Autor Subiect: Zgomot metalic roti  (Citit de 9875 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Re: Zgomot metalic roti
« Răspuns #10 : 28.Nov.2015, 09:32:39 a.m. »
:) A fost prima verificata. Am un coleg de serviciu care are Vitara de dinaintea mea si mi-a spus demult de acest zgomot. Centurile au fost primele verificate. Zgomotul nu e de la ele....de la niciuna.
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline newah

« Răspuns #11 : 28.Nov.2015, 10:12:44 a.m. »
incearca totusi sa filmezi cu telefonul sa vedem exact cum face

Offline Cosmin09

« Răspuns #12 : 29.Nov.2015, 07:46:28 p.m. »
M-am gandit si eu sa inregistrez doar ca zgomotul de rulare e mai mare decat bataia pe care o aud eu. Dar voi incerca doar ca sa aflu daca se aude.

Offline newah

« Răspuns #13 : 29.Nov.2015, 09:28:58 p.m. »
pasagerii din spate sesizeaza zgomotul?

Offline Cosmin09

« Răspuns #14 : 29.Nov.2015, 09:44:58 p.m. »
N-am avut pasageri pana acum  :D Dar am stat eu in timp ce conducea prietena. Si se aude. Am si rabatat un scaun spate ca sa incerc sa imping de plasticele de prin portbagaj, in speranta ca o fi vreunul care vibreaza si atinge tabla caroseriei sau a portbagajului, dar toate par bine fixate.

Offline newah

« Răspuns #15 : 29.Nov.2015, 09:46:30 p.m. »
incearca o vizita la service sa nu fie ceva desprins. iti tin pumnii sa fie doar o alarma falsa!

Offline Cosmin09

« Răspuns #16 : 29.Nov.2015, 10:13:17 p.m. »
Multumesc :) O sa merg sapt viitoare la revizia de 1000 km.

Offline Cosmin09

« Răspuns #17 : 14.Dec.2015, 07:29:43 p.m. »
Astazi am dus masina la service pentru aceasta problema. Mecanicul care se ocupa de masina mea a sesizat si el zgomotul.

Dupa ce initial au crezut si ei (mecanicul si receptionerul) ca este de la roata dreapta spate, cica s-au apucat si au verificat amortizorul acelei roti, l-au dat jos si au pus altul, apoi au iesit in proba si zgomotul a persistat. Au verificat toate bucsile si imbinarile de la acea roata dar nu au gasit nimic in neregula.

Apoi au demontat plasticele din portbagaj si le-au repus la loc. Apoi, mecanicul si cu receptionerul au constatat ca zgomotul a fost eliminat. Am fost chemat sa ridic masina asa ca, in pauza de masa, m-am dus acolo. Cand sa fac o proba, zgomotul tot se auzea, e adevarat ca mai infundat. Am facut o proba cu mecaniculul si pana la urma l-a reauzit si el...Oare cum de l-a reauzit doar in prezenta mea si a prietenei mele si singur nu l-a auzit ca sa nu fie eu nevoit sa fac un drum degeaba?!

Asa ca, m-am dat jos din masina, le-am dat cheia si le-am spus sa ma cheme cand intr-adevar s-a eliminat acel zgomot. Ulterior, am fost sunat sa-mi spuna au ridicat masina pe elevator si ca au inceput sa o loveasca cu pumnul pe dedesubt ca sa incerce sa reproduca zgomotul. Si, cica, la lovitura aplicata rezervorului, acel zgomot ar fi reaparut. Am tot mentionat cuvantul "cica" deoarece eu nu am fost prezent la toate aceste operatiuni pt ca nu mai am zile de concediu pt ca altfel nu mi-as fi lasat masina singura. Am fost sunat din nou sa-mi spuna de aceasta problema si sa-mi ceara acordul pt demontarea rezervorului si bineinteles ca l-am dat...sper sa nu fi gresit. Dar le-am spus ca am nevoie maine de masina si ca indiferent ce descopera sau cum si in ce fel rezolva, pana maine la 5 trebuie sa iau masina. Asa ca, masina mea, in acest moment probabil s-a reintors partial la stadiul de puzzle pe care l-a mai avut acum vreo 2 luni si jumatate.

Va mai tin la curent si, dupa rezolvarea cumva a acestei probleme, imi voi exprima si parerea fata de aceasta prima experienta cu o problema pe garantie reclamata la service-ul Autonet, in topic-ul dedicat acestui reparator.

Offline newah

« Răspuns #18 : 14.Dec.2015, 09:39:23 p.m. »
Coso bafta multa. Nu pot sa ma abtin sa nu recunosc ca sunt foarte contrariat de multitudinea de probleme semnalate mai ales la Vitara S fata de versiunea 1.6. Nu inteleg cum cea de 1.6 vanduta din aprilie nu pare sa aibe astfel de "scapari" si Sul zici ca este facut din ajutoare :(

Offline Cosmin09

« Răspuns #19 : 15.Dec.2015, 08:58:13 a.m. »
Mda ... nici eu nu inteleg.

Dar pe mine ma contrariaza altceva si le-am scris si celor de la Suzuki despre asta in chestionarul pe care l-am primit vinerea trecuta: daca acum, impreuna cu mine, cand am reclamat problema, cei de la service au auzit si ei zgomotul si au constatat ca este o problema cu masina mea, cum de acest zgomot nu a fost auzit la pregatirea de livrare si nu s-a remediat problema inainte de a mi se livra, ca sa nu fiu eu nevoit acum sa ma lipsesc fortat de masina?!

Am adresat aceasta nedumerire si la service dar....tacere....

Masina mi-a fost livrata cu 12 km in bord. Asadar, cineva s-a plimbat cu ea pana sa ajunga pe mana mea. Cunoscatorii stiu cum arata drumul din curtea service-ului Autonet. E...pe drumul ala, asa prost cum este, am facut proba de drum cu cei de la Autonet si acolo s-a auzit zgomotul. Tot pe drumul ala sunt sigur ca a fost plimbata masina mea, inainte de a mi se livra, atunci cand i s-au pus scuturile, cand s-au inlocuit rotile de vara cu cele de iarna, cand a fost scoasa din service sau din parcare si dusa la spalatorie si cand a fost dusa la showroom pentru a mi se livra. Si cine stie din ce alte motive a mai fost plimbata pana sa ajunga la cei 12 km din bord...

« Ultima Modificare: 15.Dec.2015, 09:01:52 a.m. de cosontheweb »