Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91754 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Catalln

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #50 : 12.Oct.2016, 06:17:30 p.m. »
Am sesizat un lucru interesant,  acum, cu schimbarea setului de roti vara/iarna.
Ieri dupa ce am facut schimbul,  si am parcurs drumul de la service spre casa,  in parcare verific sa vad presiunea,  surpriza,  nu imi indica nimic (_ _ _ kpa).
Dar fara sa imi apara in bord nici o atentionare.
Azi dimineata spre serviciu,  la fel.
Dupa amiaza,  intru in meniu si schimb de pe confort pe eco,  dupa care plec.
Am spus sa ies din oras,  sa pot avea ceva viteza,  poate se intampla ceva,  surpriza in timp ce ma deplasam a aparut in bord atentionarea

Acest lucru m-a pus pe ganduri,  de ce:
- atat timp cat nu a primit informatia de la senzori mi-a afisat (_ _ _ kpa), fara nici o avertizare (ecran galben, etc.);
- abia in momentul cand a primit acea informatie de la senzori, am primit avertizarea.

De aici sunt doua ipoteze:
- atat timp cat sistemul nu primeste nici o informatie,  tace malc;
sau
- sistemul recunoaste senzorul,  dar senzorul, inca nu trimite nici o informatie, si din aceasta cauza tace malc.

Ambele sunt fezabile doar ca la a doua nu se leaga ceva,  cum recunoaste senzorul daca acesta este off, nu transmite informatia? 
Am observat, ca este on, doar dupa ce ce este depasita o anumita viteza de rotatie a rotii.

Astfel cred ca este posibila circulatia fara senzori, fara a avea tot CB galben.
« Ultima Modificare: 12.Oct.2016, 06:23:00 p.m. de Catalln »
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Online aleksanders

« Răspuns #51 : 12.Oct.2016, 06:59:38 p.m. »
senzorul emite informatia dupa ce ruleaza putin - in cazul tau ai setat presiunea sa fie pe modul eco si nu pe confort - el a sesizat ca toate anvelopele tale au presiunea sub standardul de eco - treci pe confort si o sa iti dispara avertizarea.
- fara senzori o sa ai ecran galben in permanenta fara sa mai poti accesa alte informatii in bord.
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline Catalln

« Răspuns #52 : 12.Oct.2016, 07:14:13 p.m. »
Trecerea de pe confort pe eco,  nu a avut efect, odata ce am rulat peste 3 - 4 Km.
Avertizarea a aparut dupa ce senzorii au transmis presiunea catre CB, dupa ce am avut ceva viteza (peste 50-60 Km/h).
De aici si semnul de intrebare, daca nu este trimisa presiunea catre CB, mai apare avertizarea?
Senzorul practic in repaos este off,  dupa ce te pui in miscare nu iti arata imediat presiunea,  asa cum am mentionat mai sus.
Deci pe langa cele doua ipoteze,  ar mai fi una,  mai bine spus,  o completare CB citeste presiunea dupa ce se depaseste o anumita viteza.
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Online aleksanders

« Răspuns #53 : 12.Oct.2016, 07:32:09 p.m. »
mai mult ca sigur ca in lipsa transmiterii de informatie, CB-ul o sa identifice problema ca pe o pana, si probabil ca procesarea informatiei o ia dupa ce depasesti o anumita viteza.
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline rdc

« Răspuns #54 : 12.Oct.2016, 08:27:49 p.m. »
nu depinde de viteza. senzorii transmit pe 4xxmhz la anumite intervale de timp.
daca tpms controller-ul nu face pairing cu unul dintre senzori raporteaza "service tpms" nu eroarea ta
cel mai probabil:
- intr-adevar, ai presiunile alea in pneuri. verifica
- unul dintre senzori e defect sau nu a fost montat corect si raporteaza o presiune aiurea in pneu

The following users thanked this post: aleksanders

Offline Catalln

« Răspuns #55 : 12.Oct.2016, 09:44:56 p.m. »
La schimb,nu am fost atent iar presiunea cred ca au focut-o de 2,2 senzorii o vad mai jos.
Dupa ce am refacut presiunea de 2,3 au vazut 2,2
Am setat pe confort si a revenit la normal :).
Consum mixt realizat la

Offline enicky

« Răspuns #56 : 22.Oct.2016, 07:18:53 p.m. »
    In aceasta saptamana am avut si eu avertizare pt. roata stanga spate care avea 208. Celelalte aveau 215-212. Curios a fost ca am umflat-o pe respectiva la 222 si acest 222 a clipit in continuare cu toate ca era mai mare ca toate cele 3 roti. Situatia a persistat 2 zile(222 clipea si celelalte nu), apoi afara s-a mai incalzit si s-a stins avertizarea. Apoi am aj. la benzinarie si le-am facut pe toate 2,3(cum scrie la carte), dar acum mi se pare ca topaie bine. Nu vreau sa-mi imaginez cum ar face la 2,8. !!!
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline zongor

« Răspuns #57 : 24.Oct.2016, 11:38:21 a.m. »
Are cineva senzori Renault? Pe epiesa au aparut in lista de compatibilitati Vitara la pret foarte bun. Dupa cod sunt senzorii folositi si la Dacia'

http://www.epiesa.ro/senzor-sistem-de-control-al-presiunii-pneuri-suzuki-vitara-ly-1-6-oe-renault-407009322r/110039/10934/piesa-20003902/

Online aleksanders

« Răspuns #58 : 24.Oct.2016, 07:13:24 p.m. »
dacia are un senzor empiric - avertizeaza ca a scazut presiunea... fara vreo valoare -

The following users thanked this post: zongor

Offline Cristi_Marin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
    • Galati
« Răspuns #59 : 26.Oct.2016, 10:08:41 a.m. »
Salut.
Ma poate indruma cineva catre un magazin de unde as putea procura senzori compatibili cu un Suzuki Vitara model 2016 1.4 benzina, tip LY EA1S ? Senzorii sa raporteze presiunea efectiva din roti, nu doar alerte la iesirea acesteia din limitele stabilite si sa fie recunoscuti automat de computerul central, fara a fi necesara o vizita la reprezentanta pentru operatiunea respectiva.
Multumesc anticipat.
  • Suzuki Vitara 1.4 Boosterjet S Allgrip AT