Autor Subiect: Rodaj New Vitara  (Citit de 12738 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Rodaj New Vitara
« Răspuns #10 : 08.Nov.2015, 12:54:58 p.m. »
Cel mai probabil se refera sa conduci normal. Adica fara depasiri in goana. Altfel spus, sa conduci batraneste :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline BXXENL

« Răspuns #11 : 08.Nov.2015, 01:32:24 p.m. »
Sa nu mergi pe cruise control, sa nu mergi tot drumul cu aceeasi turatie, ex sa faci toata autostrada cu 130 ca asa e legal si frumos...

La primul drum pe autostrada treci prin toate treptele accelerand cu 50-60% din pedala pana la 4000, si variezi viteza 20-30km/h atat cat iti permite traficul.

Asa vei avea compresie maxima si consum minim pe viitor.
  • SX4 1.5
Alex

Offline hugbear

« Răspuns #12 : 08.Nov.2015, 08:36:39 p.m. »
Eu nu inteleg faza asta cu condusul constant. Se refera la: ...
... asta  :-/  :dknw:  :fluier:
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Leutz

« Răspuns #13 : 09.Nov.2015, 01:00:33 p.m. »
Interesant ce zice nenea asta. Logica e ... de fier. Deci, ar trebui sa aiba dreptate  :-?.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 09.Nov.2015, 01:59:34 p.m. »
De aia am avut eu "noroc" de mașini :P

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline AnCh

« Răspuns #15 : 19.Dec.2016, 04:02:06 p.m. »
Reinviu acest subiect pentru ca ma intereseaza (sunt de abia la 350km in rodajul noii Vitara) si pentru ca deja primest informatii contradictorii legat de acest subiect.
Pe de alta parte, pentru ca sunt o persoana mai "paranoica" atunci cand vine vorba de masina personala, pe care doresc sa o tin multi ani fara probleme, incep sa imi pun cateva intrebari dupa cum urmeaza:
1. Incalzirea motorului dimineata cand este frig afara afecteza negativ viata motorului?
2. La inceput (primii 200Km) am mers schimband treptele asa cum cerea computerul de bord (la 1500 de ture) desi instinctul imi spunea sa schimb la 2500+ cum faceam la Accent inainte. Nu am mai facut acest lucru dupa ce am citit putin prin acest forum. Acest mers subturat la inceputul rodajului afecteaza negativ pe viitor viata motorului si comportamentul lui?
3. In kilometrii ramasi de rodaj primar (asa imi place sa ii spun rodajului pana in mia de Km) cum sugerati ca ar trebui sa merg pentru a beneficia la maxim de acest motor si aceasta masina frumoasa?

Multumesc in avans pentru raspunsurile voastre si pentru rabdarea acordata unui noob in ale 4x4. :)

p.s. Scuze pentru reinvierea unui post mai vechi.
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline Cleriq

« Răspuns #16 : 24.Dec.2016, 01:38:28 p.m. »
Salut,

Am pus si eu aceeasi intrebare, si am primit un print din manual.
Sper sa iti fie de folos.
  • Suzuki Vitara Passion 2WD 1.6 Benzina Cosmic Black Pearl

The following users thanked this post: AnCh

Offline enicky

« Răspuns #17 : 24.Dec.2016, 11:13:30 p.m. »
            Exista si in "romanul" primit cadou odata cu Vitara cateva indicatii la 4-1 (daca ai placerea sa te uiti!). Din pacate aceasta carte chiar trebuie "rasfoita"(ca sa nu zic cititta).
         1. evident ca nu, dar nu este obligatoriu.
         2. nu-ti mai arunca asa des ochi in bord, fi atent la drum si foloseste-ti ...instinctul. Dupa mia de km testeaz-o in aIIIa la 4000rot/min s-o vezi cum fuge. Are un motor care se "simte bine" la turatii mari.
         3. Vit.max. 120 cu tr. aVa. NU TRACTA remorca saul alt vehicul.
        Eu asa am procedat si masina merge super acum(la 15500km).

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: AnCh

Offline AnCh

« Răspuns #18 : 04.Ian.2017, 06:56:57 p.m. »
Salutari domnilor si La multi ani! Am aruncat aceasta intrebare anul trecut si apoi nu am mai intrat din motive de calatorie.
Acum vad ca mi s-a raspuns si doresc sa multumesc celor care mi-au raspuns si sa lamuresc cateva lucruri. :)

Salut,

Am pus si eu aceeasi intrebare, si am primit un print din manual.
Sper sa iti fie de folos.
Multumesc pentru poza. Fix acest lucru il tin minte si eu din manual si tocmai acesta a fost motivul pentru care am inceput sa intru mai mult pe forum si sa incep sa intreb. Din acea recomandare nu imi da nimic clar ci doar informatii atat de vagi si de generale incat mai rau fac (semn ca cei care au facut manualul l-au facut foarte general pentru mai multe situatii; probabil costuri pe viitor).
De ce spun aceasta? Pentru ca pur si simplu instinctul, cum spune si Enicky, sau moderatia, cum spune in manual, nu inseamna acelasi lucru pentru toata lumea si poate varia de la 1000 la 4000 de turatii, in functie de stilul de condus anterior si de motorizarea avuta.

Exista si in "romanul" primit cadou odata cu Vitara cateva indicatii la 4-1 (daca ai placerea sa te uiti!). Din pacate aceasta carte chiar trebuie "rasfoita"(ca sa nu zic cititta).
         1. evident ca nu, dar nu este obligatoriu.
         2. nu-ti mai arunca asa des ochi in bord, fi atent la drum si foloseste-ti ...instinctul. Dupa mia de km testeaz-o in aIIIa la 4000rot/min s-o vezi cum fuge. Are un motor care se "simte bine" la turatii mari.
         3. Vit.max. 120 cu tr. aVa. NU TRACTA remorca saul alt vehicul.
        Eu asa am procedat si masina merge super acum(la 15500km).

"Romanul" lor l-am citit chiar din prima seara si tot ce este acolo este mult prea general pentru a putea fi folosit de catre o persoana care nu este obisnuita sa schimbe masini noi constant. Singura masina la care am facut rodajul anterior a fost un Accent, acum 10 ani. :) Dar in manualul ei spunea, cel putin, intre ce turatii sa o tii in perioada de rodaj si ce viteza maxima sa atingi si in ce situatii.
De instinct am inceput sa ma folosesc dupa ce am inceput sa citesc pe forum dar senzatia neplacuta ca poate am facut ceva gresit la inceput si poate afecta performantele pe viitor tot ma "roade". :) Ce sa ii faci? Sunt mai nevrotic din fire cand vine vorba de un lucru care a costat o suma importnata si pe care am de gand sa il tin multi ani de acum inainte.
Insa acel instinct al meu in continuare poate diferi ce al altuia si anume: eu schimb la 2500-2800 de ture cand conduc linistit si automat in toata perioada de rodaj. Deci si acest lucru este relativ.
Oricum, maine merg cu ea la revizia de 1000Km. Sper sa ii faca si schimbul de ulei (cum ar fi normal) decat doar sa se uite la ea, cum am citi pe aici pe forum...
  • Suzuki Vitara, Passion 1.6 benzina, Allgrip, BUC, Silky Silver

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #19 : 04.Ian.2017, 07:39:23 p.m. »
Din experienta mea cu Suzuki, am incercat sa nu depasesc 3000 rot/min in prima 1000 km si sa merg in acest timp pe drumuri cat mai variate, adica nu constant pe autostrada. Atat. Si nu am avut nici o problema cu motorul, nici la 240.000 km cu prima si nici la 45.000 km cu a doua.