Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91762 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline teutzue

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #650 : 27.Feb.2024, 02:08:11 p.m. »
Am inteles. Totul ar trebui sa fie in regula cu senzorii. Incerca sa decuplezi borna si sa nu mergi cu masina macar 20 de minute. Apoi incerca din nou. Asigura-te ca masina are setarea in bord la modul confort, nu eco. Ar trebui sa mearga. Mai mult de atat nu stiu ce poate fi facut.

P.S.: eu am luat fix aceeasi senzori (2 perechi chiar) si nu am avut nici o problema.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #651 : 27.Feb.2024, 02:17:55 p.m. »
Mulțumesc! O sa incerc și aceasta varianta!
  • Vitara

Offline Radovan_eu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
    • Iasi
« Răspuns #652 : 28.Feb.2024, 01:51:48 p.m. »
Am scos borna minus, dar nu am scăpat de eroare. Am montat rotile de iarna și totul e ok. Când o să remontez rotile de vara cu acei senzori, o sa merg sa mai fac o diagnoza.
  • Vitara

Offline Hms

« Răspuns #653 : 28.Feb.2024, 02:57:11 p.m. »
Ceva asemanator am patit si eu cu setul de roti de iarna. Dupa ce am incercat orice sa scap de eroare am fost la reprezentanta si acolo cu ajutorul si a calculatorului- nu numai a aparatului ce il plimba de la o roata la alta am rezolvat dar... numai pentru atunci. In primavara am schimbat rotile de iarna cu cele de vara si a fost in regula pana in toamna cand am patit din nou. Atunci am apelat la colegul nostru si am cumparat aparatul cu care am scapat de eroare. Problema la mine a fost ca la o revizie mi-au schimbat softul la masina, chipurile sa fie la zi cu toate dar acuma nu recunoaste masina decat patru senzori, cei ai rotilor de vara.

https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=8607.10
  • Suzuki Baleno 1.2 HYBRID B-TOP

The following users thanked this post: teutzue, kellogs

Offline Mmarza

« Răspuns #654 : 03.Mar.2024, 12:02:03 a.m. »
am avut si eu o problema similara cu senzori comparati de pe aliexpress, tot "Continental" (ca nu le e greu sa "printeze" ce vor pe ei) tot pt. vitara

am incercat mai multe variante, inclusiv diferite resetari, tot ecranul portocaliu

problema s-a rezolvat iarna, cand am ramas fara baterie, iar la montarea uneia noi, tadaaaaa, au fost recunoscuti si inca merg

succes!
  • Vitara 1.6 passion Silky Silver

Offline sebac

« Răspuns #655 : 11.Apr.2024, 11:32:56 p.m. »
Salut, se pare că mă alătur și eu clubului SERVICE TPMS. Am schimbat anvelopele, cu cele de vară și mi-a apărut această eroare. Am fost la reprezentanță mi-au verificat senzorii funcționează. Au șters eroarea din diagnoză dar a reapărut. Am pus presiunea de 2.3 am ajuns acasă, am pus diagnoza eu, tot nu citește niciun senzor. Am mai auzit că aș putea încerca să pun presiune 3 să rulez câțiva km și după să cobor înapoi la 2.3. Ce părere aveți? Sau să comand din china un set de senzori?
  • Suzuki Vitara 2020 Passion 6MT AllGrip Hybrid

Online ntire2000

« Răspuns #656 : 12.Apr.2024, 12:19:28 a.m. »
Incearca cu presiune minim 2.5 pe fiecare roata - din câte am mai citit pe net (folclor urban) asta e o limita de la care senzorii mai lasa de la ei.  :D
Daca eroarea dispare, poti dupa aceea sa mai relaxezi presiunea pâna la 2.3 ca sa nu-ti prapadesti suspensia.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sebac

Offline sebac

« Răspuns #657 : 12.Apr.2024, 09:18:36 a.m. »
Aveți idee cum funcționează tot acest sistem? Mie mi se pare că nu citește mereu datele de la senzori. Adică am șters eroarea ieri, am mers puțin azi cu mașina nu mi-a apărut din nou eroarea, dar în meniu tot - arată la presiunea in pneuri. Oare citește datele de la senzori după un anumit nr. de kilometri sau după un anumit timp? Iar dacă nu vede datele pune eroarea? Am căutat un data sheet după codul 43130-61M00 dar n-am găsit.  :-))

Offline sebac

« Răspuns #658 : 12.Apr.2024, 02:27:26 p.m. »
Am șters eroarea din diagnoză. Am setat presiunea la 2.8 pe fiecare anvelopă, am mers circa 5km și au apărut valori în tyre pressure. Cred că s-a rezolvat. O să cobor presiunea în pneuri și o să văd dacă o să continue să apare.

Online ntire2000

« Răspuns #659 : 12.Apr.2024, 03:01:09 p.m. »
La senzorii mei (am si originali si chinezarii) erorile apar atunci când presiunea scade sub valoarea de 2.3, deci un 2.4 ar fi o limita decenta sub care sa nu cobori presiunea din anvelope.
Ideal e sa ai si un manometru de calitate ca sa fii sigur de presiunea masurata.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού