Autor Subiect: zgomot la mers inapoi  (Citit de 11998 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dAlex

Re: zgomot la mers inapoi
« Răspuns #40 : 07.Nov.2017, 02:42:04 p.m. »
Ok, sunt ceva explicatii logice, inafara de partea cu mersul inainte. Vorbesc despre plecarea dimineata din parcare. E o parcare stramta, sunt atent la fel fie ca dau cu fata sau spatele si merge incet, maxim 10 km/h.
Sunt absolut sigur ca la mersul inainte nu se aude.

Si cum ziceam, a mea e singura care face asa... Si sunt tot felul de ciurucuri prin parcare..

Mersi, pt explicatii. Inteleg ca recomandarea e sa o las asa, si cred ca asa o sa fac desi nu-s convins ca nu-i nici un defect.

Parchez cu spatele si ies numai cu fata a. i. sa nu se mai intample. Decat sa ajung pe mana mecanicilor priceputi, care cand repara ceva strica altceva...
  • Vitara Passion 4x2, 1.6 Benzina, MT

Offline enicky

« Răspuns #41 : 07.Nov.2017, 08:09:37 p.m. »
Ok, sunt ceva explicatii logice, inafara de partea cu mersul inainte.......Parchez cu spatele si ies numai cu fata a. i. sa nu se mai intample.
       La fel parchez si eu intr-o parcare de vreo 300 de locuri. Prin vara mai scartaia si la viraj roata fata st. sau dr.. @jupanul1 a zis ca este o piesa de metal de la placute. Am lasat-o asa, mecanicul la revizia de an n-a avut chef sa se uite si acum vad ca nu se mai aude zgomotul cu pricina.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline dAlex

« Răspuns #42 : 08.Nov.2017, 09:16:49 a.m. »
este o piesa de metal de la placute. Am lasat-o asa, mecanicul la revizia de an n-a avut chef sa se uite si acum vad ca nu se mai aude zgomotul cu pricina.

F posibil sa fie asta si sa fie indoite placutele alea in cine stie ce fel, de scartaie numai cand dau cu spatele. Nu explica de ce se aude doar dimineata....misticisme.

Offline ASZ

« Răspuns #43 : 08.Nov.2017, 04:46:24 p.m. »
Si la mine se aude dimineata la plecarea din parcare si la plecarea din parcarea de la servici (deci, dupa ce sta masina un timp). Azi am pus rotile de iarna si placutele par inca la 75% ... deci nu de la uzura lor suna.

Offline Relisis

« Răspuns #44 : 08.Nov.2017, 08:28:45 p.m. »
Semeringul de la cardan...am dat wd40...provizoriu, nu mai face..la mine asta este..la revizia a doua o sa cer schimbarea rulmentului(semeringul).
Va spun si eu, poate ajuta..

Simering e corect.
« Ultima Modificare: 09.Nov.2017, 08:02:01 a.m. de gabineg »
  • Suzuki Vitara 1.6 benzina allgrip passion

Offline ASZ

« Răspuns #45 : 10.Nov.2017, 04:14:29 p.m. »
Si la mine se aude dimineata la plecarea din parcare si la plecarea din parcarea de la servici (deci, dupa ce sta masina un timp). Azi am pus rotile de iarna si placutele par inca la 75% ... deci nu de la uzura lor suna.
Am schimbat rotile de vara cu cele de iarna si nu am mai sesizat sunetul ... ciudat, mai urmaresc.

Offline dAlex

« Răspuns #46 : 20.Nov.2017, 10:32:17 a.m. »
Am ajuns la service fiindca nu mai puteam suporta scartaitul.

Se pare ca placuta de frana de la roata stanga spate avea aschii de metal in ea(din fabricatie probabil). A dat meseriasul putin la polizor, a pus-o la loc si gata scartaitul. Am dat de vreo 20 de ori cu spatele si nu mai face deloc.

Ma felicit ca am mers la service. Daca nu ascultam vocea lautrica care m-a impins sa merg, ori ma bagam aiurea sa indoi placute de tabla ori o lasam asa si imi omoram discul. Am pierdut 3 ore pe drum, + benzina + trezit cu noaptea in cap, dar a meritat.. sper. Acum aud scartait numai de la altii cand stau la semafoare.  :good:

Offline enicky

« Răspuns #47 : 20.Nov.2017, 10:37:50 a.m. »
.... dar a meritat.. sper. Acum aud scartait numai de la altii cand stau la semafoare.  :good:
    Probabil scartaitul ar fi disparut cu timpul, dar acum cred ca sti ca ai mai scurtat viata placutelor. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline reva

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
  • Gen: Bărbat
    • Timisoara
« Răspuns #48 : 14.Iun.2018, 02:19:40 p.m. »
Semeringul de la cardan...am dat wd40...provizoriu, nu mai face..la mine asta este..la revizia a doua o sa cer schimbarea rulmentului(semeringul).
Va spun si eu, poate ajuta..

Cat a tinut pana a inceput din nou sa scartaie?
L-ai schimbat pana la urma?
  • Vitara AllGrip 1.6 benzina

Offline ngeo

« Răspuns #49 : 14.Iun.2018, 03:20:15 p.m. »
  Problema e scartaitul bordului, nu e inchegat deloc,nu trebuie sa fie gropi,ci e de-ajuns sa merg pe plan inclinat sau denivelari, si paraie dupa cum isi schimba sasiul profilul, se pune ceva presiune pe bord din partea stalpilor . Deranjant uneori!
Incearca asa:
In general de la caldura sau frig plasticele lucreaza. Iti dau un exemplu vag: noaptea dupa ce un utilaj/aparat industrial este folosit toata ziua, incepe sa pocneasca. El este incins ziua si supus unor torsiuni iar noaptea oprit se aseaza pe fagasul normal. Deci se contracta si/sau dilata.
Acopera ziua in soare bordul foarte bine. Eventual pune o "zdreanta" peste bord. Stiu ca suna batranesc dar asta prelungeste viata plasticului.
Apoi: incearca sa dai cu un silicon mai profi. Gasesti pe piata niste spray-uri cu tub de pulverizare. Nu cumpara sub 40 lei. Da cu el numai la imbinari.
Combinatia de silicon + bord acoperit o sa vezi ca omoara scartaielile.
Evident scoate tot din usi, torpedou, buzunare ce ar putea zdrangani si aseaza-le in asa fel incat sa nu se miste. Intr-o punga de exemplu.
  • Masina