Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91763 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ovydyurs

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #60 : 26.Oct.2016, 10:38:48 a.m. »
ieri am montat anvelopele de iarna, pe jantele originale de 17,  la service-ul autorizat Suzuki din BV si le-am solicitat mecanicilor sa seteze presiunea pt. ECO. Dupa ce s-au uitat mirati unii la altii de parca eram primul care le-as fi cerut asa ceva, la indicatia mea, au verificat inscriptia de pe stalpul usii unde apare presiune 2.8 pe fata si 2.6 pe spate pt ECO.
Ei mi-au spus ca este cam mult si ca ei recomanda 2.2 (ca asa pun la majoritatea). In cele din urma au setat presiunea pt ECO.
Mai are cineva presiunea asta in anvelope 2.8 fata si 2.6 spate pt eco? Sunt ceva contraindicatii? scuze daca s-a mai scris despre asta pe forum, dar eu nu am gasit.
  • Suzuki Vitara

Offline ariciul

« Răspuns #61 : 26.Oct.2016, 10:45:36 a.m. »
N-as crede ca a pus cineva pentru simplul fapt ca masina cam topaie (cel putin astea cu motor aspirat)  si daca mai pui si presiune mare in pneuri nu stiu exact daca nu cumva se amplifica topaiala! Poate ne dai tu un feedback dupa ce circuli o perioda pe Eco! Ce motor ai?

PS - m-am uitat in recensamant si am vazut ca ai 1.6
O sa cam topaie , zic eu!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline jupanul1

« Răspuns #62 : 26.Oct.2016, 10:46:10 a.m. »
Dacă te-ajută cu ceva, pe Swift am mers mult timp cu ”ECO” în anvelope (primeam aceeași reacție de la vulcanizări/service când le spuneam cât ”să bage”). Ca efect imediat e că-mi cam clănțăneau dinții în gură și simțeam destul de bine toate denivelările, cât de mici.

Într-un an i-am lăsat pe angajații de la vulcanizare să pună cât cred ei de cuviință (e drept, n-aveam senzori pe Swift). A fost mult mai bine d.p.d.v. al confortului la interior. Ca dezavantaj - dacă parcam înclinat (cu o parte pe trotuar/bordură) îmi părea că am pană. Nu am simțit diferențe la consum sau dacă au fost, au fost nesemnificative.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline ovydyurs

« Răspuns #63 : 26.Oct.2016, 10:51:09 a.m. »
am facut cam 30 km cu presiunea setata pe ECO si n-am simtit nici o diferenta pana acum. ma asteptam sa "sara" semnificativ in special la limitatoarele de viteza din oras, dar surprinzator nu am remarcat o diferenta notabila.
revin dupa ce voi parcurge o distanta considerabila pentru un feedback mai acurat
  • Suzuki Vitara

Offline BXXENL

« Răspuns #64 : 26.Oct.2016, 10:53:56 a.m. »
Cred ca 2.8 este exagerat, eu am mers cu 2.5 si imi clantaneau dintii. Masina nu se va lansa in aer cand treci peste limitatoare, suspensia functioneaza la astfel de damburi,diferetele apar pe piatra cubica sau cai de rulare cu multe imperfectiuni.

Ai putea sa murdaresti roata de creta si sa misti putin masina in fatza apoi sa urmaresti daca s-a curatat creta de pe intreaga cale de rulare sau a ramas creta pe flancuri.

Daca ramane, asta inseamna ca anvelopa este balonata si iti scade drastic suprafata de contact, fapt mai degraba periculos decat eco.

Pt consum redus mai bine pui jante si anvelope mai inguste decat sa umblii cu rotile super umflate, suspensiile si directia vor incasa toate socurile pe care anvelopele super umflate nu le vor mai amortiza...

Producatorii ar face orice sa scada consumul masinii in teste (inclusiv sa minta), si apeleaza la tot felul de tertipuri. Anvelopele umflate peste masura e una din schemele lor, altele sunt uleiurile super subtiri, deconectarea alternatorului, si uite asa scoate super consum in test si dublu pe sosea.

Daca nu rulezi cu viteza maxima sau nu ai masina incarcata la maxim presiunile ECO trebuie evitate.

2.2 fata 2.0 spate ar face masina mult mai docila, iar diferenta de consum de carburant este neglijabila. De asemenea, presiunile masoara cu rotile reci, cand se incalzeste anvelopa aerul din ea se dilata crescand artificial presiunea cu 0.2-0.3 bari.
  • SX4 1.5
Alex

The following users thanked this post: ovydyurs

Offline wolfin

« Răspuns #65 : 26.Oct.2016, 10:54:15 a.m. »
 @cristi_marin

pai ar trebui sa mearga vdo-ul pus pe 1.6.

• vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline enicky

« Răspuns #66 : 26.Oct.2016, 12:04:34 p.m. »
    Evident ca pe ECO topaie ! te consolezi tu ca nu e diferenta notabila, dar e foarte notabila ! :) Evident ca s-au uitat mecanicii mirati, pt ca fiecare vrea sa aiba confort in masina, altfel ar merge cu tramvaiul ! Si daca tot te-ai uit pe stalp la valori, vezi ca in dreptul valorii 2,8/2,6 este un desen care arata incarcarea masinii. Daca vei incarca masina conform desenului, atunci se justifica presiunea ECO, dar daca mergi singur(n-are sens) vei obtine, topaiala, un consum mai mic si o uzura mai rapida a articulatiilor.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cristi_Marin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Galati
« Răspuns #67 : 26.Oct.2016, 02:26:54 p.m. »
@wolfin
Ma interesa sa aflu surse de procurare la un pret decent a acestor senzori. La reprezentanta, pretul e cam piperat ...
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT

Offline danut1900

• Full Member
  • Mesaje postate: 143
  • ...but it's more important to be nice.
    • Suceava
  • Suzuki Vitara Passion 1.6 2WD MT

The following users thanked this post: Cristi_Marin

Offline Cristi_Marin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Galati
« Răspuns #69 : 26.Oct.2016, 03:00:56 p.m. »
A instalat cineva astfel de senzori ( http://www.epiesa.ro/senzor-sistem-de-control-al-presiunii-pneuri-vdo-s180052024z-piesa-2071850.htm# ) ? Se comporta la fel ca cei originali, adica ofera informatii legate de presiunea din roti, sau doar alerteaza in cazul in care presiunea a iesit din intervalul setat ?
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT