Autor Subiect: Mersul cu viteza...  (Citit de 8503 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: Mersul cu viteza...
« Răspuns #20 : 27.Oct.2015, 11:55:37 p.m. »
La intrebarea ta, raspunsul meu ar fi: as frana dar nu as face manevre care sa duca la pierderea controlului.

Ca sa fie clar, eu sunt de acord cu ce ai scris tu, doar ca e posibil ca generalizand sau facand niste presupuneri precum cele pe care le-ai scris sa nu ajungi la un rationament sau la o concluzie corecte.
Eu unul stiu exact ce riscuri imi asum si nu seamana deloc cu ce ai descris tu.
Si mai zic o data: eu merg "tare" atunci cand conditiile de drum si vremea o permit.

A, si inca ceva, inainte de a merge repede cu orice masina pe care am condus-o, m-am asigurat ca:
1. Este in stare perfecta de functionare si
2. Ii cunosc limitele foarte bine.
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 28.Oct.2015, 05:27:13 a.m. »
@shpeedy cunosc destul de bine drumul respectiv, drum care este destul de departe de orice comuna/sat/oras....si cam greu sa fie ceva animale pe acolo. Dar chiar si asa, daca s-ar intampla as incerca sa depasesc momentul fara sa pun in pericol viata mea - cu riscul de a avea ceva daune la masina.

P.S. Imi pare rau ca nu mai am filmarea cu vulpea pe care am reusit sa o evit partial, desi rulam cu peste 140km/h. De ce doar partial? Pentru ca am considerat ca o manevra mai brusca ar schimba traiectoria masinii, lucru care nu cred ca era tocmai placut.
P.P.S. In general consider ca "fierul" valoreaza nimic in comparatie cu o dauna umana ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline shpeedy

« Răspuns #22 : 28.Oct.2015, 08:57:13 a.m. »
Cred ca am fost inteles gresit: nu contest starea buna a masinilor cu care rulati sau abilitatile de sofer...

Ce mi se pare mie (extrem de) riscant este faptul ca asemenea drumuri inguste nu prea iti ofera posibilitati de 'exit' in cazul in care - Doamne fereste - ar apare ceva neprevazut pe carosabil si trebuie sa iei o decizie rapida cu privire la traiectoria masinii, tinand cont si de viteza de rulare. In ceea ce priveste testele de siguranta, de abia anul acesta Volvo si-a testat noul XC90 pentru cazul unei iesiri de pe carosabil - a iesit OK, dar pentru viteza de 80km/h la cat s-a facut testul...

Nu sunt ipocrit, si eu o mai calc in anumite situatii de drum liber, asfalt uscat, dar nu la nivelul la care imi limitez (extrem de) mult - consider eu - posibilitatile de 'exit' in cazul aparitiei unui eveniment neprevazut pe carosabil.

Asta e parerea mea...
« Ultima Modificare: 28.Oct.2015, 08:59:27 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #23 : 28.Oct.2015, 09:43:47 a.m. »
Iar eu o susțin. :)

Offline ocoleanui

« Răspuns #24 : 28.Oct.2015, 11:11:53 a.m. »
Intotdeauna cand se merge cu viteza este un risc .Intotdeauna , nu conteaza ca este pe autostrada sau alt drum .
Am vazut un caz la tv cand la un Logan nou s a rupt fuzeta in mers !!!!

Deci ,daca este sa circuli cu o  viteza mai mica este mai bine , intotdeauna .
Asa o spun eu care merg si incet si foarte repede .Si prin sate si pe autostrazi .
  • S Cross motor 1,0 an 2018+Swift motor 1,2 an 2021

Online NicNic

« Răspuns #25 : 28.Oct.2015, 01:08:46 p.m. »
Deci, pana la urma, toti mai calcam peste limita pedala de acceleratie.
Unii mai des, altii mai rar.
Important este sa ne mentinem in zona de siguranta si confort (mai ales psihic) de deplasare.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline fireburn

« Răspuns #26 : 28.Oct.2015, 02:43:56 p.m. »
In general e vorba despre autoeducare si perceptii.
Nu vorbesc despre cei care cauta adrenalina pe sosea, ci de oamenii normali care se grabesc.

