Autor Subiect: Mersul cu viteza...  (Citit de 8505 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Mersul cu viteza...
« : 26.Oct.2015, 10:54:54 p.m. »
Cam 9% a fost consumul de la intoarcere pe CB si, cu exceptia celor 20-30 de kilometri mentionati, am mers cel putin la fel de tare (190 max indicati). Dar e posibil sa fie si putin la vale.

185...190km/h pe drum european fara separatoare intre sensuri...not good, not good at all...  X-(  :baston:

LE: pentru a nu 'busi' topicul de Consum Swift, am creat un nou topic de discutie pe tema vitezei...
« Ultima Modificare: 27.Oct.2015, 11:13:50 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline ff_2004_06

Re: Mersul cu viteza...
« Răspuns #1 : 27.Oct.2015, 09:48:03 a.m. »
Asfalt bun, drum liber deci conditii care sa permita. Plus ca astea sunt maxime de 1-2 secunde, nu se poate merge asa constant.
A, si daca mai scazi si eroarea vitezometrului, nu e chiar asa de rau.  :D
  • Suzuki Swift Sport 2008 - vandut in 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #2 : 27.Oct.2015, 10:37:08 a.m. »
Drumul Bucuresti-Gura Humorului pe E85 il fac si eu de 2-3 ori pe an - stiu ca sunt doua benzi pe sens pana la Sabaoani, dupa care se ajunge la o banda pe sens. Recunosc ca nu stiu cum e E58-ul si dincolo pana-n Motca, dar daca e tot cu o banda pe sens asemenea viteze nu prea mai au nimic cu condusul in conditii minime de siguranta, ci mai degraba de ruleta ruseasca...

Parerea mea...

Offline ff_2004_06

« Răspuns #3 : 27.Oct.2015, 10:42:09 a.m. »
Ramanand putin off-topic, daca drumul e foarte bun si cu trafic spre deloc, de ce zici ca e ruleta ruseasca?
Repet, alea sunt maxime, nu cred ca se poate merge constant asa.

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 27.Oct.2015, 11:40:11 a.m. »
De ce zic ca este o ruleta ruseasca ?

La viteze de peste 160km/h, distanta de franare (cu timpul de reactie sofer si timpul de franare efectiva este de peste 200m). Daca tu consideri ca - pe un drum deschis circulatiei auto, cu o banda pe sens - consideri ca acoperi toate aspectele unei asemenea distante (distanta de vizualizare pana la cea mai mica groapa, sesizare pericol, control asupra masinii...), then "Go for it!"

Precedenta masina era una capabila de mers cursiv la viteze de peste 180km/h, dar - in 4 ani de utilizare - cred ca de cel mult 8 ori am mers cu peste 170km/h, numai pe A1 si A2 cand nu erau aglomerate; pur si simplu, condusul cu viteza mare pe drumurile publice din Romania, eu personal consider ca este ruleta ruseasca, indiferent cat de buna masina ai avea si cat de stapan esti pe tine (stii ce este in capul tau, dar nu ai nici cea mai vaga idee ce este in capul colegilor din trafic).

Cum am spus, este strict parerea mea...

Offline Vladut

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
  • Gen: Bărbat
  • Swift Violet Edition <3
    • Swift
« Răspuns #5 : 27.Oct.2015, 12:40:48 p.m. »
Fiind un inpatimit al vitezei (nu am masina dar o calc si o duc spre limete), nu prea sunt de accord cu viteze excesive (peste 150 km/h) pe ale noastre plaiuri (DN'uri) avand in vedere ca oricand poate sari ceva in fata masinii (doamne fereste de un animal / om ). Pe autostrada nu zic ca nu am calcato si am dus masina la 190 km/h pentru scurt timp mergand apoi constat cu ~170 km/h (la cata autostrada era intre constanta si costinesti a fost suficient).

Este strict parerea mea si fiecare conduce in felul in care se simte confortabil dar doamne fereste de o surpriza la viteze mari :(
  • Suzuki

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 27.Oct.2015, 12:53:25 p.m. »
surpriza la viteze mari
Fieru-i fier si oricit de fier ar fi, nu poti sti unde si cind cedeaza.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ff_2004_06

« Răspuns #7 : 27.Oct.2015, 01:41:30 p.m. »
@shpeedy:
Repet, alea sunt maxime, nu cred ca se poate merge constant asa.
De acord cu tine, doar ca eu zic ca e cam sus limita de 160 km/h, de la 140 in sus cred ca se aplica ce zici tu. Si tabelul din link-ul tau imi da dreptate.

De aceea am zis ca ar fi buna indicarea vitezei medii pe CB al SSS-ului si regret ca nu il are, acum unii isi imagineaza maximele atinse pentru un moment ca fiind viteze medii...  ;)

@Vladut: idem am facut pe autostrada afara, am mers pe cruise control cu 170 km/h distante destul de lungi dar atunci intalneam o masina la 10 minute.

Online NicNic

« Răspuns #8 : 27.Oct.2015, 01:59:30 p.m. »
Si eu mai incerc masina la viteza.
Legat de timpul de oprire estimat, la o franare de urgenta, nu pot sa spun decat ca daca as sti cu 11 secunde inainte ca trebuie sa opresc, atunci as fi Mafalda. Evident ca la 200 km/h nu iti poti pune problema sa opresti imediat. Poate sa reduci viteza brusc sau sa ocolesti un obstacol.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Vladut

• Full Member
  • Mesaje postate: 105
  • Gen: Bărbat
  • Swift Violet Edition <3
    • Swift
« Răspuns #9 : 27.Oct.2015, 02:01:14 p.m. »
@ff_2004_06 spre ca nu te-ai suparat pe mine fiecare conduce in felul lui si doar mi-am exprimat punctul de vedere  ;-). Oricum eu cred ca te-ai mutat din Iasi ( nu te-am mai vazut de foarte mult timp pe Motel ), poate ne interesectam la o cafea  >:)
  • Suzuki