Autor Subiect: Senzorii si presiunea in roti  (Citit de 91792 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ...

Re: Senzorii si presiunea in roti
« Răspuns #470 : 20.Dec.2018, 03:56:41 p.m. »
Ai vazut surubul dupa ce te-a avertizat TPMS? Ca altfel nu vad de ce a fost util senzorul...

Offline Lerua07

« Răspuns #471 : 20.Dec.2018, 04:06:43 p.m. »
Sincer sa fiu nu ma pronunt intre utili/inutili, dar inclin spre... utili (macar si numai ptr faptul ca ma ajuta sa mentin o presiune corecta in pneuri, cu toate avantajele acestui lucru   :clap: ) si nici nu ma deranjeaza prezenta lor.
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline McLeod

« Răspuns #472 : 20.Dec.2018, 04:13:30 p.m. »
Ai vazut surubul dupa ce te-a avertizat TPMS? Ca altfel nu vad de ce a fost util senzorul...
Da, initial cand s-a aprins in bord si imi arata presiunea scazuta, am oprit si nu am vazut nimic in neregula la roata, dar mai aveam doar 3-4km sa ajung la destinatie. Am continuat sa merg mai incet, iar cand am ajuns am observat si surubul. Era infipt bine si rasufla incet.
  • Suzuki Vitara, AllGrip, AT, 1.6 Benzina

The following users thanked this post: gabineg, Utilizator_Anonim

Offline ...

« Răspuns #473 : 20.Dec.2018, 04:20:41 p.m. »
Pai zi asa, "nemuritorule!"
Acum 2 ani, proaspat posesor de Suzuki, surubul luat nu a rasuflat, dar a facut galagie la rulare si l-am auzit, avand un geam deschis.

Offline marcone

« Răspuns #474 : 27.Dec.2018, 10:26:43 a.m. »
A incercat cineva simulatorul de TPMS de la Iron Gates? https://www.facebook.com/spoofTPMS/?tn-str=k*F
Tipul e roman, locuieste in Bucuresti, iar pretul simulatorului este/era apropiat de cel al unui senzor.

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 1520
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #475 : 27.Dec.2018, 11:33:19 a.m. »
@marcone
Tipul de la Iriongates este colegul nostru @kellogs.
Vezi topicul lui despre simulator, aici: http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=7637.0
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

The following users thanked this post: kellogs

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #476 : 22.Apr.2019, 11:52:21 a.m. »
Astazi de dimineata mi s-a aprins un beculet. Mai intai la propriu, apoi la figurat.
Incepand cu al doilea, stiind din discutii ca senzorii incep sa transmita doar dupa ce masina a rulat ceva distanta, ce se intampla daca o roata se desumfla in timp ce masina este parcata? Nu risti sa pleci si sa mergi pe pana, cu consecinte mai mici sau mai mari?
Vorbind acum de primul beculet, la Opelul meu, avand o roata desumflata peste noapte, s-a aprins imediat ce am pus contactul. La Vitara si familia ei cum o fi?
  • Opel Mokka Cosmo 1.4 benzina turbo 140CP 6MT 4x4 Red Velvet BFGoodrich G-grip allseason2 (fost Suzuki Vitara Cool 1.6 benzina 120CP 2WD 5MT Superior White Michelin CrossClimate)
Vitara 
Mokka

Offline aavii

« Răspuns #477 : 22.Apr.2019, 12:11:17 p.m. »

Nu stiu daca senzorii incep sa trimita informatii dupa un anumit timp. Eu zic ca ei trimit continuu informatii. In cazul unei pene ar trebui sa se sesizeze instant (la contact). Ce este dupa un timp este afisarea persiunii din pneuri pe calculatorul de bord. Uite o sa fac testul asta la o benzinarie unde o sa am si compresor sa o umflu la loc :)
« Ultima Modificare: 22.Apr.2019, 12:16:18 p.m. de yeti »
  • Suzuki Vitara S grade

Offline marius_gxg

« Răspuns #478 : 22.Apr.2019, 12:18:43 p.m. »
Am avut cateva situatii la schimbul sezonier de cauciucuri in care nu au bagat presiunea corespunzatoare in roti la vulcanizare dupa ce au facut schimbul. In toate aceste situatii, bordul s a ingalbenit aproape imediat dupa plecarea de pe loc. Insa dupa ce completam pana la presiunea potrivita trebuia sa merg aprox 500 de m ca sa dispara avertizarea....trecand peste asta cauciucurile din ziua de azi sunt in mare parte run-flat. Adica merg lejer si dupa ce ti ai luat cateva cuie in ele. Singura problema e ca daca mergi distante lungi cu cauciucul lasat i se va deteriora peretele lateral si apoi poti sa il arunci, dar daca ai TPMS se va fi declansat cu muuuuuuuuult inainte sa se strice ceva...

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

• Suzuki Vitara Passion 1.6 VVT

Offline yeti

• Global Moderator
  • Hero Member
    • Bucuresti, Sector 3
« Răspuns #479 : 22.Apr.2019, 12:24:51 p.m. »
@aavii Dupa ce ai parcurs o distanta si senzorii s-au trezit, apoi reactineaza instant la modificarile de presiune. Problema (daca este reala si nu cumva ma insel eu) este ca senzorii intra in standby daca masina nu se misca mai mult timp. Mult inseamna mult, nu cat stai la semafor, sau la un plin de benzina.
Daca vrei sa testezi, poti sa o faci dimineata dupa ce masina a stat peste noapte. Dar trebuie sa ai compresor disponibil. De fapt, nici nu este nevoie sa desumfli o roata, doar sa verifici meniul TPMS in bord daca arata presiunile rotilor imediat ce ai pus contactul.
Vitara 
Mokka