Autor Subiect: Greierasi  (Citit de 54730 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Re: Greierasi
« Răspuns #130 : 12.Iun.2017, 10:16:12 a.m. »
De la 8000 de km am si eu primii greieri. Din pacate sunt unii foarte zgomotosi si ma streseaza de vreo 1000 de km.

Vin din coltul din stanga sus pe partea soferului, aproape de parbriz, in partea superioara a stalpului dintre parbriz si geam. Am stat o gramada, ba sa tin/imping usor parbrizul sa vad poate n-o fi prins bine, ba plasticul de interior, ba geamul de pe partea soferului l-am dat sus si jos, ba parasolarul, dar nimic nu ajuta sa identific cauza. Incep sa ma gandesc ca poate sunt ceva cabluri ce trec prin stalpul din stanga de pe partea soferului care sa se fi desprins, altfel, nu mai stiu... Dar cabluri de la ce?

Am vazut acum un review la noul Swift din partea Driver's Seat Review si am vazut ca prezentatorul se plangea ca a avut si el greieri, dar mai in spate decat am eu.

Oare ce sa incerc ca sa imi dau seama de unde vin? Oare se baga dealer-ul sa imi desfaca stalpul sa vedem ce e inauntru?

Ma intreb daca or sa dispara de la sine vreodata.. Avand in vedere ca prezentatorul testa o masina noua si a avut aceeasi experienta neplacuta, as trece problema asta la "Dezamagiri New Vitara" si inca una mare. Nu ma asteptam sa fie atat de enervant.

• Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #131 : 12.Iun.2017, 11:53:49 a.m. »
Încearcă să închizi fanta de aer din stânga. Sau bagă degetul prin ea. După două luni m-am prins că acolo e unul din greieri și l-am rezolvat ținând închisă fanta aia. O să mă plâng de ea la revizie.
Al doilea greiere nu-l identific, efectiv am senzația că vibrează și se dezmembrează tot bordul. Mai ales cât e mașina rece, dar vibrează de fiecare dată când e subturată. Și e tot timpul subturată cu excpeția drumurilor lungi.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline dAlex

« Răspuns #132 : 12.Iun.2017, 01:31:00 p.m. »
Încearcă să închizi fanta de aer din stânga.

Te referi la cauciucul ala din exteriorul masinii deasupra parbrizului? Chiar acolo unde se imbina stalpul cu tavanul in colt?

Ma gandeam eu ca ar putea fi ala, dar cum sa-l inchid? Cu mana sa-l apas sau bag ceva solutie pe acolo?

A..sau fanta de aerisire, aa, pai am miscat-o in toate directiile inclusiv inchis. Nu-i aia ca se aude de sus din colt de langa parasolar nu jos..
« Ultima Modificare: 12.Iun.2017, 01:50:08 p.m. de dAlex »

Offline bogdanzarnescu

« Răspuns #133 : 12.Iun.2017, 01:56:08 p.m. »
Da, de mizeria aia de fanta de logan prin care suflă aer. La mine aia băzăie, dar numai o piesă foarte mică de îmbinare, pe care dacă pun degetul, nu mai bâzâie. Dar cum nu e o soluție să stai cu degetul acolo, s-a rezolvat prin închidere. Văd eu dacă o picătură de ceva wd-40 sau ceva de genul, adună praf acolo și o fac să tacă.
  • Vitara S, 6AT, Allgrip & Peugeot 308

Offline blueluc71

« Răspuns #134 : 12.Iun.2017, 04:46:39 p.m. »
De la 8000 de km am si eu primii greieri. Din pacate sunt unii foarte zgomotosi si ma streseaza de vreo 1000 de km.

Am avut si eu ceva similar, dar am rezolvat prin capitonarea pe interior a carcasei stalpului cu pasla decupata pe contur, cu orificii pentru suporturile de prindere, si lipita cu un epoxy transparent. Este si un cablu in interior, dar cred ca zgomotul aparea fiindca plasticul carcasei stalpului vibra si atingea caroseria uneori. Era intr-adevar enervant ...
  • Vitara 2015

The following users thanked this post: dAlex

Offline dAlex

« Răspuns #135 : 12.Iun.2017, 05:48:42 p.m. »
zgomotul aparea fiindca plasticul carcasei stalpului vibra si atingea caroseria uneori. Era intr-adevar enervant ...

S-ar putea sa fie asta. Observ ca la curbele la dreapta zgomotul capata alta tonalitate, cauzata probabil de o mica deformare plastica a caroseriei. E buna pista asta.Mai ramane sa imi dau seama cum ma bag pe acolo sa scot carcasa asta de la stalp. Probabil colegii cu insonorizarea sunt foarte familiari cu asa operatiune..

Offline lllAlexlll

« Răspuns #136 : 20.Iun.2017, 10:27:45 p.m. »
Dupa 6000 km au inceput sa "cante" greierii in zona stalpului de la sofer.
Din ce am inteles din paginile anterioare trebuie schimbat chederul,este adevarat?
Si asta se face pe garantie sau contra cost?
  • Vitara Passion 1.6 MT All Grip Benzina

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #137 : 21.Iun.2017, 10:09:18 a.m. »
Fanta de aer din stanga  a incaput sa bazaie si la mine , total enervant si e aiurea sa merg cu fanta inchisa tot timpul. Sper sa nu mai apara si altele.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline ariciul

« Răspuns #138 : 21.Iun.2017, 10:17:41 a.m. »
DUpa 31k a aparut si la mine greierul ala din mijlocul bordului. Rau tare, se auzea si pe asfalt nu numai pe drum prost. Cam doua zile dupa care nu l-am mai auzit, fara ca eu sa fi facut ceva. Am mai patit asta adica sa aud tot felul de sunete si apoi sa dispara asa cum au aparut! Ma tem ca trebuie sa ne obisnuim si cu chestia asta.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline wolfin

« Răspuns #139 : 22.Iun.2017, 10:54:09 a.m. »
La mine..pe langa stalpul din dreapta...care are un greieras de noua....mai nou...plansa bordului..pocneste...de la caldura vs ac. Fara cuvinte.
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970