Autor Subiect: Zgomot metalic roti  (Citit de 9876 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Cosmin09

Zgomot metalic roti
« : 23.Nov.2015, 08:30:31 p.m. »
De cand am luat masina mi se pare ca aud un zgomot metalic infundat pe care il localizez in zona spate dreapta. Nu stiu sigur daca e chiar acolo. La inceput am crezut ca se aude din portbagaj unde am roata de vara pe post de rezerva si care pana acum o zi nu fusese fixata ferm in spatiul destinat. Dar am fixat-o bine si zgomotul tot se aude si se aude atunci cand merg pe pavaj sau drum pietruit cu viteza mica. Zgomotul este ca o bataie. Am mai crezut ca poate fi de la capatul centurii de siguranta dreapta (partea metalica ce intra in inchizator) si care statea peste ornamentul de plastic din lateralul banchetei spate. Dar am prins centura si tot se aude.

A mai auzit cineva acest tip de zgomot? De unde ar putea fi?
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

The following users thanked this post: AlexBDA

Offline Laurentiu

Re: Zgomot metalic roti
« Răspuns #1 : 23.Nov.2015, 08:36:28 p.m. »
Goleste complet portbagajul si mai fa o testare. Poatte cricul nu e fixat bine.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Cosmin09

« Răspuns #2 : 23.Nov.2015, 08:44:19 p.m. »
Pentru accesoriile de pana, am cumparat un suport din polistiren rotund care se pune in golul rotii din portbagaj. Si toate stau fixe in acest suport destinat lor. Iar cutia asta de polistiren sta pe roata si e fixata cu o platbanda si un surub care ajunge pana in gaura din portbagaj pt fixarea rotii.

Zona de contact a rotii de rezerva cu "cazanul" portbagajului este doar in dreptul anvelopei. Asadar, janta rotii nu se atinge de tabla portbagajului. Dar voi face cat de curand o proba cu portbagajul complet gol.

PS: am pus platbanda si un surub cu cap hexagonal deoarece piulita fluture pe care o cumparasem de asemenea nu are surubul atat de lung incat sa prinda si roata normala si grosimea cutiei de polistiren. Asa ca am improvizat si acum am o cheie de 13 permanent in geanta cu triunghiurile pentru a putea desface la nevoie roata de rezerva.
« Ultima Modificare: 23.Nov.2015, 08:53:54 p.m. de cosontheweb »

Offline Cosmin09

« Răspuns #3 : 24.Nov.2015, 06:34:00 p.m. »
Va anunt ca sunt peste 90% sigur ca am descoperit sursa zgomotului. Si totul se datoreaza acestui forum  :good: Si o sa va descriu si cum am descoperit....

Citind aseara pe forum, am aflat metoda pe care dealer-ul i-a descris-o unui coleg de forum pentru inchiderea hayon-ului Vitarei (despre care stiti toti ori de pe aici ori de pe youtube ca are o problema cu inchiderea). Imi cer scuze dar nu mai retin ce id are acest coleg. Si acolo spunea ca daca vrei sa se inchida din prima, sa aduci usa hayon-ului pana la vreo 20-30 cm de pozitia inchis si ii dai drumul de acolo si se inchide. Astazi am facut si eu asa si intr-adevar s-a inchis dar s-a auzit si zgomotul pe care il auzeam din interior pe denivelari. Asa ca, am constatat ca zgomotul vine de la suportul de numar care vibreaza pe usa de tabla a hayon-ului. L-am reprodus apoi f usor tragand putin de coltul din dreapta jos a suportului de numar si surpriza...zgomotul care ma deranja s-a auzit din nou. Tragand din partea stanga, nu se aude. De aceea scriam mai sus ca il localizez in zona spate dreapta.

Ca sa fiu 100% sigur ca de acolo e zgomotul, va trebui, cand o sa am timp, sa dau jos suportul jos si sa-i pun niste burete adeziv pe partea interioara, cea care intra in contact cu usa hayon-ului. O sa revin cu rezultatul operatiunii dupa ce o voi duce la bun sfarsit. :)

Offline mpamfil

« Răspuns #4 : 24.Nov.2015, 06:55:40 p.m. »
Chiar imi faceam griji, avand in vedere ca si masina mea e din aceeasi serie, problema cu numarul e stiuta si sa mai discutat pe aici, dar cand ai specificat ca ai zgomot metalic in zona rotilor  am gandit ca nu are cum sa fie de la numar :)
  • Suzuki Vitara S 1.4 AT AllGrip Bright Red

Offline Cosmin09

« Răspuns #5 : 24.Nov.2015, 07:02:11 p.m. »
Eu mi-am dorit sa nu fie de la roti dar m-am gandit ca vine de acolo pentru ca mi-am zis ca fiind masina noua nu are altceva ce sa vibreze (imbinari, prinderi etc.), cel putin nu la inceput. Iar la roti ma gandeam ca ar putea fi stiind ca mi-am schimbat rotile de vara cu cele de iarna si ceva a fost facut gresit in service.... Dar nu mi-a trecut in niciun moment prin cap ca ar putea fi de la suportul de numar. Noroc cu forumu' :)

Offline Cosmin09

« Răspuns #6 : 25.Nov.2015, 08:43:04 a.m. »
Trebuie sa revin cu actualizare.... Din pacate, dupa ce am incercat o fixare ferma a suportului de numar astfel incat sa nu se mai atinga de tabla hayon-ului, zgomotul nu a incetat.

Sunt de parere in continuare ca acesta provine de undeva de la rotile spate sau de undeva din partea inferioara spate a masinii, poate vibreaza toba, habar n-am. Din pacate nu am timp decat sapt viitoare sa dau o fuga pana la service pentru a face verificari cu mecanicii Suzuki. Pana atunci poate o sa am timp sa golesc tot portbagajul si sa misc cu mana toba ca sa vad daca e de acolo.

Va tin la curent.

Offline Cosmin09

« Răspuns #7 : 25.Nov.2015, 09:54:26 a.m. »
Am fost pana la masina si am miscat de toba dar zgomotul nu s-a reprodus. Adica, a fost un zgomot, mai de graba un scartait pe care mi se pare de asemenea ca il aud din cand in cand, dar care nu e deranjant si nu ma duce cu gandul la o problema, asa cum este acest zgomot infundat care se aude pe pavaj si la denivelari de drum.

Offline georgeek

« Răspuns #8 : 28.Nov.2015, 07:41:25 a.m. »
Nu cumva e de la centura?
Eu am tras o sperietura de la un zgomot groaznic infundat fier pe metal "din spate". După îndelungi cercetări și observând ca se aude doar când sunt singur (soția nu auzea nimic) s-a dovedit ca e de la centura de siguranță din dreapta.
O mica problema de proiectare face ca atunci când pasagerul (cred ca și la șofer e la fel dar nu are cine sa observe) coboară și lasa libera centura de siguranță ea nu se retrage optim ci cu partea metalica înspre stâlpul mașinii -partea cu plastic. În mers zgomotul e enervant.
Verificați
« Ultima Modificare: 28.Nov.2015, 07:45:30 a.m. de georgeek »
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 28.Nov.2015, 09:12:23 a.m. »
Nu cumva e de la centura? ...  când pasagerul ... coboară și lasa libera centura de siguranță ea nu se retrage optim ci cu partea metalica înspre stâlpul mașinii -partea cu plastic.
Cred ca e ceva general la firma Suzuki.
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!