Autor Subiect: intrebare pentru cunoscatori  (Citit de 4383 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdannicola

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 22
intrebare pentru cunoscatori
« : 03.Dec.2015, 11:00:30 a.m. »
buna ziua stimati colegi,

am o intrebare pt cunoscatori :
 - ce se poate intampla rau , daca deviez recuperatorul de gaze din corpul clapetei de acceleratie - la motorul pe benzina ma refer- catre exterior - ceva in genul Daciei 1300 la care atarna prin scutul de protectie din fata radiatorului ?

intreb pt ca , dupa o curatare atenta a clapetei de acceleratie , am observat un strat negru de "mazga" depus atat pe corpul clapetei de acceleratie cat si pe galeria de admisie si singura explicatie pt formarea acestui strat ar fi , in mare parte, cred, de aceea va rog sa ma corectati, vaporii de gaze recuperati din carter, care condenseaza pe traseu .

astept sugestiile dvs. :pardon:

si 2 : poate  sa imi spuna cineva de unde se regleaza farurile pe orizontala - stanga -dreapta - ca sus si jos este simplu. ?  :pardon:   :pardon:.

Offline Laurentiu

Re: intrebare pentru cunoscatori
« Răspuns #1 : 03.Dec.2015, 11:42:15 a.m. »
1 - ce se poate intampla rau , daca deviez recuperatorul de gaze din corpul clapetei de acceleratie - la motorul pe benzina ...?
2 - poate  sa imi spuna cineva de unde se regleaza farurile pe orizontala - stanga -dreapta ... ?   
1. Rau n-ar trebui sa se intimple nimic. Citi km reali are masina?

2. Pe orizontala nu se pot regla farurile; prinderile sint fixe de pe sasiu. Masina a suferit un accident frontal?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #2 : 03.Dec.2015, 11:45:08 a.m. »
Teoretic orice furtun are rolul lui....dar e posibil sa creasca putin dar foarte putin consumul, dar adaca este asa o mizga cum zici trebuie sa cauti cauza acelei mizerii, uleiul necorespunzator, apa in ulei compresie scapata in baia de ulei...etc..!
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline Laurentiu

« Răspuns #3 : 03.Dec.2015, 11:55:16 a.m. »
...apa in ulei, compresie scapata in baia de ulei...etc..!
Apa in ulei ar insemna ruperea garniturii de chiulasa iar compresia scapata in baie, reprezinta o uzura a segmentilor => segmentare, refacere planeitate chiulasa sau in cel mai rau caz un RK al motorului. Din cauza asta am intrebat citi km reali are masina sau daca a fost "trasa" in exploatare de ea.

Mizga de care pomeneste banuiesc ca e vorba de calamina depusa pe partile motorului.
« Ultima Modificare: 03.Dec.2015, 11:57:56 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #4 : 03.Dec.2015, 12:03:20 p.m. »
La dacie era cum era cu furtunul, dar noi avem PCV, se bazeaza pe diferenta de presiune dintre admisie si carter... daca lasi furtunul deconectat, expus presiunii atmosferice, purjarea gazelor se va face doar in situatii exceptionale, cand presiunea din zona furtunului scade sub atmosferic... In compartimentul motor de regula e supra presiune, ca sa gasesti presiune joasa trebuie sa cobori furtunul aproape de pamant...

Poti pune un oil catch can, pe care ti-l poti confectiona singur ca sa nu te coste nimic. Separatorul va condensa si colecta cea mai mare parte din ulei, catre clapeta ducandu-se apoi gazele purificate.
  • SX4 1.5
Alex

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #5 : 03.Dec.2015, 06:56:48 p.m. »
Un mod simplu de a colecta uleiul din vapori din carter
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline bogdannicola

• Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 04.Dec.2015, 10:29:48 a.m. »
buna ziua,

masina are 75000 km, facuti in 7 ani de zile, preponderent in oras, mai rar off-road.

masina nu a fost lovita, accidentata.

intreb de reglajul de orizontala pt ca as vrea sa fac asta, care implica si un reglaj orizontal :

.

cat priveste montarea unui filtru pe recuperatorul de gaze , am urmatoarea experienta pe un motor mai vechi , cu carburator, la care am facut urmatorul adaos la recuperatorul de gaze- care "mazgalea" filtrul de aer foarte mult si repede :
1. prea putin burete metalic - nici un rezultat
2. prea mult burete metalic - indesat adica- mi-a aruncat TOT uleiul din baie pe la joja.

deci cred ca las furtunasul la locul lui si o data la 2-3 ani , demontez clapeta de acceleratie si admisia si le curat temeinic.

va multumesc pt raspunsuri si va doresc drumuri asfaltate fara gropi si incidente.
« Ultima Modificare: 04.Dec.2015, 10:55:31 a.m. de bogdannicola »

Offline LeonardSZK

« Răspuns #7 : 10.Dec.2015, 07:53:53 p.m. »

intreb de reglajul de orizontala pt ca as vrea sa fac asta, care implica si un reglaj orizontal :

Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline bogdannicola

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 14.Dec.2015, 09:37:41 p.m. »
buna seara,

multumesc colegului de raspuns.

deci rotita dintata de langa surubul imbus regleaza stanga -dreapta.

:pardon: multumesc.