Autor Subiect: Greierasi  (Citit de 54707 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline AT

Greierasi
« : 19.Nov.2015, 11:25:13 a.m. »
Am vazut mai multi colegi pe forum care s-au plans de mici zgomote in bord, ca niste scartaieturi (greierasi),
care apar la rularea masinii pe teren accidentat sau carosabil denivelat/cu pietre motiv pentru care am lansat
acest topic in ideea ca vom identifica diverse solutii pentru aceasta mica problema.

Si eu am sesizat cativa "greierasi" in plansa de bord centrala (cea gri care inconjoara unitatea infotainment).
La rularea pe carosabil denivelat cu pietre se manifestau din cand in cand acei greierasi, dar daca apasam plansa
centrala incetau greierasii.  Astazi ajungand in service cu ocazia update-ului software pentru RBS, am semnalat si
o mica problema (nu-mi mai functiona USB-ul , conector iesit din spatele unitatii infotainment, problema rezolvata)
ocazie cu care a fost scoasa plansa de bord centrala ( se scoate foarte usor din clipsuri cu ajutorul unor mini leviere
speciale de plastic). Am avut la mine un spray siliconic pentru suprafete din plastic pe care l-am aplicat pe marginea
plansei de bord inainte sa fie introdusa la loc, in ideea ca siliconul va reduce frecarea dintre plansele de bord si voi
rezolva astfel problema cu greierasii din bord.  Cu prima ocazie in care voi rula pe un carosabil cu pietre va comunic
daca cu aceasta solutie simpla am rezolvat greierasii :)

• Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

Offline AT

Re: Greierasi
« Răspuns #1 : 02.Dec.2015, 05:58:09 p.m. »
Am testat in acest weekend pe traseu cu denivelari.
Am scapat de greierasi cu solutia sus prezentata :)
  • Suzi Quatro (spirit 1.6 vvt 4x4 2015) - Probably the first owner of New Vitara in Romania -

The following users thanked this post: bluegucci

Offline aleksanders

« Răspuns #2 : 04.Dec.2015, 08:35:23 p.m. »
La mine greierasul a fugit deasupra ceasului. Au desfacut si au mutat firele de la ceas. Concluzia este una si aceeasi. Face lafel.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline AT

« Răspuns #3 : 05.Dec.2015, 11:39:08 p.m. »
Cand se mai manifesta greierasul deasupra ceasului, apasa putin pe ceas si daca nu se mai aude greierasul inseamna ca se datoreaza frecarii intre rama ceasului si plansa de bord, situatie care cred ca o poti remedia simplu cu spray-ul de silicon.  In caz ca greierasul nu dispare la apasare pe rama ceasului,  apasa si in zona descrisa de mine mai sus unde a fost problema la mine.

Offline aleksanders

« Răspuns #4 : 06.Dec.2015, 12:03:37 a.m. »
Nu este vb de zona din jurul ceasului sau zona navigatiei. Zgomotul este deasupra ceasului spre parbriz, si este un zgomot ca si cum ar zornai un plastic, nu un zgomot de contorsionare asa cum am avut langa navigatie.
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #5 : 06.Dec.2015, 12:06:21 a.m. »
Salut,
am vazut ca ai Spirit si cel mai probabil ai suport de ochelari. Poate gresesc dar am avut si eu un zgomot asemanator si mi-am dat seama ca e de la ochelarii din suport.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline aleksanders

« Răspuns #6 : 06.Dec.2015, 12:14:33 a.m. »
Doar luxus are suport, si il are in partea superioara (langa oglinda). La mine bordul are buba  :D

Offline Lerua07

« Răspuns #7 : 06.Dec.2015, 12:12:54 p.m. »
Eu pana cum (1760 km) am scapat de greierasi. Or fi intrat in .... hibernare !!!  :clap:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline AT

« Răspuns #8 : 06.Dec.2015, 01:22:59 p.m. »
Nu este vb de zona din jurul ceasului sau zona navigatiei. Zgomotul este deasupra ceasului spre parbriz, si este un zgomot ca si cum ar zornai un plastic, nu un zgomot de contorsionare asa cum am avut langa navigatie.

Am vazut la mine cand am fost in service si a fost scoasa unitatea infotainment sa fie introdus conectorul USB care iesise, exista spatiu de acces sa poti verifica ce nu este prins suficient si zornaie. Deci ai putea sa rezolvi asa problema cand vei ajunge in service pentru urmatoarea revizie.
Va fi totodata si o ocazie sa dai cu silicon marginea placii de bord centrale pentru a elimina pe viitor orice posibil greieras.

Offline georgeek

« Răspuns #9 : 06.Dec.2015, 10:58:10 p.m. »
Eu nu am greierasi! Ma deranjeaza doar zgomotul politei din portbagaj la trecerea (în viteza) peste limitatoarele de viteza.
  • Vitara Passion 1.6 ALLGRIP 5MT Savana Yvory / Black