Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91759 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #70 : 26.Oct.2016, 03:25:01 p.m. »
Eu si alti colegi de pe forum. Se comporta la fel ca si cei de pe masina.
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

The following users thanked this post: Cristi_Marin

Offline wolfin

« Răspuns #71 : 26.Oct.2016, 03:38:56 p.m. »
ala l-am comandat si eu....

@Cristi_Marin am crezut ca ai citit paginile si erai nedumerit in privinta vdo-ului

bafta
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline Cristi_Marin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Galati
« Răspuns #72 : 26.Oct.2016, 04:24:07 p.m. »
M-am uitat si vazusem despre acesti VDO, precum si niste senzori HUF parca, dar si altii care nu indica presiunea din roata, doar declanseaza o alerta in cazul in care presiunea nu se incadreaza intre limitele corecte. Caut niste senzori similari cu cei originali care sa nu-mi dea batai de cap si nu stiam ce sa aleg/caut, dar o sa vad cu VDO-ul.
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT

Offline atipic

« Răspuns #73 : 29.Oct.2016, 09:41:58 p.m. »
Pentru pregatirea masini la anotimpul rece am optat pt. jante de tabla si cauciucuri de calitate mai buna decat cele oferite de dealeari. Drept urmare a trebuit sa cumpar si senzori. In urma experientei colegilor nostri de pe acest forum am cumparat de pe epiesa.ro senzorii VDO. Astazi i-am montat si isi fac treaba, transmit cu brio presiunea catre CB fara nici o setare in prealabil!
  • Vitara Spirit VVT AllGrip

The following users thanked this post: gabineg

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #74 : 30.Oct.2016, 11:26:58 a.m. »
Pe aici senzorii sunt obligatorii pe masinile noi  sau vandute din 2014 si nu poti sa faci revizia daca nu ii ai. Dar am gasit o informatie care m-a mirat: cica durata de viata a bateriei este de circa 5 ani sa ca se schimba senzorul CU TOTUL cand bateria nu mai are destula energie...Stiti ceva de asta? Eu eram comvins ca schimbam bateria, nu senzorul cu totul...Daca ai 2 seturi de roti - vara iarna cu sezori pe ambele, la 5 ani trebuie sa iti cumperi 2 seturi noi de senzori...Plus ca un nene de la un atelier de roti mi-a spus ca de fapt tin cam 3 ani...pentru mine asta e cam ca cireasa de pe tort.  O sa vad ce se intampla acum cand schimb cauciucurile pe jantele originale, nu mi-e decat de echilibrare...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: kellogs

Offline Lerua07

« Răspuns #75 : 30.Oct.2016, 01:25:12 p.m. »
Si eu tot asa stiu ca nu se poate schimba bateria (care cica tine 5-7 ani) , asa ca.... alti bani, alta distractie !  :(
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

The following users thanked this post: kellogs

Offline marcone

« Răspuns #76 : 30.Oct.2016, 02:08:14 p.m. »
Bine am venit in era consumerismului unde se pot cumpara anvelopele cu 1000ron pentru ca mai apoi ca sa dai inca 700 ron pe senzori care nu tin nici macar cat anvelopa.
Eu astept solutiile de hack-uit softul masinii ori de pacalit cu ceva emulator pe partea de TPMS daca chiar este/va fi motiv de respingere la ITP. Deocamdata eroarea din bord o tratez cu indiferenta.

Si eu tot asa stiu ca nu se poate schimba bateria (care cica tine 5-7 ani) , asa ca.... alti bani, alta distractie !  :(
Senzorul e capsulat, inclusiv bateria, intr-o rasina pentru a nu se deteriora de la fortele ce apar in timpul miscarii.
Daca indepartezi rasina cu grija cred ca poti schimba bateria dar de dat jos de pe masina/dejantat/jantat/echilibrat/montat tot nu scapi.

Offline Lerua07

« Răspuns #77 : 30.Oct.2016, 02:33:39 p.m. »
O fi incercat cineva chestia asta ? Cine stie cat de dura o fi rasina si ce tip de baterie o fi pusa - muncesti mult si e posibil sa vezi ca tot trebuie alti senzori noi  :-? Treaba asta cu imposibilitatea schimbarii bateriei este o mare porcarie  X-( . Sa speram ca cineva va reusi sa hack-iasca softul

Offline kellogs

« Răspuns #78 : 30.Oct.2016, 02:37:57 p.m. »
Eu astept solutiile de hack-uit softul masinii ori de pacalit cu ceva emulator pe partea de TPMS

e pe vine. Va fi 100 lei. /un singur modul :) cu baterii ce pot fi schimbate :)
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

The following users thanked this post: Lerua07

Offline Lerua07

« Răspuns #79 : 30.Oct.2016, 02:53:10 p.m. »
 :clap: