0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Prin sintagma bolduită înțeleg să circul cât mai aproape de viteza legală maximă pentru categoria de drum, în raport cu condițiile meteo și de carosabil.Întotdeauna fac loc ambulanțelor, chiar dacă nu au în funcțiune avertizările luminoase / luminoase și acustice.Nu concep să fiu nevoit să depășesc viteza legală maxim admisă pentru porțiunea de drum cu mai mult de 10 km/h pentru că ”presează” din spate unul ori mai mulți bizoni ce nu știu să depășească.În general mă repliez din proprie inițiativă pe acostamentul consoliat dacă acest lucru nu mă pune în pericol atunci când în retrovizoare apare un potențial donator de organe. Dacă nu e un cocalar care blițează și claxonează.Au fost câteva cazuri în care am transportat persoane cu urgențe medicale - o singură dată o doamnă în ”iminență de naștere”, situație în care am circulat cu luminile de întâlnire și avariile aprinse, acestea din urmă le stingeam când trebuia să semnalizez după care le reaprindeam. Probabil am creat unora ceva disconfort în trafic dar mi s-a făcut culoar, inclusiv portarul spitalului a reacționat de parcă venea ambulanța.Blițez uneori înainte de a mă angaja în depășire pentru a atrage atenția unui șofer care circulă cu roțile stânga pe axul drumului, pare a ignora oglinzile ori circulă cu viteză foarte mică însă în acest ultim caz nu pentru a părăsi carosabilul ci pentru a-l trezi astfel încât să nu mă surprindă cu vreo manevră (schimbare de direcție) fără semnalizare. Că i se părea a fi singur pe șosea.
Important este sa ne mentinem in zona de siguranta si confort (mai ales psihic) de deplasare.
In cazul „justitiarilor” cu flashuri/claxoane și/sau Road rage pana nu se aplica la sange legea indiferent de valoarea masinii/tupeului etc. astfel incat sa se descurajeze astfel de comportamente vom avea o adevarata jungla pe soselele patriei.
...este indicat/recomandat sa te retragi pe acostament dar temporar, nu sa circuli permanent.Atat timp cat circuli cu viteza maxim legala pe sectorul respectiv de drum, unii chiar cu +9Km peste, nu vad nici un motiv (afara de urgente) sa te retragi pe acostament pentru ca unii nu sunt capabili sau comozi sa efectueze o depasire legala (pe partea stanga peste axul drumului).