Autor Subiect: Discutii pro natura  (Citit de 10715 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Discutii pro natura
« Răspuns #31 : 07.Sep.2009, 05:13:46 p.m. »
"Dragi colegi,

Dorim sa lansam invitatia de a lua parte la actiunea de igienizare a zonei Vadu - Grindu Chituc. Actiunea este initiata de catre Club Off-Road Corbu44 si se va desfasura in perioadele:

18-20 septembrie

25-27 septembrie

Unde se afla Grindul Chituc?

In judetul Constanta, la nord de Navodari, cu acces din satul Vadu
Este o fasie de nisip cu lungimea de peste 35 km, intre Marea Neagra si Delta -  ultimul teritoriu virgin al litoralului romanesc, o zona protejata unde  poti intilni sacali, o specie pe cale de disparitie din tara noastra.

Ce presupune participarea?

“Sacrificarea” unui weekend (sau doua) pentru a curata urmele civilizatiei lasate de catre oamenii fara respect pentru natura

Avand in vedere ca este o actiune de voluntariat, urmatoarele aspecte revin in grija fiecaruia:

Transportul pana in Vadu – Grindu Chituc se face cu masinile personale;

Cazare la cort – obligatoriu haine groase si sac de dormit;

Masa - fiecare pe cont propriu; se poate face aprovizionare si de la magazinele din sat;

Zilele de vineri (18,respectiv 25) vor fi libere pentru participanti.

Cei care doresc sa se alature, sunt rugati sa confirme pe adresa:" ... (la mine la servici )

Oricum ideea e ca ne putem altura oricum ... poate exista amatori pentru primul weekend
Am si un pps foarte dragut facut de cei de la club dar nu stiu cum sa-l pun ..

• #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline coq

« Răspuns #32 : 07.Sep.2009, 08:59:41 p.m. »
Da laudabila actiunea eu as fi pentru... dar nu stiu cum voi sta cu finantele... partea proasta ca al doilea weekend coincide cu serbarea de 1 an a clubului  :-/
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #33 : 07.Sep.2009, 09:10:50 p.m. »
de aia ziceam doar de primul si oricum nu trebuie sa fie tot w/e putem merge si o zi sau 2 .. mi se pare dragut  :angel:

Offline miocrl

« Răspuns #34 : 18.Oct.2009, 04:07:30 p.m. »
Comisia Europeana invita tineri din 10 tari din Europa, printre care si Romania sa se angajeze in lupta pentru protejarea climei si a planetei, plantand un copac, care va fii trimis de catre ei direct la tine acasa gratuit. Tot ce trebuie sa faci e sa te inregistrezi aici :

http://clickatree.europa.eu/plant-your-tree/registration.html

Pe site, in dreapta arata ca There are still trees available, asa ca grabiti-va.

Offline miocrl

« Răspuns #35 : 31.Oct.2009, 10:40:00 a.m. »
timpul trece, noi numa cu vorba

inca o initiativa:

http://www.letsdoitromania.ro/index.php?id=53

Offline miocrl

« Răspuns #36 : 24.Feb.2010, 12:27:40 p.m. »
timpul trece, noi numa cu vorba

din cate am vazut exista mai multe topicuri pe forum unde se discuta natura. ecologizarea.. samd. hai sa le punem impreuna.

si mai multe decat atata, hai sa facem si noi ceva. de ex la intalnirea de Iarna de pe TF. 1 ora sau 2 adunam gunoaie de pe marginea soselei

Offline pitzy_

• Hero Member
  • Mesaje postate: 569
« Răspuns #37 : 30.Mar.2010, 12:13:14 p.m. »
Citez de pe site-ul oficial www.letsdoitromania.ro, sper sa ne alaturam si noi cum putem, acordati un pic de timp pentru acest proiect si poate iese ceva  :good:

"Curăţenie în toată ţara. Într-o singură zi!

Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă că mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă, asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.

Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să ne notăm în calendar o dată importantă pentru fiecare dintre noi: aceea în care sute de mii de români au spus ”Stop!” şi şi-au curăţat ţara de PET-uri, pungi şi hârtii lăsate de alţii, purtate de vânt şi apă în cele mai frumoase locuri din România? Nu ne permitem să ne cumpărăm o ţară mai curată, şi nici nu am avea cum, dar putem să o curăţăm noi! Într-o singură zi s-o curăţăm pe toată! Să ne mândrim din ziua următoare că avem o ţară curată, că am scris istorie, că am acţionat împreună măcar pentru o zi!

Copiii tăi te vor întreba dacă ai fost şi tu unul dintre voluntarii „Let’s Do It, Romania!”. O să-i spui că da, că ai fost şi tu unul dintre cei care au schimbat într-o singură zi felul în care arată o ţară, sau că era ceva interesant la TV şi ai stat acasă? Nu rata şansa de a-ţi schimba ţara!

Prin acest proiect ne propunem curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Mormanele de gunoi pe care le vom identifica şi curăţa în cadrul acestei campanii sunt gunoaiele aruncate de către cetăţeni (fie ei localnici sau turişti) în areale naturale. În mormanele de gunoi nu se includ zonele în care au fost transportate deşeuri cu utilaje şi depozitate sistematic (acestea fiind gropi de gunoi ilegale). Arealele naturale curăţate pot fi atât pe uscat, cât şi pe apă.

Aşa cum au fost organizate acţiunea din Estonia (ţara de origine a iniţiativei) în 2008 şi cele din Letonia şi Lituania în 2009, acţiunea din România presupune implicarea cetăţenilor, a autorităţilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice şi a mass media pentru a mobiliza populaţia să iasă în ziua stabilită şi să cureţe deşeurile conform planului realizat de către echipă.

În România, ziua de curăţenie urmează să fie stabilită pentru una dintre sâmbetele lunii septembrie, 2010.

Ca obiective pe termen lung, proiectul îşi propune responsabilizarea cetăţenilor faţă de mediul înconjurător şi colaborarea cu autorităţile pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a sistemului de amenzi."

Sursa: www.letsdoitromania.ro
Suzuki SX4 1.6 4WD GS  -  True Way of Life

Offline miocrl

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #39 : 30.Mar.2010, 12:19:20 p.m. »
hahahah acum 2 min am citit si eu si chiar vroiam sa cer ajutorul pe forum pentru concursul fotografic :)

http://blog.letsdoitromania.ro/concursuri/atentie-se-premiaza-gunoaiele/

eu ma bag si la curatenie  ;-)