Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91791 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #510 : 10.Mar.2020, 07:05:02 p.m. »
    Nu recomand modul Economic, chiar daca s-ar castiga 0,5-1l/100km, pentru ca afecteaza mult si confortul si articulatiile masinii si nu in ulyimul rand distanta de franare !!
   2,2, max. 2,3, atat cat sa nu intre senzorii in avertizare, este suficient.
Presiune mai mare pe spate e gresit, masina este usoara pe spate si va "tzopaii" disconfortabil la cel mai mic hop !
   La o presiune mai mare, suprafata de contact a anvelopei cu asfaltul scade, deci scade si aderenta dar creste distanta de franare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Cristi B

« Răspuns #511 : 10.Apr.2020, 07:44:06 p.m. »
Salut.
Am luat astăzi niște jante second pt anvelopele de vara și separat un set de senzori originali, după cod. Problema e ca senzorii pe partea cauciucata sau siliconat sunt umflat. Sunt bolfe efectiv ceea ce ma face sa ma întreb dacă sunt buni. Ma gândeam dacă nu cumva bateriile s au umflat și astfel sa degaje puțin gaza care sa umfle cauciucul ce acoperă bateria. Altfel nu-mi explic cum ar putea sa se umfle protecția asta de cauciuc al senzorului. Știți ceva despre un asemenea aspect? E normal? Cumpărătorul ma asigura ca senzorii funcționează doar ca el ia luat de la cineva de pe net de care nu mai da și nu i s au potrivit, el având un Nissan Juke. Știu ca ei sunt compatibili și cu alte mărci dar alte detalii nu știu. Cert e ca am făcut prostia, zic eu, sa iau senzori second, care chiar dacă au fost folosiți o zi doar, mie îmi ridica semne serioase de întrebare. Ați mai pățit careva ceva de genul? Maine merg pana la Adax sa ii verifice și apoi sa i montez. Nu prea voiam sa ies aiurea din casa și tocmai în capătul Clujului, dar acum sunt constrâns. 400 de lei am dat pe ei.
Mulțumesc
  • Viatara 2019

Offline Floppy76

« Răspuns #512 : 11.Apr.2020, 09:09:33 p.m. »
Mai bine desfaci unul inlaturand stratul de epoxi sau ce-o fi ala, vezi ce tip de baterie trebuie, si le schimbi. Exista tutoriale pe youtube.
  • New Vitara Passion 1.4T AllGrip

Offline Cristi B

« Răspuns #513 : 11.Apr.2020, 10:36:34 p.m. »
Pentru a schimba bateria deja trebuie și ciocan de lipit. Sa găsești bateria respectiva. Rămâne riscul sa fie cu senzorul ceva. Astea le am zis ca mi au venit în cap. Am procedat azi altfel. M am dus la Adax și acolo au aparat de verificat senzorii. Fiecare în parte a funcționat și s a conectat instant. Au zis ca s buni. I am montat pe jante și pe mașină apoi. Computerul de bord i a acceptat pe loc. Practic mai rapid ca cei din fabrică, ca ăștia din fabrică, după ce am făcut un schimb de anvelope în toamnă, au avut nevoie de câteva minute sa fie recitiți iar. Deci problema rezolvata. Se pare ca nu e nici o legătură în faptul ca siliconul/cauciucul acela e puțin umflat. Probabil defecte estetice din fabrică.
Merci
  • Viatara 2019

Offline Valentin.Bartolomeu

« Răspuns #514 : 15.Apr.2020, 06:18:19 p.m. »
Buna ziua! Vin cu o intrebare. Dupa cat timp (sau km) de la schimbarea rotilor computerul masinii incepe sa arate presiunile? Am schimbat rotile de iarna cu cele de vara si nu mai afiseaza nimic (doar liniute). Nu apare in bord nicio avertizare sau eroare. Rotile de vara au mai fost pe masina anul trecut. Atunci totul a functionat perfect. Rotile de iarna sunt cumparate de la dealer (kit iarna) si au functionat din prima. Singura diferenta fata de anul trecut este ca am inversat rotiile de vara intre ele conform manualuli de utilizare. Multumesc
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

Offline VictorN

« Răspuns #515 : 15.Apr.2020, 06:30:07 p.m. »
Salut! Nu am o limita exacta dar cel mai devreme am încercat după 5 minute și vreo 2 km.
Cel mai des le verific la benzinărie înainte sa opresc motorul.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline perfidus

« Răspuns #516 : 15.Apr.2020, 06:59:41 p.m. »
Dupa ce pui contactul asa apare, cu liniute. Confirm ce zicea colegul mai sus, se actualizeaza in mers; nu am masurat timpul sau distanta dar am incercat apoi dupa un drum de 5km si aratau ca in postarea mea de mai sus (2.67-2.7).

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline Valentin.Bartolomeu

« Răspuns #517 : 15.Apr.2020, 07:25:19 p.m. »
Intreb pentru ca pe rotile de iarna informatia a aparut repede (aprox 2-3 minute) si nici nu am mers cu mai mult de 50km/h. Dar acum la astea de vara am mers vreo 20 min, am avut si o oprire scurta pentru a reface presiunea, am depasit chiar 50km/h. Cand am ajuns acasa inainte de a opri motorul am verificat senzorii si... nimic. Doar liniutele de rigoare. Sper sa nu devin sacaitor dar e prima masina la care am asa ceva si nu prea stiu cum functioneaza (TPMS). Multumesc
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

Offline perfidus

« Răspuns #518 : 15.Apr.2020, 07:32:14 p.m. »
Cei de la reprezentantă sau sunt varză sau au vrut să facă un ban. Există mașini la care trebuie făcute cele descrise dar Suzuki recunoaște singură senzorii și poziția lor, după ce rulezi puțin cu ei.
Eu am încredere in ce zice rexkrokiDAU, totul ar trebui sa fie automat.
E ciudat ce spui. In doua saptamani fac si eu schimbul si verific. Eu am luat masina din showroom echipata cu rotile de iarna si pe cele de vara in portbagaj.

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

Offline VictorN

« Răspuns #519 : 15.Apr.2020, 07:39:13 p.m. »
Când am schimbat cauciucurile am mers ceva mai mult (10km) cu cauciucurile de iarna în masina și sistemul a luat-o puțin razna în sensul ca mai întâi nu afișa presiunea (arata liniutele) ca mai apoi sa îmi apară mesajul în bord cu defecțiunea tmps.
Ulterior am mers vreo 30km și și-a revenit.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk