Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91761 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline jupanul1

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #90 : 30.Oct.2016, 10:16:08 p.m. »
Înlocuitul unui set de senzori înseamnă aproximatv 3 litri de benzină (la prețurile actuale) pe lună timp de 5 ani. Nu-mi pare un cost chiar așa de mare. Până la urmă scopul lor este siguranța traficului (da, știu UE, cea care ne-a obligat [și] la acest lucru, zice ceva de micșorat emisiile de CO2 ca motivație).
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline Lerua07

« Răspuns #91 : 30.Oct.2016, 10:19:59 p.m. »
Plus ca peste vreo 5 ani posibil sa fie mult mai ieftini ca acum. Cred ca peste 4-5 ani vanzarile de senzori vor fi triple fata de cele de acum !  ;)
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline rdc

« Răspuns #92 : 30.Oct.2016, 10:23:29 p.m. »
directiva UE obliga la a avea TPMS implementat, nu impune tehnologia
chiar si acum sunt masini noi vandute cu senzori indirecti (e.g. hyundai), ceea ce mi se pare mult mai ok
solutia aleasa de suzuki mi se pare o bataie de joc, calculata ca sa mai scoata niste bani in service pe spinarea voastra
(adica din servicii 'post-vanzare')

Offline jupanul1

« Răspuns #93 : 30.Oct.2016, 10:30:06 p.m. »
Eu știam că în UE nu se-acceptă măsurarea indirectă a presiunii în pneuri ca soluție pentru TPMS-ul obligatoriu. Nu-i așa?

Offline aleksanders

« Răspuns #94 : 30.Oct.2016, 10:46:42 p.m. »
@jupanu - sa inteleg ca tu cand bagi benzina pui banii deoparte pentru senzori?, pune deoparte si daca peste 5 ani se arde ledul de la far....
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline jupanul1

« Răspuns #95 : 30.Oct.2016, 10:52:32 p.m. »
pune deoparte si daca peste 5 ani se arde ledul de la far....

:happy:. Nu așa merg lucrurile. Eu aș fi vrut să transmit alt mesaj, poate m-am exprimat deficitar... Cred că peste 5 ani vor fi alte probleme cu Vitarele. Probabil că în acel moment schimbatul senzorilor va fi văzut ca o bagatelă pe lângă alte alea. Eh, noi să fim sănătoși...

Offline rdc

« Răspuns #96 : 30.Oct.2016, 11:02:42 p.m. »
Eu știam că în UE nu se-acceptă măsurarea indirectă a presiunii în pneuri ca soluție pentru TPMS-ul obligatoriu. Nu-i așa?
da, din 2014. mea culpa
dar tot o prostie ramane :)

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #97 : 30.Oct.2016, 11:05:01 p.m. »
chiar si acum sunt masini noi vandute cu senzori indirecti (e.g. hyundai), ceea ce mi se pare mult mai ok
solutia aleasa de suzuki mi se pare o bataie de joc, calculata ca sa mai scoata niste bani in service pe spinarea voastra
(adica din servicii 'post-vanzare')
Daca Suzuki ar fi folosit sistem indirect (nu exista senzori indirecti) atunci as fi citit p'aici carcoteli de genul "Suzuki s-a scumpit la un rahat de 4 senzori". Asta cand ati fi vazut ca sistemul indirect nu este la fel de precis ca senzorii in roata si mai ales cand ar fi trebuit facute calibrari dupa fiecare schimbare de roata sau chiar numai umflare/desumflare a rotilor.
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline jupanul1

« Răspuns #98 : 30.Oct.2016, 11:23:35 p.m. »
Cred că din lipsă de informare abordăm oarecum greșit problema senzorilor. Până la urmă nu discutăm de nimic altceva decât de ”consumabile”. Așa cum intră în această categorie de exemplu ambreiajul, becurile, discurile de frână sau anvelopele să zicem, la fel ar trebui să intre și senzorii de presiune din roți.

Până una-alta sistemul TPMS este considerat suficient de important în așa fel încât să nu mai treci ITP dacă el nu funcționează corespunzător. Deci, fiind vorba (în mod deosebit) despre propria-mi siguranță în trafic, prefer să nu-mi bat capul prea mult cu costurile schimbării la 5 ani a unor amărâți de senzori.

The following users thanked this post: yeti

Offline chipson78

« Răspuns #99 : 31.Oct.2016, 08:59:30 a.m. »
eu am sistem indirect pe honda din dotare, da mai multe alarme false decat reale. dar e adevarat ca nu costa nimic, doar cateva secunde sa ii resetezi cand o iau razna.
  • Swift 1.0 AT