-am observat si eu, doar ca la 100 km/h. Nu am incercat la 140 km/h.... Si mie mi s-a parut ciudat..Pe de alta parte merge cu ACC la 80 km/h in a VI-a....
  • Suzuki Vitara 1.6 VVT SPIRIT ALLGRIP AT

Offline jupanul1

« Răspuns #21 : 14.Dec.2016, 06:54:40 p.m. »
...treapta 6 de viteza, daca urmeaza o rampa masina schimba viteza in a 5-a sau a 4-a dupa caz, iar la revenirea pe drum drept, ramane doar in viteza a 5-a, fara sa mai urce in a 6-a. Doar daca urmeaza o panta schimba in a 6-a...

Cum ai putut afla în ce treaptă de viteză ”te afli”? Că la mine zice doar un sec ”D”. Ca fapt divers, n-am sesizat acest comportament la versiunea cu motor turbo și AT. Pot spune că încearcă să țină o treaptă de viteză superioară pentru cât mai mult timp posibil (pe AUTO... că pe SPORT nu-i chiar așa).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline PAR

« Răspuns #22 : 14.Dec.2016, 08:19:00 p.m. »
@cmdragan in primul rand felicitari pentru noua achizitie, in al doilea stai linistit ii normal cand ii pe ACC, o tine mai turata, trebuie sa fie drumul perfect drept pentru a merge cu turatie mai joasa.  Drumul pe care il parcurg eu ii cu multe denivelari si face la fel, schimba viteza, si cum da de un urcus cat de mic, schimba cu o treapta mai jos, sau 2, nu stiu exact, presupun dupa turatia motorului. Daca conduc eu fara ACC merge normal, exemplu am ajuns la viteza de croaziera si daca nu schimba viteza din cauza drumului  in hopuri, ridic doar un pic piciorul de pe acceleratie si schimba treapta de viteza  ex in a VI-a, stie ca nu vreau sa maresc viteza si o tine constant.

@jupanul1 probabil stie dupa turatia motorului, la ce turatie in ce treapta se afla, presupun.
  • Suzuki Vitara Spirit 2WD 1.6 VVT AT

Offline cmdragan

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #23 : 15.Dec.2016, 07:15:09 a.m. »
Buna dimineata,

@enicky Despre ce viteza superioara ar mai putea fi vorba? Mergeam cu 140 la ora, cand sa vrea a 6-a? la 160 sau 180?

@jupanul1 In timpul mersului in D, daca o dai in M, iti va afisa treapta de viteza cu care rulezi, sau mai porti incerca din padelele de pe volan.

@PAR Iti poti da seama si dupa turatie, la 140 la ora are vreo 3200 in treapta a 5-a si vreo 2700 in treapta a 6-a. Masina pe care o conduc nu are ACC ci doar CC. E varianta Passion. Deasemenea, daca nici pe autostrada Bucuresti - Constanta, sensul spre Bucuresti, dupa Fetesti, drumul nu este plan, nu stiu ce sa mai zic.

In rest cutia merge ok, nu smuceste la schimbarea treptelor.
  • New Vitara Passion 1.6 A/T

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #24 : 15.Dec.2016, 07:42:08 a.m. »
Masina pe care o conduc ... E varianta Passion.
Ti-as sugera sa te inregistrezi cu masina ta aici http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5776.0#gsc.tab=0
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline jupanul1

« Răspuns #25 : 15.Dec.2016, 07:58:49 a.m. »
@cmdragan - deci înțeleg că schimbă treptele de viteză și dacă ai CC, nu numai ACC. Mă surprinde plăcut! E drept, eu n-am avut cum să testez comportamentul CC + cutie automată. Dacă vrei, pot să-ți descriu cum face cu ACC+cutie automată, dar nu știu dacă are relevanță în această discuție.

Dar dacă treci din D în M nu se dezactivează CC (în cazul în care era activat)? Nu-i la fel și dacă umbli la padele - indiferent la care, că-i cea cu + sau cea cu -?  :-?

Offline cmdragan

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #26 : 15.Dec.2016, 08:12:52 a.m. »
@jupanul1 Schimbarea din D in M sau umbland la padele, nu dezactiveaza CC.
@yeti Done!

Offline jupanul1

« Răspuns #27 : 15.Dec.2016, 08:41:34 a.m. »
@jupanul1 Schimbarea din D in M sau umbland la padele, nu dezactiveaza CC.

Da, așa e, mea culpa, scrie și la manual. Ai întrebat și la service, ei ce părere au despre acest comportament al cutiei automate?

Offline cmdragan

• Newbie
  • *
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 15.Dec.2016, 09:31:38 a.m. »
@jupanul1 Desi am peste 1300 de km, nu am avut timp sa ajung la revizia de 1000km. Am facut o intrebare la service, si mi-au zis ca in afara de a masura si corecta jocul supapelor din cutie, ei nu au alta modalitate de a umbla la softul cutiei.
Probabil ca daca va exista posibilitatea unui update de soft, va fi cu siguranta facut.

Offline ariciul

« Răspuns #29 : 15.Dec.2016, 10:03:40 a.m. »
Eu n-am incercat dar daca dezactivezi RBS mai functioneaza ACC? Sau se comporta ca si CC?  Daca nu raspunde nimeni poate incerc diseara cand ma intorc acasa. Sper sa nu fac accident  :)
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip