Autor Subiect: Mersul cu viteza...  (Citit de 8504 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ff_2004_06

Re: Mersul cu viteza...
« Răspuns #10 : 27.Oct.2015, 03:23:22 p.m. »
De ce sa ma supar? :) Aici impartim opinii si experiente.
Nu m-am mutat din Iasi, poate ni s-au desincronizat traseele. Sau poate sunt asa rapid ca nu ma mai vezi.  :-))
Sigur, poate inca o intalnire organizata? S-a asternut praf pe topicul dedicat. :)
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 27.Oct.2015, 04:07:19 p.m. »
Citind acest topic mi-am adus aminte de versurile unei melodii "populare" de larga circulatie: Am caruta de viteza si imi bate vantu-n freza...    :">
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: sanduraveica

Offline Catalln

« Răspuns #12 : 27.Oct.2015, 05:12:17 p.m. »
Atentie colegi, E85 (DN2) pana la  sensul giratoriu de dupa Roman si DN spre Iasi, tot drum cu cate o banda pe sens este. Portiunea asfaltata mai lata este acostament consolidat, si nu o spun eu ci Politia Rutiera si CNADNR, aveam raspunsurile de la ei,  daca e de interes le caut si le pun la dispozitie.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #13 : 27.Oct.2015, 08:52:09 p.m. »
Atentie colegi, E85 (DN2) pana la  sensul giratoriu de dupa Roman si DN spre Iasi, tot drum cu cate o banda pe sens este. Portiunea asfaltata mai lata este acostament consolidat, si nu o spun eu ci Politia Rutiera si CNADNR, aveam raspunsurile de la ei,  daca e de interes le caut si le pun la dispozitie.

Cum am putea explica acest lucru de bun simț bizonilor care vin din spate în goana mare cu flashuri și claxoane, având pretenția ca cei care circulă regulamentar să treacă pe acostamentul consolidat pentru a face loc tigăilor lor, ei nefiind în stare să execute o depășire așa cum este aceasta definită în Codul rutier.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Cosmin09

« Răspuns #14 : 27.Oct.2015, 09:05:46 p.m. »
Doar pt asta mi-ar placea sa am in masina, la luneta, un afisaj cu led-uri (asemanator celui de pe masinile de politie) pe care sa pot derula orice text scris in masina de un pasager. Si sa-i comunic celui din spate ca ma aflu pe singura banda de circulatie si ca daca vrea sa mearga mai repede, poate sa execute linistit depasirea pt ca il las...chiar iau piciorul din pedala cand vrea sa ma depaseasca...
  • Vitara S 1.4 turbo 4x4 6AT Galactic Grey din 18.11.2015 pana in 07.02.2022

Offline Laurentiu

« Răspuns #15 : 27.Oct.2015, 09:55:15 p.m. »
...mi-ar placea sa am in masina, la luneta, un afisaj cu led-uri ... pe care sa pot derula orice text ... sa-i comunic celui din spate ca ma aflu pe singura banda de circulatie si ca daca vrea sa mearga mai repede, poate sa execute linistit depasirea...
Daca este cu adevarat sofer, o simpla semnalizare pe partea dreapta ii va da de inteles ca l-ai vazut si ca-i acorzi "prioritatea" depasirii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline smadalin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 290
  • http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jur
« Răspuns #16 : 27.Oct.2015, 10:13:06 p.m. »
Cum am putea explica acest lucru de bun simț bizonilor care vin din spate în goana mare cu flashuri și claxoane, având pretenția ca cei care circulă regulamentar să treacă pe acostamentul consolidat pentru a face loc tigăilor lor, ei nefiind în stare să execute o depășire așa cum este aceasta definită în Codul rutier.

Eu sunt de parere ca trebuie sa existe o comuniune:
- mergi mai repede: ai respect fata de cei de pe banda ta si mai important fata de cei care vin de pe contrasens.
- mergi mai incet: ai respect fata de cei care vor sa mearga cu viteza maxima admisa si incearca sa nu faci coada in spatele tau. Poate cineva se grabeste ca ii naste sotia, are o problema medicala, face pipi pe el si nu vrea sa traga pe marginea drumului ca bizonul(probabil acelasi de mai sus) si vrea sa ajunga la o toaleta.

Eu am patit de multe ori sa fiu nevoit sa franez pana la 70 sau chiar 60kmh pentru ca cineva avea fobie de viteza maxima legala si sa nu reusesc sa il depasesc. Pe de alta parte am patit sa fiu blitzuit desi pe acest "acostament consolidat" erau gropi si nu imi venea sa imi rup eu masina.

Exista multi bizoni si multi mormoloci, daca poti sa pui doua roti pe acostamentul ala atunci nu ezita, daca vezi ca cel pe care vrei sa il depasesti nu poate face asta atunci nu trebuie sa ii bagi farurile in ochi pentru ca daca nu a vazut pana atunci pe unde sa o ia nici ca mai vede dupa ce il orbesti.
  • Suzuki Vitara Luxus 1.6 benzina

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 27.Oct.2015, 10:30:01 p.m. »
Mie îmi place rău sa merg cu viteza. Sunt aproape sigur ca nu mersul "tare" dăunează grav ci riscurile asumate greșit si de cele mai multe ori infrastructura de 2 lei.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #18 : 27.Oct.2015, 11:00:12 p.m. »

Prin sintagma bolduită înțeleg să circul cât mai aproape de viteza legală maximă pentru categoria de drum, în raport cu condițiile meteo și de carosabil.
Întotdeauna fac loc ambulanțelor, chiar dacă nu au în funcțiune avertizările luminoase / luminoase și acustice.
Nu concep să fiu nevoit să depășesc viteza legală maxim admisă pentru porțiunea de drum cu mai mult de 10 km/h pentru că ”presează” din spate unul ori mai mulți bizoni ce nu știu să depășească.
În general mă repliez din proprie inițiativă pe acostamentul consoliat dacă acest lucru nu mă pune în pericol atunci când în retrovizoare apare un potențial donator de organe. Dacă nu e un cocalar care blițează și claxonează.
Au fost câteva cazuri în care am transportat persoane cu urgențe medicale - o singură dată o doamnă în ”iminență de naștere”, situație în care am circulat cu luminile de întâlnire și avariile aprinse, acestea din urmă le stingeam când trebuia să semnalizez după care le reaprindeam. Probabil am creat unora ceva disconfort în trafic dar mi s-a făcut culoar, inclusiv portarul spitalului a reacționat de parcă venea ambulanța.
Blițez uneori înainte de a mă angaja în depășire pentru a atrage atenția unui șofer care circulă  cu roțile stânga pe axul drumului, pare a ignora oglinzile ori circulă cu viteză foarte mică însă în acest ultim caz nu pentru a părăsi carosabilul ci pentru a-l trezi astfel încât să nu mă surprindă cu vreo manevră (schimbare de direcție) fără semnalizare. Că i se părea a fi singur pe șosea.
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 27.Oct.2015, 11:38:58 p.m. »
@cristyyy2003: ce te faceai dac din tufisurile din partea stanga a drumului ar fi iesit brusc sa traverseze in fuga un caine de talie mica ?!  :-/

Un prieten acum vreo cateva luni era cu masina pe un drum in zona Orsova/Cazane si i-a sarit - pe un drum pustiu, dimineata - o caprioara in fata masinii... N-a fost dauna totala, dar a fost destul de busita masina si n-avea mai mult 80km/h.

Iar ce mi se pare cel mai riscant pe drumurile Romaniei in ziua de azi este ca multi soferi pur-si-simplu nu gandesc, nu-ti arata ca ar avea vreun instinct de conservare functional, in primul rand pentru ei, daramite pentru cei cu care sunt...

Nu mai departe de week-end-ul asta, in santierul de la Razoare, pur-si-simplu m-am luat cu mainile de par cand am vazut masina din fata mea cum - in loc sa mearga inspre Cotroceni si sa se incadreze acolo pe benzile ce ajung la Razoare dinspre Academia Militara - o ia direct pe contrasens (si nu avea decat 6 benzi care veneau din sens opus, dinspre Dr. Taberei). Ajung in dreptul masinii la Razoare si la volan era o doamna la vreo 55 de ani care ridica nevinovata (si nedumerita) din umeri cand am claxonat-o sa-i spun ca e nebuna. Cred ca nici acum nu realizeaza pe deplin prin ce pericol a trecut...

Cat despre partea cu infrastructura, cam e o corelare si cu asumarea realista a riscurilor - daca nu cunosti drumul, nu e prea bine sa te avanti cu viteza in necunoscut...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X