Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91776 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VictorN

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #590 : 09.Iun.2021, 08:05:57 p.m. »
Ai doua seturi de anvelope? Ai mers cu ambele în mașina?

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline oxygen2k8

« Răspuns #591 : 09.Iun.2021, 08:08:20 p.m. »
Salut!
Nu am 2 seturi de cauciucuri vara și iarna, le am dat jos pe cele de iarna, le am montat pe cele de vara și de atunci am rămas cu frumoasa eroare service tmps pe display-ul central, inclusiv cu senzorul nou și am făcu astăzi 100 km în afara localitatii
  • Suzuki New Vitara 1.6L 120HP 2018

Offline VictorN

« Răspuns #592 : 09.Iun.2021, 08:11:42 p.m. »
Ok, atunci n-am idee de ce nu merg.
Mergi la o reprezentanță. Când am luat mașina mi-au spus că ei pot imperechea senzorii utilizând nu știu ce sculă.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline oxygen2k8

« Răspuns #593 : 09.Iun.2021, 11:28:39 p.m. »
Salut am reușit într-un final sa îl împerechez, greu dar am reusit #:-S
  • Suzuki New Vitara 1.6L 120HP 2018

Offline enicky

« Răspuns #594 : 16.Iun.2021, 08:31:20 p.m. »
Daca ati facut vreodata pana la masina, poate ati observat ca roata nu este in totalitate lipsita de aer.
Ce s-a intamplat: atat de mult aer a iesit dinauntrul pneului, incat greutatea masinii n-a mai fost suportata.

Presiunea pneurilor este presiunea atmosferica din interiorul sau, de obicei masurata in kilograme/metru patrat (psi - pounds/square inch) sau kilopascali (kPa).

Care e scopul acestei presiuni :
- Aerul din interiorul pneului serveste la mai multe scopuri
- Amortizeaza socurile cu asfaltul. Un pneu supraumflat ofera o tinuta de drum mult mai rigida decat unul desumflat.
- Un pneu subumflat poate cauza senzatia de plutire, plus ca performantele masinii vor scadea dramatic.
- Asigura rotirea cat mai eficienta a ansamblului roata, scade coeficientul de frecare al pneului cu solul si asigura o generare cat mai mica de caldura atunci cand roata se misca.
- Previne deformarea pneurilor. Frecarea excesiva care apare in cazul pneurilor subumflate cauzeaza caldura si toceste suprafata de rulare mult spre exterior.
- Pneurile supraumflate uzeaza partea lor centrala.

Cum sa determinati presiunea optima pentru pneurile masinii dumneavoastra?
Presiunea optima a cauciucurilor este scrisa pe o placa localizata in portiera soferului in majoritatea cazurilor. Uneori, placutele sunt in torpedou sau la capatul usii. Presiunea inscriptionata acolo ar trebui respectata.

Atentie: Exista un maxim de presiune inscriptionat pe pneu, dar este recomandat sa nu il atingeti niciodata.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline teutzue

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Online ntire2000

« Răspuns #596 : 21.Iun.2021, 09:30:14 p.m. »
Al doilea model cred ca e fix varianta luata de mine de pe aliexpress.

Mda, fix aia sunt - cod MR4498ANRT.

De la 35 de dolari la 500 de lei, se poate pune de un biznis destul de profitabil daca gasesti musterii care n-au rabdare 2 luni pâna vine marfa din China.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline perfidus

« Răspuns #597 : 23.Iun.2021, 09:28:02 a.m. »
Salut am reușit într-un final sa îl împerechez, greu dar am reusit #:-S

Ai folosit ceva scula sau doar folosind procedura data in manualul de service?

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline enicky

« Răspuns #598 : 23.Iun.2021, 11:58:19 a.m. »
Ai folosit ceva scula sau.......?
   :-)) :-)), e lucrare de laborator, ce mai....Nu cred ca este altfel, la mine dupa ce i-am montat, am circulat si CB i-a identificat pe rand. Impropriu spus "imperechere", dar depinde la ce ti-e gandul...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Flamaropol

« Răspuns #599 : 09.Iul.2021, 11:03:19 p.m. »
Salutare,

Zilele astea urmeaza sa fac un drum cu Vitara mea, Bucuresti-Constanta.
Suntem 5 adulti si avem si bagaje (sper sa nu se cocoseze masina, niciodata nu am luat mai mult de trei pasageri in masina).
Presiunea in roti o sa o fac 2.4 bari pentru rotile din fata si 2.8 bari pentru cele din spate (conform indicatiilor abtipildului lipit pe masina).
Intrebarea mea este: ce ar trebuie setat in meniul masinii la TPMS mode, unde avem trei variante:
 1. Comfort mode
 2. Eco mode
 3. Load mode
Intuitia imi spune sa aleg load mode.
Astept si parerile voastre.
  • Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT