Am vazut mai multi colegi pe forum care s-au plans de mici zgomote in bord, ca niste scartaieturi (greierasi),
care apar la rularea masinii pe teren accidentat sau carosabil denivelat/cu pietre motiv pentru care am lansat
acest topic in ideea ca vom identifica diverse solutii pentru aceasta mica problema.
Si eu am sesizat cativa "greierasi" in plansa de bord centrala (cea gri care inconjoara unitatea infotainment).
La rularea pe carosabil denivelat cu pietre se manifestau din cand in cand acei greierasi, dar daca apasam plansa
centrala incetau greierasii. Astazi ajungand in service cu ocazia update-ului software pentru RBS, am semnalat si
o mica problema (nu-mi mai functiona USB-ul , conector iesit din spatele unitatii infotainment, problema rezolvata)
ocazie cu care a fost scoasa plansa de bord centrala ( se scoate foarte usor din clipsuri cu ajutorul unor mini leviere
speciale de plastic). Am avut la mine un spray siliconic pentru suprafete din plastic pe care l-am aplicat pe marginea
plansei de bord inainte sa fie introdusa la loc, in ideea ca siliconul va reduce frecarea dintre plansele de bord si voi
rezolva astfel problema cu greierasii din bord. Cu prima ocazie in care voi rula pe un carosabil cu pietre va comunic
daca cu aceasta solutie simpla am rezolvat greierasii