Offline Catalln

« Răspuns #27 : 28.Oct.2015, 06:04:20 p.m. »
Prin sintagma bolduită înțeleg să circul cât mai aproape de viteza legală maximă pentru categoria de drum, în raport cu condițiile meteo și de carosabil.
Întotdeauna fac loc ambulanțelor, chiar dacă nu au în funcțiune avertizările luminoase / luminoase și acustice.
Nu concep să fiu nevoit să depășesc viteza legală maxim admisă pentru porțiunea de drum cu mai mult de 10 km/h pentru că ”presează” din spate unul ori mai mulți bizoni ce nu știu să depășească.
În general mă repliez din proprie inițiativă pe acostamentul consoliat dacă acest lucru nu mă pune în pericol atunci când în retrovizoare apare un potențial donator de organe. Dacă nu e un cocalar care blițează și claxonează.
Au fost câteva cazuri în care am transportat persoane cu urgențe medicale - o singură dată o doamnă în ”iminență de naștere”, situație în care am circulat cu luminile de întâlnire și avariile aprinse, acestea din urmă le stingeam când trebuia să semnalizez după care le reaprindeam. Probabil am creat unora ceva disconfort în trafic dar mi s-a făcut culoar, inclusiv portarul spitalului a reacționat de parcă venea ambulanța.
Blițez uneori înainte de a mă angaja în depășire pentru a atrage atenția unui șofer care circulă  cu roțile stânga pe axul drumului, pare a ignora oglinzile ori circulă cu viteză foarte mică însă în acest ultim caz nu pentru a părăsi carosabilul ci pentru a-l trezi astfel încât să nu mă surprindă cu vreo manevră (schimbare de direcție) fără semnalizare. Că i se părea a fi singur pe șosea.

Putin conducatori auto/soferi stiu/conosc/evalueaza corect situatiile din trafic nu mai spun de anticipare / conducere preventiva sau de conducere defensiva.
Majoritatea se cred mai buni decat restul si daca mai punem ca suntem oameni adica predispusi greselilor, „reteta” pentru evenimente nedorite este aproape gata.
Mai rau este ca multi recurg la „Road rage” fiind convinsi ca ei au „dreptate” si trebuie sa „il invete” si pe „neispravit” sa circule „corect/legal” pe banda 1.
Din nefericire sunt si masini de politie (NU de la rutiera, cei drept) care circula pe acostament intarind perceptia gresita ca ar fi banda destinata circulatiei.

Adevarat daca poti sa facilitezi o depasire mai cu seama in cazul unei urgente „Politie/pompieri/ambulanta etc” este indicat/recomandat sa te retragi pe acostament dar temporar, nu sa circuli permanent.

In cazul „justitiarilor” cu flashuri/claxoane și/sau Road rage pana nu se aplica la sange legea indiferent de valoarea masinii/tupeului etc. astfel incat sa se descurajeze astfel de comportamente vom avea o adevarata jungla pe soselele patriei.

Atat timp cat circuli cu viteza maxim legala pe sectorul respectiv de drum, unii chiar cu +9Km peste, nu vad nici un motiv (afara de urgente) sa te retragi pe acostament pentru ca unii nu sunt capabili sau comozi sa efectueze o depasire legala (pe partea stanga peste axul drumului).
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 28.Oct.2015, 07:24:43 p.m. »
Important este sa ne mentinem in zona de siguranta si confort (mai ales psihic) de deplasare.
Cam da...trebuie sa mergi atat cat poti...si esti pregatit. Nu mai mult...de dragul teribilismului!

In cazul „justitiarilor” cu flashuri/claxoane și/sau Road rage pana nu se aplica la sange legea indiferent de valoarea masinii/tupeului etc. astfel incat sa se descurajeze astfel de comportamente vom avea o adevarata jungla pe soselele patriei.

Si astia ar putea fi putin pusi la punct daca politia ar accepta plangeri din trafic avand ca dovada clipuri trase cu camere de supraveghere  - care sunt din ce in ce mai prezente pe masini in ziua de astazi!
« Ultima Modificare: 28.Oct.2015, 07:30:34 p.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

« Răspuns #29 : 29.Oct.2015, 09:37:46 a.m. »
...este indicat/recomandat sa te retragi pe acostament dar temporar, nu sa circuli permanent.

Atat timp cat circuli cu viteza maxim legala pe sectorul respectiv de drum, unii chiar cu +9Km peste, nu vad nici un motiv (afara de urgente) sa te retragi pe acostament pentru ca unii nu sunt capabili sau comozi sa efectueze o depasire legala (pe partea stanga peste axul drumului).
Nici nu este indicat a se circula pe "banda de acostament" mai ales dupa lasarea intunericului. Se pot intilni  destule obstacole nesemnalizate ori cu semnalizari "sterse" (carute, biciclisti, capete de pod s.a.).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!