Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91783 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Valentin.Bartolomeu

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #520 : 15.Apr.2020, 08:05:29 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri. In prima faza voi alege calea logica. In sensul ca daca nu apare nicio eroare in bord (e de bine) inseamna ca, computerul e in dilema si asteapta ceva mai mult timp pentru a confirma semnalul de la senzori. Daca nici dupa mai multi km nu apare informatia, singura explicatie pe care o gasesc este ca rotile cu care a venit masina au alt tip de senzori si acestia au fost imperechiati cu masina. Asta inseamna ca senzorii de pe rotile de iarna ar fi cumva unii universali care se adapteaza cu masina. O sa incerc sa sun maine la DAB, ca de acolo am luat masina, sa intreb mai multe. O seara buna!
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

Offline enicky

« Răspuns #521 : 15.Apr.2020, 10:51:47 p.m. »
... Nu apare in bord nicio avertizare sau eroare.
  Rolul senzorilor este sa te avertizeze daca scade presiunea din anvelopa.
Daca este o problema, de nerecunoastere sau presiune scazuta, atunci ai avertizare pe bord, nu ti se mai afiseaza alte informatii decat despre presiune,  pana nu rezolvi roata(rotile) respectiva, apoi avertizarea dispare.
  Deci daca nu ai asa ceva(avertizare, care este ceva foarte deranjant!), atunci nu vad ce problema ai?!
   Inseamna ca au fost imediat "recunoscuti", presiunea este in parametrii normali, deci nu-i nicio problema !!! Personal, doar in prima iarna mi-a afisat presiunea la schimbarea cauciucurior, de atunci niciodata ! Au mai fost doua situatii de scadere a presiunii, am umflat roata si a disparut avertizarea.
  Astea de vara binenteles ca le-a recunoscut imediat deoarece mai fusesera pe masina, deci ce problema este?!!! Ca eu nu inteleg...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

« Răspuns #522 : 16.Apr.2020, 06:44:00 a.m. »
Nu cred ca am explicat prea bine. In meniul computerului de bord poti vedea valoarea reala a presiunii de pe fiecare roata. Aici e problema ca aceste valori nu mai apar. Stiu cum trebuia sa fie pt ca in 10 luni de cand am masina am mai verificat presiunea din cand in cand. O singura data mi-a aparut semnul in bord ca ar fi o problema. Dar atunci a fost vorba de o scadere a temperaturii exterioare pentru ca dupa ce s-a incalzit afara a disparut semnalizarea din bord.
Imi pare rau sa spun dar am constatat ca pe acest forum se practica o atitudine "ostila" fata de cei noi. O zi buna!

Offline ntire2000

« Răspuns #523 : 16.Apr.2020, 08:56:23 a.m. »
Eu zic ca daca ar fi fost o problema, ai fi avut avertizarea aia enervanta în bord.
De ce nu-ti afiseaza presiunea asta chiar e o dilema.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Valentin.Bartolomeu

Offline VictorN

« Răspuns #524 : 16.Apr.2020, 09:08:59 a.m. »
In mod normal trebuie sa îți arate presiunea în roată după ce mergi ceva timp cu mașina.
Ținând cont ca nu apare eroare înseamnă ca recunoaște senzorii dar nu afișează presiunea.
Eu as încerca să mai merg puțin cu mașina și dacă nici asta nu rezolva problema, sa dezumflu / umflu rotile atât pentru a vedea dacă apare avertizare cât și pentru a le da un "impuls".

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #525 : 16.Apr.2020, 09:57:00 a.m. »
... Aici e problema ca aceste valori nu mai apar. .
Imi pare rau sa spun dar am constatat ca pe acest forum se practica o atitudine "ostila" fata de cei noi. O zi buna!
     Nici pe departe "ostila"!!!
Tu insuti creezi o problema !!! La montarea/schimbarea cauciucurilor pe masina, mecanicul regleaza si presiunea acestora, de obicei intreband propietarul sau verificand inscriptionarea de pe stalp. Presiunea fiind ok, nu exista nicio atentionare, atunci care e problema? Ca nu vezi tu niste cifre in dreptul fiecarei roti pe bord? Vor apare cu siguranta mai tarziu.
     Asta sa fie singura problema pe care o are masina ! Poti circula linistit, nu exista niciun pericol ca n-a afisat cati bari ai in anvelopa.
Ca si concluzie, nu e vorba de ostilitate, e vorba de acceptarea functionarii senzorilor lor ca atare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline VictorN

« Răspuns #526 : 16.Apr.2020, 10:01:13 a.m. »
Pai tocmai asta e, ca nu știi dacă funcționează în parametri sau nu atât timp cât nu îți afișează presiunea după ce ai mers o ora cu ea.
În cazul meu neafisarea valorilor a fost urmata de apariția avertizării dar nu imediat ci la distanta de juma de ora.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline ntire2000

« Răspuns #527 : 16.Apr.2020, 10:11:01 a.m. »
Si când te gândesti ca unii baga simulatoare doar ca sa scape de senzorii vietii.
Circula relaxati fara sa-i intereseze presiunea din anvelope, de parca o diferenta de 0,2 bari ar conta în conditiile de viteza de maxim 130km/h care se practica pe la noi.
Daca am avea circuite de formula 1 sau macar autostrazi fara limita de viteza v-as întelege încrâncenarea, dar asa....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: kellogs

« Răspuns #528 : 20.Apr.2020, 09:04:22 a.m. »
Hristos a înviat!
Mica "problema" s-a rezolvata de la sine. Senzorii trebuiau rulati ceva mai mult. Cu ocazia asta am constatat ca senzorii originali se imperecheaza cu masina indiferent de pozitia rotii (fata-spate/stanga-dreapta). Se pare ca senzorii "hiberneaza" :D. Multumesc pentru timpul acordat. O zi minunata si sanatate!

Offline enicky

« Răspuns #529 : 20.Apr.2020, 02:24:10 p.m. »
Vor apare cu siguranta mai tarziu.
     Poti circula linistit, nu exista niciun pericol ca n-a afisat cati bari ai in anvelopa.
    Adevarat a Inviat !

Ma bucur sa aud ca s-a "rezolvat"! :)